TOPOL M objavljeni detalji

Glas Sauronov:
commodore:
Председник Украјине Виктор Јушченко позвао Грузију, Украјину, Уѕбекистан, Азербејџан и Молдавију да направе савез држава "ГУУАМ" и да тиме "доскоче" Русији.

Вашингтон је нескривено поздравио ову иницијативу. :evil:

Русија сматра ово "неозбиљном иницијативом", а будућу / потенцијалну заједницу држава смешном креацијом која је, јасно, осуђена на слом.
Хехе... 8)

Тамо је врло озбиљно препуцавање, бре људи...
А наша телевизија ни слова, бато. Ниједна.

Procitao sam tekst. Taj GUAM postoji jos od 1997 i nije do sada bogznasta isposlovao. Vreme je da im Rusija zavrne slavinu.
Inace i ovaj porucnik Barad-dura govori pet svetskih jezika, manje ili vise: portugalski, engleski, nemacki, spanski i ruski.
A sama skracenica GU(U)AM me podseca na americku bazu Guam, ciji je deo Guantanamo, poznat po krsenju ljudskih prava u ime demokratije.

Porucnice, ovo je vise nego prijatno obavestenje, divim se obdarenim ljudima, medjutim
meni Bog nije dao smisla za druge jezike - ne znam zasto - ne mogu da sa 7 padeza
predjem na 4 padeza engleskog jezika - kad pokusam engleski imam osecanje da sam
iz ruralnih krajeva...

Ono sto je tragicno to je da i mi i ostali gradjani i dalje TRPIMO BLOKADU INFORMACIJA,
samo su se promenili "igraci".

Da li ste primetili da mi ni u jednom sredstvu javnog informisanja ILI UOPSTE NEMAMO,
(ili kad imamo to je STURO I BEZNACAJNO ili cak i NEISTINITO) o zivotu i politickim zbivanjima okolnih zemalja: Grcke, Bugarske, Rumunije, Poljske, Ceske, Slovacke, Madjarske
- A O RUSIJI DA NE GOVORIM.

DAKLE, SMATRAM DA BI BILO VISE NEGO KORISNO, DA NE KAZEM DRAGOCENO da otvorimo TEMU VESTI
KOJU BI STALNO KRATKIM INFORMACIJAMA
DOPUNJAVALI ONI KOJI SU POLIGLOTE, A PRI TOME ZELJNI ISTINE I PRAVDE.

Verujem, da kada bi imali svakodnevno po malo istinitih vesti iz Rusije i
okruzenja - da bi podforum Politika-tema VESTI bila najposecenija a imala bi koristi i sama Krstarica.

Glas Sauronov:
Procitao sam tekst. Taj GUAM postoji jos od 1997 i nije do sada bogznasta isposlovao. Vreme je da im Rusija zavrne slavinu.
Inace i ovaj porucnik Barad-dura govori pet svetskih jezika, manje ili vise: portugalski, engleski, nemacki, spanski i ruski.
A sama skracenica GU(U)AM me podseca na americku bazu Guam, ciji je deo Guantanamo, poznat po krsenju ljudskih prava u ime demokratije.

Imao sam istu asocijaciju.
A Numenorejci (bilo beli ili crni) naravno moraju da govore vise jezika. Ja se uvek salim - da govorim 5 ljudskih, jedan tolkinov i 2 racunarska jezika.
Jeste ideja GUUAM-a stara ideja. Ali (vest sa druge strane Pravde) je da je Juscenko SADA ponovo potegao.
I to mi malo nije jasno.
Sto bas sad?
Sta ti kazes za "Antifasisticki front NASI"?
Ocito je krenulo. Jesi li video koga su prozvali?
Sorosa, Jabloko, skinhedse, neonaciste...

Nego, sto volim sto kapiram.
Danas, naslovna strana PRAVDE :

