Tomislav Nikolić najavljuje da ce formirati novu stranku!

Za sada da. Ona druga strana nije ni vredna pomena. Zavređuju samo prezir poštenih patriota i desničara.

A, ako i Toma izneveri moja očekivanja, onda ću ga brzo zaboraviti. Ali, prateći njegov rad od početka parlamentarizma u postkomunističkoj Srbiji, ne očekujem da će me izneveriti.

s obzirom da ga znas, reci mi dali je i on za liniju VKK ?
ili ce ta programska teznja radikala zajedno sa Seseljem otici u ropotarnicu povijesti, gdje joj je i mjesto.

Zasto da ne. svi su se izredjali na vlasti (socijalisti, radikali, demokrati, narodnjaci, pa sad opet demokrati i socijalisti u koaliciji.

Sa komunistima je bilo najbolje i samo sa njima moze biti bolje!

A, sa Nemanjićima je bilo najbolje. Mani se prohujalih vremena.
Kada te s vremena na vreme uhvati nostalgija, ti otiđi u kuću cveća, odnesi buket od 88 crvenih karanfila i miran se vrati u 21. vek.

Ne, a ne podržava ni Toma. Toma je hteo da uđe u igru koja je neminovna. Hteli mi to ili ne, Srbiju će Boris tadić dovesti na put ka vremenski neodređenom prijemu, ali ipak na taj put. Nemoguće je posle skrenuti Srbiju sa tog puta bez užasnih negativnih posledica. Čak bi nas i Rusi oterali u majčinu. Toma je to na vreme uvideo i shvatio da je jedini način da se na vreme uključi u nadmudrivanje sa tim gomnima.
Kakve veze propali Holbruk ima sa EU? On je sada 0 u američkoj politici. Verovatno je došao na Kosovo da nalati stare zasluge, pa da ode u mirnu penziju.

Nije mi jasno, da li mislis da su i Rusi goMna, ili sta? I da li to neminovno znaci - ajde ako Tadic krene zemlju na pogresan put, ajde i mi da mu se pridruzimo?
Sta je poenta svega, sta je praktican cilj i posledica?
A ako mislis na Ruse, pa neka nas oteraju u majcinu, ako ne zelimo diktat, onda ga valjda ne zelimo ni sa jedne strane...! Ili ga zelimo s obe, pa "putuj, Srbijo!"...?:???:

s obzirom da ga znas, reci mi dali je i on za liniju VKK ?
ili ce ta programska teznja radikala zajedno sa Seseljem otici u ropotarnicu povijesti, gdje joj je i mjesto.

Dok su te krajeve naseljavali Srbi, bio je. Ne znam kakva su mu danas razmišljanja po tom pitanju. Mislim na praktičnu stranu, ali da mu je žao što to nije i ostvareno, to je sigurno.

No, ako me pitaš da li će potencirati tu priču, verujem da neće, sem ako neki novi istorijski aspekti ne bi ponovo aktuelizovali to pitanje i tu ideju učinili ostvarljivom.

Politicka praksa je kod nas pokazala da politicari koji su napustali maticne stranke i osnovali nove uglavnom nisu imali uspeha i stranke su im brzo propadale (Jovan Glamocanin, Nebojsa Covic, Milorad Vucelic, Zoran Lilic, Branislav Ivkovic, Dragoljub Micunovic, Slobodan Vuksanovic, Vladan Batic, Zarko Korac, Vojislav Mihailovic, Borislav Pelevic).
Ima i onih koji su manje ili vise uspeli (Vojislav Kostunica, Velja Ilic, Cedomir Jovanovic), mada njihove stranke po rejtingu ipak zaostaju od bivsih, izuzev Nove Srbija koja je jaca od SPO-a iz koga je nastala.
Neki su se posle duzeg ili kraceg izleta vratili u predjasnje stranke (Milorad Vucelic i Dragoljub Micunovic), a neki pristupili drugim, jacim strankama (Slobodan Vuksanovic, Vladan Batic, Zarko Korac, Borislav Pelevic). Ima i onih koji su se totalno izgubili (Jovan Glamocanin, Nebojsa Covic, Zoran Lilic, Branislav Ivkovic, Vojislav Mihailovic).
Sto se tice Tomislava Nikolica koji je bio formalno drugi, a fakticki prvi covek SRS-a, deluje da ima sanse da napravi stranku koja bi mogla biti znacajna. Medjutim, vrlo je vazno ime i programska orijentacija te buduce stranke. Ne bi mu bilo pametno da ta stranka u imenu ima rec radikalna, jer deluje kao surogat, niti da bude bezlicno ime, na primer ,,Napredna Srbija" ili nesto slicno.
Posto su na politickoj sceni Srbije prisutne gotovo sve politicke opcije, osim komunisticke, Nikolicu bi najmudrije bilo da osnije stranku komunisticke orijentacije i tako okupi birace koji su neopredeljeni, tj. komunisticki nastrojeni, ali nemaju za koga da glasaju kao i svoje pristalice koje su za SRS glasale najvise zbog njega kao licnosti.
To ne bi bilo lose uopste. Evo ja se prvi tome radujem jer ce tako ubiti dve muve jednim udarcem...Ni on ni SRS nece preci cenzus :rotf:

A, sa Nemanjićima je bilo najbolje. Mani se prohujalih vremena.
Kada te s vremena na vreme uhvati nostalgija, ti otiđi u kuću cveća, odnesi buket od 88 crvenih karanfila i miran se vrati u 21. vek.

Mani Nemanjice!
Komunisti nisu tako davno bili na vlasti, a demokrati i radikali su bili jos pre drugog svetskog rata, pa sad opet.
Demokratska, radikalska i narodnjacka ideologija nisu ideologije 21. veka!

i do sada su dss,radikali i sps ozbiljno ugrozavali vlast tzv.demokratskih snaga iako to svojim politickim delovanjem nisu zasluzili.to je samo dokaz da u ovoj drzavi postoji ogromna populacija zdravopatriotski opredeljenih gradjana koji nisu imali veliki izbor pri dosadasnjim glasanjima.nadam se da je ova ostavka tomislava nikolica samo pocetak nastanka neceg novog sto je trebalo i ranije da se desi.tomislav nikolic ne treba da se plasi mircica,krasica i ostalih jer ce oni brzo otici na politicku marginu,ali treba da se plasi poteza vlasti i njihovih opasnih medijskih demagoga koji nece tako lako dozvoliti formiranje ozbiljnog patriotskog bloka koji bi mogao da ih relativno brzo pocisti sa vlasti.tomo budi uz nas micemo biti uz tebe.

Bolesni paranoik. Eto šta je razlog da uništi najjaču stranku u Srbiji.

No neće mu poći za rukom. Da li pod imenom SRS ili nekim drugim, Nikolić će uspešno voditi glavnicu članstva kroz politiku Srbije, a Šešelju i njegovim kokoškama polako neka pripremaju ležajeve u Lazi.

po onoj nikad ne reci nikad, ovoga puta se slazem sa tobom. ...
ps.ko bi rekao da cu se ikada sloziti sa tobom:hahaha::hahaha::hahaha:

Ako napravi novu stranku onda je SRS puko! vecina glasaca SRS-a ce poceti da podrzava tu novu nikolicevu stranku :thumbdown:

То ћемо још видети.Ево,ја подржавам политику СРС и не пада ми на памет да гласам за било кога ко се салаже за приступање Унији.
Тома је или изменио ставове или је јако гладан власти па је изгубио компас,јер је вероватно на њега доста утицало то што му је власт била увек на домак руке.

Иначе,политика СРС и једна од главних идеја на спољнополитичком плану је супротстављање глобализацији и хегемонији,па и уласку у ЕУ.Тако да,већина оних који гласају за СРС то знају и то очекују,а не да странка мења курс јер је Тома,можда,решио да иде линијом лакшег отпора.
Странка мора да остане верна свом програму и својој политици,а ко се не слаже нека иде где хоће.И ту нема много филозофије.

