Топ 10 најпоузданијих половњака

U sklopu ovog istraživanja obuhvaćena su samo vozila mlađa od deset godina, kojima je istekla fabrička garancija, a vozači su istakli Hondu Jazz kao model koji se retko kvari, a čak i kada se to desi, popravka nije skupa.

Što se tiče ostatka liste, na njoj dominiraju japanski i korejski proizvođači. Drugo mesto zauzela je Mazda 2, dok je na trećoj poziciji Toyota Auris. Još dva japanska automobila se nalaze među pet najpouzdanijih, a to su Mazda MX-5 i Toyota Aygo. Šestu i sedmu poziciju zauzimaju dva modela marke Kia: Ceed i Rio. Poslednja tri mesta na ovoj listi zauzimaju Suzuki Alto, Hyundai i20, ali i jedini predstavnik Evrope – Peugeot 107.
Sad vam je jasno zašto preprodavci polovnjaka toliko lažu po forumima i nabeđuju ljude.

Kažem da je hjundai jedini auto koji je ispunio moja očekivanja.

Evo sad pitanje - Toyota Aygo i Peugeot 107 su potpuno isti automobili koji su se pravili u istoj evropskoj fabrici. Kako je sad Toyota peta, a Pežo tek deseti?

Oba modela su pravljena u Kolinu u Ceskoj.
Tu je bio još i C1 ako se ne varam.

Pričao sam sa čovekom koji je radio u Tojoti, fabrika je bila podeljena pa nisu sve komponente bile zajedničke, verovatno je tu bilo do razlike u kvalitetu.

Uz to, u Japanu se vozi istom stranom puta kao u Britaniji pa se možda Francuzi nisu toliko dobro snašli sa pomeranjem volana na desnu stranu.

https://autoblog.rs/blog/auto/vesti/2022/09/05/objavljena-lista-top-10-najpouzdanijih-polovnjaka

И молим вас за коментар следећег..

"U najboljih 10 se nalazi 9 automobila azijskih proizvođača, i samo jedan iz Evrope."
Peugeot 107 i Aygo isto... motore pravi Toyota delovi pasu sa jednog na drugi razlika na novijim 108 i Aygo je kozmeticka a na starim u znaku ..Lista sta znam dobre su mazde bezinci i Honde a da nije 1,5 :).. Generalno sto se tice bezinaca Japanci jesu dobri ali ne svi ..ali ja nebi tu stavio Aygo 107 C1 i Alto oni se raspadaju kad predu preko 150k I i20 je u toj klasi mozda malo iznad ..
A sto se tice Mazde i Honde Jazz benzin to su dobro naprsvljeni auto i uvek sam vam ih preporucivao ali me niko ne sluša ;)

Poslednja izmena:
Ceo svet zna da su japanci najpouzdaniji (od skoro i koreanci), samo prosečan srbenda ne veruje u to.
Rođak moj smatra da mu je komšija idiot jer je kupio nov Civic, ima ozbiljne uvrede za čoveka samo zbog toga što nije kupio nemca.

Evo i lista najnepouzdanijih.
Zanimljivo je da su to uglavnom premijum modeli.

Ne znam da se neko žalio na Hondu i Tojotu, drugarom deda je imao neku kockastu Korolu koju je vozio preko 30 godina, zeznuo se sa plinom i na kraju je završila na otpadu.

Meni je Honda bila želja ali iznad mogućnosti.

Ceo svet zna da su japanci najpouzdaniji (od skoro i koreanci), samo prosečan srbenda ne veruje u to.
Rođak moj smatra da mu je komšija idiot jer je kupio nov Civic, ima ozbiljne uvrede za čoveka samo zbog toga što nije kupio nemca.

Evo i lista najnepouzdanijih.
Zanimljivo je da su to uglavnom premijum modeli.

Ima raznih pacijenata ....kad kupis Francuza uuuu skupi su delovi ,tri blage veze ljudi nemaju ...pa Peugeot 308 ubedljivo najbolji auto u klasi i svi kazu da su ti auti preudobni ,pouzdaniji od stare generacije 308 i da delovi ,servisi nisu skupi.

Za gradsku vožnju je odličan, kao i ako si početnik i treba ti za sticanje rutine u vožnji. On je zaista okretan autić.
Taj deo sam završila,sad sam velika.:lol: Treba mi nešto jače za autoput , i nešto što lako ubrzava kad obilazim na magistrali jer moram da budem jako precizna kad obilazim ,a obilazim.Vozim korsu 2007 ,dizelaša

Back