Toni Kukoc

Jeste ostao je Toni u Bucksima, mada bi meni bilo draze da se vratio u Hrvatsku, u Split. Igrao je u Cikagu davno nekad dok su jos Jordan, Rodman, Pippen i ostali bili tamo, zatim je otisao u Filadelfiju, pa Atlantu i zavrsio u Milvokiju.

Jelena87:
snaja88:
geologicarka:
Jeste dobio je tu nagradu. A ko je bolji od njega iz Srbije? Ajde navedi mi bar jednog!
PEDJA
Mislim, on je i Hrvatske ali je Srbin pa ga vodimo kao da je odavde
Dva odlicna kosarkasa iz iste drzave,ali Pedja je bolji,po meni,znaci slazem se s tobom

Pratim... Ne mozhe da se poredi drugi strelac lige sa najboljim shestim chovekom...
Divac je takodje bio bolji od Kukocha, dok je bio u punoj formi. Danilovic takodje (starter u Majamiju kod Rajlija)

Xponat:
geologicarka:
Ne samo najbolji od hrvatskih igraca u NBA, nego i od nasih. I najbolje bi bilo za njega da se vrati u Split.

Ne lupetaj :)

U svakom sluchaju, Kukoch je, chini mi se, sezone 1997/98 dobio "Sixth Man" nagradu...
Kukoc je bio sesti covek u sezoni 1995/96 kada je Chicago imao 72-10 u sezoni...dalje Divac i Pedja (mada nije svestran ipak je ako ne najbolji onda medju prva 3 sutera) imaju cime da se porede sa Tonijem koji je ekstremno svestran, i ne treba sliku o njemu graditi na osnovu sadasnjih igara (ipak je njemu 36 godina), ali Danilovic bolji od Kukoca????...Danilovic je nesumnjivo bio odlican igrac u Evropi, ali bolji od Kukoca...neozbiljno...

Kukoc nikako nije najbolji evropljanin u NBA, niti je ostavio najdublji trag (Divac) niti je imao najbolju statistiku (Pedja). Jeste da ima 3 prstena, ali je u tom timu on ipak imao vrlo sporednu ulogu. Inace, MJ je otvarao dosta prostora za saigrace i mnogi vrlo prosecni igraci su pored njega davali svoj maximum (Kerr, Harper, Grant...) i Toni je morao da uradi daleko vise.
Pokusacu da budem nepristrasan, ovo su moji favoriti za najboljeg evropljanina:
1. Pedja, Dirk, Gasol
2. Runi, Sabonis, Drazen
3. Vlade, Danilovic, Kukoc pa svi ostali...

Trenutno titulu definitivno zasluzuje Pedja - drugi strelac lige, najvise All-Star nastupa, 4. u MVP glasanju, nezvanicno najbolji suter sveta...

Back