Sad bi ti reko Ledžer, da je živ, onu Džokersku čuvenu rečenicu...
Ajde bre, jesam li ja ikad ovde mislila nesto ozbiljno? Pogotovo na temi koja govori o rasizmu u crtaćima... Da smo bar na Politici, pa hajd..
Mislim da ne moram uvek da stavljam brdo smajlija (koje inače ne koristim uopšte u kuckanju, sem ovde)
Poenta je da je ovo toliko nebitna priča u vezi sa rasizmom, da su komotno mogli da protestuju i u vreme kad je rasizam bio u jeku. (Naravno da nisu, ali kapiraš)
Danas slobodu govora ko sve nema? I toliko se često zloupotrebljava, da to prelazi granice humanosti. A oni našli da ukidaju crtaće od pre pola veka.
Razumem da su oni nastali baš u vreme najvećeg rasizma, i da zato mogu da vuku tu rasističku konotaciju još više, ali opet. Uglavnom sam sarkastična kad se ne slažem sa nečim. Na crtaće moje rane mladosti ne dam!
A kao neko ko obožava blues i jazz (pre svega), poštujem crnačku kulturu i narod, od drevne naovamo. Naravno da sam čitala i Toni Morrison i Amiri Baraku (Leroi Jones) i sl, pa i Istoriju umetnosti, i gledala filmove... Nije baš da sam neupućena, ne smatram se ni eXpertom.

Istina, ovde retko kucam duge postove i obrazlažem svoje rečenice, valjda me ne zanima šta ko misli i mrzi me da razmišljam o tome što pišem, pa onda tako ispadne svašta. Baš zato što sam kao neki filozof, dosta mi je što se tamo moje mišljenje analizira.
A imam lepe okice i zovu me Miki Maus zbog njih