Тома (2021)

245608099_193417326239911_5663172067599282960_n.jpg

Odgledala ga sad u subotu 1.1.2022. Kad bio na rzs
Film uopste i nije toliko dobar kao sto pricaju
A na osnovu neciste krvi i filma toma
Mogu samo da zakljucim da dragan bjelogrlic je krenuo da stvara filmove samo za profit
Ps : nisam plakala mislim da nema za sta da se place, film mi ne razvija neku dozu empatije

Има и позтивних ствари, и негативних. Позитивно је то што је на филм, малар на кратко враћена емотивност као категорија. Да ли је то урађено на добар начин, или је било патетично, то је друга тема. Уз то, позитиван је приказ судара светова. Судар Аполонског, са Дионизијским, овде је представљен у односу Томе и доктора. И то је урађено на добар начин. Негативно је то што Бјелогрлић опет није успео да се дистанцира и опет је кренуо у крајњу југо-пропаганду. Пропагирање непостојећих вреднсти СФРЈота, суштински је и увек штетно. Но, то није било онолико драстично као у Секама на Балкану.
Негативно је такође што је исувише често убацивао хипер патетичне предлошке, и што је од Томе Здравковића покушавао да направи некаквог уклетог песника.

Meni je u prvi mah delovao ok. Možda malo previše igra na patetiku i hvata na emociju. Previše forsira tu "tugu", malo je ispao i "smrad" prema porodicama i nekim ljudima jer je baš slobodnu adaptaciju uradio.
U svakom sličaju baš da je za plakanje nije,da je mega umetničko delo nije, da vreti odgledati ga...pa ono. Ne bi mi život bio siromašniji bez njega ali nije da tražim 2 ipo sata života nazad.

Dakle 7/10 od mene

Pogledajte prilog 1033559

On pored zive jedne sa kojom je gledao drugu trecu ona to trpela 😤 / kako muske nije sramota da im takav bude "idol" 😤😤😤 .

"Boem" je naziv za onog koji pije dok ne padne / menja devojke / zene kao carape / poznat je ima para te nije alkoholicar.

Da je napravljena prica o karijeri jednog coveka sa pravim cinjenicama to bi imalo smisla / da je snimljena istina o coveku.Da su samo njegove pesme tu kao prica o njemu /kako su nastale / to bi imalo smisla.

Ovako da se slavi jugoslovenstvo (koje treba da nestane kako bi nasa zemlja opstala) povladjuje drugim zemljama zbog para koje se dobiju kada stari plaču za tim sto mladost ode je nista.

Ovako nas uce normalno je nemati para za restoran / put avionom / normalan zivot vec su u toj "divnoj" proslosti bili srecni sto sede u kafani sa raznim koji nisu znali bolje (piju / uzimaju belo/ dame noci / momci noci ...)slusajuci muziku 😤 kakva glupost.

Treba da placemo sto nema ko da snimi film o nasim pevacima pevacicama grupama za nasu zemlju.Ne da se dodvorava onima koji ne mogu da nas smisle samo da bi uzeo pare / tako nas ponizava.

Dno.
bas tako , gledao sam ga u medjuvremenu

sinoc gledam najavu , kazu * film o dusi*

ne , ovo je film o nezreloj osobi koja je bila alava na sve a nikad nije cenila ono sto ima

uvek je tudje bilo bolje

kad tako volis svo to znaci da ne volis nista stvarno

Dobar film.Jedino sto je Toma bio nesrecno zaljubljen do pogibije u sabracajnoj nesreci u Mirjanu Bajraktarevic sestru od Silvane Armenulic isto tako vrhunske pevacice.U filmu i inace rezirano je da je patio zbog Silvane.
O ukusima o muzici ne treba raspravljati.Neko voli ovakvu neko onakvu muziku.
Neko voli kafanu neko operu.

Ja malo kasnim.. :zkez: tek sam sada film pogledala..

Ne sviđa mi se što nije prikazan njegov odnos sa sinom. Kao da
je dete bilo najmanje bitno u njegovom životu.
Ostalo mi je bilo ok. Nisam znala da se Mika Antić sa njim družio.

Da sam znala koliko ću da plačem, ne bih ni gledala film. Tek sad
njegove pesme neću moći da slušam, kad znam kako su nastale.

Back