Канаде не нужен ядерный щит
Министр обороны России Сергей Иванов заявил во вторник, что в мире не существует системы противоракетной обороны, способной отразить разрабатываемые Россией новые ядерные ракеты.
«Мы четко знаем, что у нас уже получается по разработке таких ракет. Обороны, защиты от таких ракет нет», - сказал Иванов.
Он подчеркнул, что разрабатываемое Россией принципиально новое ядерное оружие не направлено против конкретных государств.
Случайно или нет, но заявление российского министра практически совпало по времени с отказом Канады участвовать в американской противоракетной обороне. В результате госсекретарь США Кондолиза Райс отказалась от визита в Канаду, который первоначально был запланирован на середину апреля.
Представитель Госдепартамента Ричард Баучер не стал связывать напрямую изменение даты визита, которая теперь неизвестна, и отказа канадцев строить вместе с американцами «ядерный щит». Тем не менее, чиновник из окружения Райс сказал журналистам, что визит отложили именно по этой причине.
По просьбе канадских дипломатов госсекретарь США встретится с ними во время конференции в Лондоне, посвященной оказанию помощи палестинцам в достижении мира и стабильности. Возможно, во время этой встречи и определится дата визита Райс в США.
Решение Канады, которое было обнародовано на прошлой неделе, вновь осложнило отношения между соседями по североамериканскому континенту. Они только было начали налаживаться после того, как Канада выступила против войны в Ираке. Но пока президент США Джордж Буш «мирился» с другими противниками иракской военной кампании – европейцами, вновь появилась «канадская проблема».
Первый визит в Канаду для нового Госсекретаря США был одним из приоритетных. На следующей неделе Кондолиза Райс намерена также посетить южного соседа Америки, Мексику.
Все карты спутал премьер-министр Канада Пол Мартин, заявивший, что его страна не станет частью нового противоракетного проекта. Его подержали и представители оппозиционных партий в канадском парламенте. Мартин подчеркнул, что Оттава при этом не снимает с себя обязательств по континентальной безопасности. Но правительство Канады намерено сосредоточиться на проблемах усиления пограничного контроля, отслеживания ситуации на побережьях страны и в арктической зоне. 13 миллиардов долларов, выделяемые Оттавой на военное финансирование, - достаточное доказательство того, что Канада несет свою долю ответственности за безопасность на континенте, считает канадский премьер.
Министр иностранных дел Канады Пьер Петигрю объявил о решении канадского правительства еще раньше, выступая в парламенте. По его словам, оно основано «на политических принципах, а не на эмоциях». Но ни Петигрю, ни Мартин не объяснили, почему именно канадское правительство не стало участвовать в программе американцев. Ранее представители правящей Либеральной партии говорили, что выступят против участия в новых «звездных войнах», если этот проект приведет к милитаризации космического пространства.
Сторонники участия в программе ПРО заявляли, что США все равно будут ее разрабатывать, и Канаде не стоит оставаться в стороне – ведь эта система, так или иначе, коснется ее. Канадское воздушное пространство, действительно, очень интересует американских военных – без него программа ПРО недостаточна.
Посол Соединенных Штатов в Канаде Пол Селуччи заявил, что американцы будут сбивать вражеские ракеты над территорией Канады. По мнению Селуччи, канадцы поступились частью своего суверенитета, так как теперь всю ответственность за противоракетную безопасность на континенте будут нести Соединенные Штаты.
Премьер-министр Канады заявил в конце прошлой недели, что Вашингтону придется сначала просить разрешения, прежде чем сбивать ракету над канадской территорией. «Это наше воздушное пространство, мы – суверенная страна, и никто не может вторгаться в воздушное пространство суверенного государства без разрешения», - сказал канадский премьер. В то же время, как сообщает AP, Мартин признал, что именно США будут принимать решение, сбивать или нет ракету, запущенную террористами или «страной-изгоем». «Я не думаю, что кто-то ожидал, что на кнопке будет еще чей-то палец, кроме американского», - образно заметил Мартин.
Представитель Консервативной партии Стоквел Дэй высмеял предположение канадского премьера, что американцы будут с ним советоваться, прежде чем нажать кнопку. «Эти ракеты приближаются на 4 километра в секунду, - сказал Дэй. – И если президент США позвонит на линию премьер-министра и услышит: «Нажмите 1, если вы хотите говорить по-английски, 2 – по-французски…» Это безумие».
Американский посол Селуччи заявил, что до сих пор потрясен решением канадского правительства, учитывая «историю совместной работы по обороне в Северной Америке». Теперь за решение проблемы возьмется Кондолиза Райс. Удастся ли ей убедить канадцев отступить?

kor.jpg

Kanadi nije potreban raketni sistem odbrane.
Kondoliza Rajs otkazala posetu Kanadi.
Samo pazljivo citajte, bre ljudi pise sve cirilicom.

Представитель Консервативной партии Стоквел Дэй высмеял предположение канадского премьера, что американцы будут с ним советоваться, прежде чем нажать кнопку. «Эти ракеты приближаются на 4 километра в секунду, - сказал Дэй. – И если президент США позвонит на линию премьер-министра и услышит: «Нажмите 1, если вы хотите говорить по-английски, 2 – по-французски…» Это безумие».

