Tom i Džeri - rasizam

ene svasta... :pop:

onda je i ovo rasizam :lol:

Nisu imali potrebe to da rade, definitivno. Sve sto je u sluzbi obicne zabave i humora je dozvoljeno,
narocito danas, ovom logikom bi trebalo pohapsiti sve stendap komicare onda, koga sve ne uzimaju u usta,
pa i sve one sto pricaju viceve treba kazniti. I zabraniti n filmova. Smesno. Ako su se neki crnci uvredili, gde su bili 50 i kusur godina?
Mislim stvarno ljudi... :lol: Ovo je cist neciji kapric, rekla bih.

Poslednja izmena:
ene svasta... :pop:

onda je i ovo rasizam :lol:

Nisu imali potrebe to da rade, definitivno. Sve sto je u sluzbi obicne zabave i humora je dozvoljeno,
narocito danas, ovom logikom bi trebalo pohapsiti sve stendap komicare onda, koga sve ne uzimaju u usta,
pa i sve one sto pricaju viceve treba kazniti. I zabraniti n filmova. Smesno. Ako su se neki crnci uvredili, gde su bili 50 i kusur godina?
Mislim stvarno ljudi... :lol: Ovo je cist neciji kapric, rekla bih.
ja bih se zabrinula da ovo napišem :D

Nemoj biti tako dvosmislena, maj dir... :flert:

:mrgreen:
twepkanje ne pomaže, osobito kad je to izrekao filozof... :) ajde da sam ja to napisala, sa svojim konzervativnim obrazovanjem..
nego, može se braniti neki istorijski kontekst..kao npr kad neko napada frojda zbog mizoginije, možeš to da opravdaš istorijskim kontekstom u kom je on živeo. tako se eventualno može opravdati rasizam u vreme kad je on bio neformalna politika neke države. ali ovo boldovano... meni miriše na potpuno nerazumevanje položaja afroamerikanaca u društvu koje je i danas dobrim delom rasističko, uprkos Obami

Sad bi ti reko Ledžer, da je živ, onu Džokersku čuvenu rečenicu...
Ajde bre, jesam li ja ikad ovde mislila nesto ozbiljno? Pogotovo na temi koja govori o rasizmu u crtaćima... Da smo bar na Politici, pa hajd..
Mislim da ne moram uvek da stavljam brdo smajlija (koje inače ne koristim uopšte u kuckanju, sem ovde)
Poenta je da je ovo toliko nebitna priča u vezi sa rasizmom, da su komotno mogli da protestuju i u vreme kad je rasizam bio u jeku. (Naravno da nisu, ali kapiraš)
Danas slobodu govora ko sve nema? I toliko se često zloupotrebljava, da to prelazi granice humanosti. A oni našli da ukidaju crtaće od pre pola veka.
Razumem da su oni nastali baš u vreme najvećeg rasizma, i da zato mogu da vuku tu rasističku konotaciju još više, ali opet. Uglavnom sam sarkastična kad se ne slažem sa nečim. Na crtaće moje rane mladosti ne dam!
A kao neko ko obožava blues i jazz (pre svega), poštujem crnačku kulturu i narod, od drevne naovamo. Naravno da sam čitala i Toni Morrison i Amiri Baraku (Leroi Jones) i sl, pa i Istoriju umetnosti, i gledala filmove... Nije baš da sam neupućena, ne smatram se ni eXpertom. :)
Istina, ovde retko kucam duge postove i obrazlažem svoje rečenice, valjda me ne zanima šta ko misli i mrzi me da razmišljam o tome što pišem, pa onda tako ispadne svašta. Baš zato što sam kao neki filozof, dosta mi je što se tamo moje mišljenje analizira. :D

A imam lepe okice i zovu me Miki Maus zbog njih :D

Back