ТОП 10 највећих економија света данас и за 6 година

ВОДКА

Iskusan
Banovan
Poruka
5.913
Данас листа 10 највећих економија на свету, рачунато реално, према паритету куповне моћи, изгледа овако

1 САД
2 Кина
3 Јапан
4 Индија
5 Немачка
6 Русија
7 Велика Британија
8 Бразил
9 Француска
10 Италија

а за 6 година, према истом мерилу, по прогнози ММФ, листа ће изгледати овако

1 Кина
2 САД
3 Индија
4 Јапан
5 Немачка
6 Русија
7 Бразил
8 Велика Британија
9 Француска
10 Мексико

Да ли сматрате да је прогноза реална?

Данас листа 10 највећих економија на свету, рачунато реално, према паритету куповне моћи, изгледа овако

1 САД
2 Кина
3 Јапан
4 Индија
5 Немачка
6 Русија
7 Велика Британија
8 Бразил
9 Француска
10 Италија

1 Кина
2 САД
3 Индија
4 Јапан
5 Немачка
6 Русија
7 Бразил
8 Велика Британија
9 Француска
10 Мексико

Русија ће бити испред Немачке по прогнозама ММФ-а, а Јапан и Руси ће бити изјеначени, радиће се о нијансама, мада је даља прогноза због природних богатстава, космичког програма, и пораста становништва на страни Руса..

1 САД
2 Кина
3 Јапан
4 Индија
5 Немачка
6 Русија
7 Велика Британија
8 Бразил
9 Француска
10 Италија

1 Кина
2 САД
3 Индија
4 Јапан
5 Немачка
6 Русија
7 Бразил
8 Велика Британија
9 Француска
10 Мексико

Nista ti ovo ne valja. Turska ce za 6 godina biti jedna od vodecih svjetskih ekonomija.

1 САД
2 Кина
3 Јапан
4 Индија
5 Немачка
6 Русија
7 Велика Британија
8 Бразил
9 Француска
10 Италија

1 Кина
2 САД
3 Индија
4 Јапан
5 Немачка
6 Русија
7 Бразил
8 Велика Британија
9 Француска
10 Мексико

Није реална, ми треба да се држимо Америке као пијан плота па макар пропали...:)

Treba uzeti nominalne iznose, a ne Paritet. Tako je poštenija računica. Ovo su vrednosti za 2020. godinu

34188773.jpg

Ali iz ove liste se ne vidi da 2020. nije najuspešnija Amerika, nego je najuspešnija EU,

to jest mi, pošto mi ulazimo u EU in the future.

Treba uzeti nominalne iznose, a ne Paritet. Tako je poštenija računica. Ovo su vrednosti za 2020. godinu

34188773.jpg

Ali iz ove liste se ne vidi da 2020. nije najuspešnija Amerika, nego je najuspešnija EU,

:hahaha: :hahaha:
Kakva crna EU, mi cemo biti clan kad sve clanice budu izlazile pa cemo sami biti tamo!!! :hahaha:

34188773.jpg

Чија је то прогноза, које институције?

Nista ti ovo ne valja. Turska ce za 6 godina biti jedna od vodecih svjetskih ekonomija.
Na osnovu cega ima stakvo misljenje?Sta je sa zemljama BRIK-a?Sta je sa SAD?Kina?Mislim da si malo zanemario njihove i ljudske i energetske potencijale....tehnoloske takodjer.Turska jeste jaka,ali ne i jaca od nabrojanih zemalja.

1 САД
2 Кина
3 Јапан
4 Индија
5 Немачка
6 Русија
7 Велика Британија
8 Бразил
9 Француска
10 Италија

1 Кина
2 САД
3 Индија
4 Јапан
5 Немачка
6 Русија
7 Бразил
8 Велика Британија
9 Француска
10 Мексико

Odakle si skinuo ove podatke? jer mi je malo neligično da po kupovnoj moći na ovoj listi stoje Meksiko i Brazil.:think: I po čijoj kupovnoj moći se vodi ova lista?

Odakle si skinuo ove podatke? jer mi je malo neligično da po kupovnoj moći na ovoj listi stoje Meksiko i Brazil.:think: I po čijoj kupovnoj moći se vodi ova lista?

Подаци су од ММФа. Односе се на БДП рачунато према паритету куповне моћи, дакле реални а не номинални БДП.

Подаци су од ММФа. Односе се на БДП рачунато према паритету куповне моћи, дакле реални а не номинални БДП.

hehe..ne znam da li su u Brazilu ukinuli one kupone za kupovinu i zvezdice umesto cena ili ih još praktikuju:lol:....ne znam o kakvoj kupovnoj moći oni mogu da pišu u tim zemljama.:think:

1 САД
2 Кина
3 Јапан
4 Индија
5 Немачка
6 Русија
7 Велика Британија
8 Бразил
9 Француска
10 Италија

1 Кина
2 САД
3 Индија
4 Јапан
5 Немачка
6 Русија
7 Бразил
8 Велика Британија
9 Француска
10 Мексико

SAD ce biti jos i 2016 nominalno vec ekonomija, posto se u Kini moze vise kupiti za 1 dolarom nego u SAD.

Back