Ali, vrh mi je stav ovog lika. Stokvel Dej.
To je njihov predsednik konzervativne partije kanade. Koji je za Amere. I frapiran je cinjenicom da je kanadski premijer rekao da bi u slucaju da Rusi ispale ovu raketu on pozvao i javio to predsedniku Amerike. Stokvel Dej kaze: "Pa ta raketa leti brzinom od 4 km u sekundi, a kad predsednik SAD pozove da pita da li je to istina, cuce glas sa sekretarice: "pritisnite 1 ako cete govoriti na engleskom ; pritisnite 2 ako cete govoriti na francuskom... pa to je ludost"

:lol: :lol: :lol: :lol:
Umro sam od smeha.

commodore:

Ali, vrh mi je stav ovog lika. Stokvel Dej.
To je njihov predsednik konzervativne partije kanade. Koji je za Amere. I frapiran je cinjenicom da je kanadski premijer rekao da bi u slucaju da Rusi ispale ovu raketu on pozvao i javio to predsedniku Amerike. Stokvel Dej kaze: "Pa ta raketa leti brzinom od 4 km u sekundi, a kad predsednik SAD pozove da pita da li je to istina, cuce glas sa sekretarice: "pritisnite 1 ako cete govoriti na engleskom ; pritisnite 2 ako cete govoriti na francuskom... pa to je ludost"

:lol: :lol: :lol: :lol:
Umro sam od smeha.

:lol: :lol: :lol: I ja! Sada tek shvatam pricu jednog poznanika koji zivi u Kanadi -
koji nam je stalno govorio kada ih napadamo u smislu "Ameri": Ljudi, pa Kanada nije Amerika, vi ne razumijete!

Ne znam ljudi sto se odjednom podigla tolika frka oko Topolj M sistema. On je inace usao u operativnu upotrebu jos 1999. A poznat je po tome sto je to prvi interkontinentalni raketni sistem na mobilnom lanseru. Do njega su svi ICBM bili u silosima, znaci nepokretni, i samim tim ranjivi. A Topolj, odnosno Topolj M je na gusenicaru, i kad zagazi u tajgu, mnogo ga je teze otkriti. To svojstvo je do sada bilo rezervisano za rakete srednjeg dometa, kao sto su sistem Pershing i njegov ruski pandan SS-20.
Cudi me da se ovako rasplamsala rasprava oko necega sto je odavno poznato. Nego je sad verovatno Putinu trebalo malo publiciteta u domacoj javnosti, ili da prichepi komshiluk pa je objavio nesto sto i nije bas neka novost. A S300 i S400 se stalno usavrsavaju, naravno, Rusija ima najbolju PVO na svetu, to i Ameri znaju. Drugo je pitanje da li im ekonomija dozvoljava da naprave dovoljno sistema, koliko im je potrebno da lepo pokriju svoju ogromnu teritoriju.
I naravno, nije samo vojna sila potrebna da bi se odrzavao korak, Rusiji mnoge druge stvari nedostaju da bi bili velika sila. BNP na prvom mestu, standard, odliv mozgova je i kod njih ogroman problem, tehnologije, zdravstvo, strateska partnerstva. Nije dovoljno imati jaku vojsku da bi se bilo sila. To je potreban, ali ne i dovoljan uslov za to, daleko od toga.

http://www.aeronautics.ru/nws001/imr001.htm

Pjer_Nis:
Ne znam ljudi sto se odjednom podigla tolika frka oko Topolj M sistema. On je inace usao u operativnu upotrebu jos 1999. A poznat je po tome sto je to prvi interkontinentalni raketni sistem na mobilnom lanseru. Do njega su svi ICBM bili u silosima, znaci nepokretni, i samim tim ranjivi. A Topolj, odnosno Topolj M je na gusenicaru, i kad zagazi u tajgu, mnogo ga je teze otkriti. To svojstvo je do sada bilo rezervisano za rakete srednjeg dometa, kao sto su sistem Pershing i njegov ruski pandan SS-20.
Cudi me da se ovako rasplamsala rasprava oko necega sto je odavno poznato. Nego je sad verovatno Putinu trebalo malo publiciteta u domacoj javnosti, ili da prichepi komshiluk pa je objavio nesto sto i nije bas neka novost. A S300 i S400 se stalno usavrsavaju, naravno, Rusija ima najbolju PVO na svetu, to i Ameri znaju. Drugo je pitanje da li im ekonomija dozvoljava da naprave dovoljno sistema, koliko im je potrebno da lepo pokriju svoju ogromnu teritoriju.
I naravno, nije samo vojna sila potrebna da bi se odrzavao korak, Rusiji mnoge druge stvari nedostaju da bi bili velika sila. BNP na prvom mestu, standard, odliv mozgova je i kod njih ogroman problem, tehnologije, zdravstvo, strateska partnerstva. Nije dovoljno imati jaku vojsku da bi se bilo sila. To je potreban, ali ne i dovoljan uslov za to, daleko od toga.

