Tom Waits

naravno. ogroman je. 3 diska, rariteti i nove pesme. meni lično rariteti bolji ali videćeš.
-Little drop of poison-, -2:19- i -Nirvana- su baš highlights
genijalan je.
ako ti zafali nešto imam sve albume (nekih 3 GB, možda malo jače).

što se tiče Waitsa samog, postavio sam temu ali nisam znao da postoji tako da, bezveze mi da se ponavljam, to je lik koji ma koliko stilova promenio uvek sačuva neki svoj duh koji je teško objašnjiv. ipak, priznajem, draži su mi albumi pre 'Rain Dogs'a, nego kasnije. tada je bio onaj prava noćna lutalica kakva samo u L.A. može da nastane. moj omiljeni album 'Blue Valentine'. bukvalno zamišljam prazne dinere i ulične svetiljke kraj Holivuda.

samo da napravi još jednu turneju, nebitno gde, eto mene.

opet me uhvatila faza.

LITTLE MAN (Orphans: Brawlers, Bawlers & Bastards, 2006)

Sure as fire will burn
There's one thing you will learn
Those things you have cherished
Are things that you have earned
Luck is when opportunity
Meets with preparation
And the same is true for every generation

Little man
As you climb upon my knee
The whole future lies in thee
Little man

Little man
Never hurry, take it slow
Things worth while need time to grow
Little man

Don't look back
There are things that might distract
Move ahead towards your goal
And the answers will unfold
Little man
Love is always in the air
It is there for those who care
Little man

Don't look back
There are things that might distract
Move ahead towards your goal
And the answers will unfold
Little man
Love is always in the air
It is there for those who care
Little man
Little man
Little man
Little man

Eh...u poslednjih nekoliko meseci, otkad sam ga otkrila, obozavam ga.... Zanima me ima li mojih istomisljenika? Trenutno mi se najvise dopadaju "Goin' out west" i "clap hands". Moze li mi neko preporuciti sta da od njega cujem? Zna li neko u kojim je sve filmovima glumio? pozz....
I look good without shirt & I know karate and voodoo too

aj po redu.
Obavezno slusaj: Frank's Wild Years, Swordfishtrombones, Rain Dogs !!!, Alice, Blue Valentine, a ako su isuvise sentimentalna onda i njegove rane radove.
Glumio u: Two Jakes, Cotton Club, Coffee & Ciggarettes, Down By Low, Dracula, etc
Dva puta zenjen. Bez dece, kolko znam.
Tuzio Levis zbog songa. Dobio. Retko koncertno svira. Uticaji: Dr. John, Captain Beefheart, i posebno blues voices tipa Howlin Wolf !!!

U zdravlje!
preporuka za dalje slusanje
Leadbelly

da se i ja umesam :) ja sam vejtsa upoznala preko knjizice POGLED KROZ PROZOR METROA.. meni je to i dan danas jedna od najomiljenijih knjiga.. slucajno sam je listala i odusevio me njegov duh, a secam se da sam bila presrecna kad sam prvi put cula i kako zvuce njegove pesmice..
od njegovih filmova sam nedavno nabavila DOWN BY LAW, imam KAFA I CIGARETE, i BRAM STOCKER'S DRACULA.. ako neko ima jos nesto il mu treba neki od ovih filmica nek me slobodno kontaktira. ja uskoro nabavljam neke filmove dzima dzarmusa, ne znam tacno sta, ako bude jos neki film obavestavam vas..

Back