Nikolić: Nećemo prisustvovati glasanju o SSP

Međunarodni Radio Srbija - Pre 13 sati

Poslanici novoformiranog kluba "Napred Srbijo" u Skupštini Srbije neće prisustvovati glasanju o ratifikaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa EU, izjavio je šef tog kluba Tomislav Nikolić. On je u parlamentu rekao da sutra neće glasati za SSP jer bi to, kako je ocenio, moglo da posluži kao osnov za priču da je klub samo zbog toga formiran. Dakle, ako je SRS odlučila da sutra ne učestvuje u glasanju, mi ćemo to poštovati, ali ćemo glasati o gasnom sporazumu i posle toga, sudeći po najavama da će biti pokrenut postupak za naše isključenje iz partije, više nas stranačke odluke neće obavezivati, rekao je Nikolić. Na pitanje da li je i dalje principijelno za SSP, Nikolić je odgovorio potvrdno, objasnivši da je Vlada Srbije ispunila sve ono što je SRS od nje tražila.

Jos jedna glupost u Srpskoj skuostini Tomislav Nikolic osnovao poslanicki klub pa da li je to normalno?Naravno da nije Ustavni sud RS je jos davno doneo odluku kada smo imali frku sa upovinom poslanika i ya debele pare prelay poslanika u stranku Bogoljuba Karaica -koji nije madju nama. DA MANDATI NE PRIPADAJU POSLANICIMA VEC STRANKAMA ISPRED KOJIH SU TI POSLANICI IZABRANI.
A sada fdolazimo do jos jednog apsurda da je administrartivni odbor skupstine dozvolio Nikolicu formiranje poslanickog kluba . kakve su sada to muceke ?
Na osnovu yakona mandat treba vratiti stranci ,da li je ovo samo kupovina vremena od tome nikolica ili ce vladajuca visina precutno odobriti ovako sraman cin zarad podrske desetak poslanika ili ce se oglasiti neko od nadleynih organa i postaviti pianje sta sa novopecenim poslanickim klubom?

Odavno se nije desilo da jedan dogadjaj ovoliko uzburka nasu javnost.To pokazuje koliko smo zeljni da se konacno pojavi neka nova,mozda nova,patriotska opcija.Jos uvek ne znam da li je Tomislav Nikolic ta osoba koja je spremna da to predvodi.Ali znam sigurno da on trenutno ima sansu da to ostvari samo ne znam dali on to hoce i zna.za Za pocetak mu preporucujem da verbalno ne bude neishitren kao cesto do sada,npr. unapred odbijanje saradnje sa Majom Gojkovic,jer to sad na pocetku nema potrebe da radi.Takodje mu preporucujem da je put nove stranke bolji od puta preuzimanja SRSa jer ta stranka nosi i suvise tezak teret svoje istorije koji bi stalno visio kao mac nad bilo kakvim novim idejama.

Nikolić: Istorijski dan za Srbiju

Šef poslaničke grupe "Napred Srbijo" Tomislav Nikolić ocenio je danas kao "istorijski dan za Srbiju" ratifikaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), kao i energetskog sporazuma sa Rusijom.

"Iako je trebalo da glasamo za SSP, pošto je usklađen sa željama SRS, poštovali smo odluku SRS da se ne glasa. ŠP je prošao i bez nas i to je bio istorijski dan za Srbiju, kao i ratifikovanje energetskog sporazuma", rekao je Nikolić novinarima u parlamentu.

:super:

I DSS će izgubiti veliki broj glasača, koji će preći na stranu Tome Nikolića.
Gluposti DSS stoji cvrsto na 11%,sa tendencijom rasta
Nije ovo ništa.
Da vidiš kad krene centrifuga:mrgreen:
Ono kao izmedju Djelica i Dinkica,jeli:think::whistling:
Za sada da. Ona druga strana nije ni vredna pomena. Zavređuju samo prezir poštenih patriota i desničara.

A, ako i Toma izneveri moja očekivanja, onda ću ga brzo zaboraviti. Ali, prateći njegov rad od početka parlamentarizma u postkomunističkoj Srbiji, ne očekujem da će me izneveriti.

:ok::ok:

veliku vecinu birackog tela radikalne stranke cine levicari odnosno radnicka klasa. dakle najlogicnije bi bilo da nikolic osnuje stranku koja bi bila clan socijalisticke internacionale.sa druge strane tadic treba da isclani demokratsku stranku iz socijalisticke internacionale jer joj tamo nije mesto(ds ima desnicarsko biracko telo odnosno uglavnom srtednja i visa klasa)

Back