http://www.aeronautics.ru/nws001/imr001.htm

Priajtelju, ova verzija je NOVA. DRUGA. MODERNIJA. OD KOJE NEMA ODBRANE. NIKAKVE. NJENO POSTOJANJE JE OBJAVLJENO PRE 10 DANA.
NISI U TOKU.
CITAJ PRAVDU.
www.pravda.ru

Pjer_Nis:
Smanji malo dozivljaj. Iskreno se nadam da nikada necemo da saznamo da li ima odbrane od njega ili ne.

www.pravda.ru

Информационная война против России и нашего президента приобретает на Западе все новые и новые черты
U informativnom ratu protiv Rusije i predsednika Putina, Zapad izmislja sve nove i nove gluposti.

Posto je u nekim zapadnim medijima ozbiljno potegnuta tema da je predsednik Putin u stvari Antihrist, :?: :!: isti ne biraju sredstva da se to i dokaze. U tom ludackom poduhvatu, isli su cak do slike Jana Van Ajka i uporedjivali Putinovo lice sa licema sa slike.

vaneik.jpg
putinarnolfini1.jpg

Ovo im je bio krunski dokaz da je PUTIN BIO ZIV U VREME kada je u 15. veku, Van Ajk slikao ovu sliku...

Pravda je ocito smatrala da je ovo vazno, cim je objavila na jednoj od udarnih strana...
I KRSTILA OVO KAO INFORMATIVNO PROPAGANDNI RAT PROTIV RUSIJE.

Da nije tendenciozno, maliciozno i tuzno, bilo bi smesno...
I ne bi zahtevalo nuklearnu odmazdu.

Kako si ga srocio, ispada da ce Rusi da nekoga napadnu nuklearnim oruzjem zato sto lupa gluposti u novinama.
Sto se Topolj M sistema tice, sto je i tema ovde, on je odavno poznat onima koji se interesuju za tu problematiku. Kao sto vec rekoh, decembra 1999 su prvi primerci usli u jedinice ruske vojske. I ovo sada je isto to, inace bi se zvalo Topolj M1 ili nekakko skroz drugacije. Sada je razlika u tome sto su se mozda masovnije pojavile u upotrebi, a glavni razlog ovog publiciteta je sto su Ameri po obicaju krenuli da kukaju kako su ih Rusi nadmasili da bi namakli jos koju milijardu dolara od kongresa za istrazivanja i razvoj novih oruzja. Psihoza 'Rusi dolaze' je odavno oproban recept za obezbedjivanje neverovatnih iznosa za vojnoidustrijski kompleks Amerike. A onda Rusi prenesu pisanje zapadne stampe pa kazu 'Jao sto smo jaki'. I tako su svi zadovoljni, Putin moze da zavarava svoj narod kako je supersila (elemente toga naravno da ima, ali samo elemente), Ameri navuku ogromnu lovu za nova oruzja, a mi se sladimo kako eto, nasa 'pravoslavna braca' imaju NESTO.

:lol: :lol: :lol: ovo je zaista smesno
Putin - sportista-karatista, pa djavo ! Dobro je u sstvari sto ga tako vide - znaci
nije im vise do zezanja - plase ga se, znaci bice opet planetarna ravnoteze ...

Verujem da je Putinov ledeni pogled i komunikacija bez ikakve mimike celu stvar sa Rusijom
uozbiljila - ej, pa kad oni kopaju
po starim slikama ulja na platnu... :lol: :lol: :lol:
a sta su oni mislili Jeljcin, pa malo vodtke, pa kaljinka... pa ode Rusije u p.m., nema bajo kod ovoga nema TRTE-MRTE - ima samo TRTE.

www.pravda.ru

Для многих людей в Словакии большим гарантом демократии в мире является российский президент Владимир Путин, нежели его американский коллега Джордж Буш. Такие данные вытекают из опроса, проведенного по заказу газеты «Сме». Путина считает гарантом демократии 43% опрошенных, а Буша – 35,9%.

Slovaci se manje plase Putina nego Busa.
Za vreme razbogovora u Slovackoj, pitali su gradjane koga smatraju vecim garantom demokratije, Vladimira Vladimirovica ili Dzordza Busha.. Ovo su rezultati.
toliko o zloj rusiji koju treba iskoreniti...

Back