Tom Hardy

Meni je simpa, i mislim da je ok glumac. Ali bojim se da ce poceti da igra u tim visokobudzetnim stvarcicama, a to zna coveka da odvoji od kvalitetnijih projekata. Sad, necu da budem neki snob pa da kazem da je komercijalno = sranje (mada je Inception, po meni, jedno veliko pretenciozno &%%&$%, stvoreno kao buckuris za tupave gledaoce koji zele da misle da su pogledali dubok film). Ali cesto dobri britanski i irski glumci skrenu u te komercijalne projekte, a kada se okrenes, najbolje su im uloge bile u niskobudzetnim filmovima koje su odigrali kod kuce.

Mada, Hardy ima i ulogu u Tinker, Tailor, Soldier, Spy, koji je Oldmanu doneo prvu nominaciju za Oskara (o, hvala Bogu, dobro da su se setili vec jednom!) pa je to neki prijekat koji je izmedju komercijale i malih filmova. Ne znam sta da kazem. Mislim da je dobar glumac i zato bih zelela da ga gledam u zahtevnijim ulogama.

Nevezano za temu, jedva cekam da vidim Fasbendera u "12 Years a Slave", imam osecaj da ce da razvali ulogu robovlasnika koji se izivljava. Ali ce biti tesko za gledanje, ipak je to Steve McQueen.

Kada sam mu po prvi put ugledao celu u Zvezdanim Stazama pomislio sam 'ko je ovaj sto misli da moze da skine Stjuarta' i kada sam video da mu to sasvim fino polazi za rukom shvatio sam da moze daleko da dogura. Mislim da je i samom Patriku Stjuartu to bilo jasno. Bio je neobuzdan i gorkoreciv u svakoj sceni u kojoj je bio, posedovao tu divlju energiju koju je bespostedno rasipao posvuda i po svima. Da je zasenio Stjuarta i nije, pre ce biti da je Stjuart samog sebe u nekim scenama upasivio i dopustio mladom Hardiju da bukne. Za Stjuarta niko nikada nije mogao reci da nije dzentlmen.
Tom Hardi moze puno. Prilicno jebeno puno.
Taj njegov glas je strasan. Moze da radi i na radiju ili kao pozajmljivac glasa ako nista drugo. Ja bih sigurno uzivao.
U ovom novom betmenu njegova uloga je sve sto valja. Film je njesra ali njegov Bejn boli.

Jednostavno covek ima tu neku mangupsku harizmu potkovanu ociglednim intelektom i nekim dobrocudnim nehajem. Svemu tome je vrlo tesko odoleti.

Ljudi ga crtaju po skolskim klupama.
ski0Q.jpg

http://alanbox.imgur.com/r/pics/ski0Q

Back