TOLIKO NAM JE DRŽAVA BOGATA DA MOŽE DA PRAZNUJE

LJILJA MMM

Zaslužan član
Poruka
104.666
Unija poslodavaca je izračunala da svaki dan nerada milu nam državu košta oko 12 miliona evra, što će reći 6x12= tričavih 72 miliona evrića....sića za bogata nam zemljicu :dash:
Država, tj. ministrastvo za rad i zapošljavanje, kažu da oni ne spajaju praznike već da samo striktno ptimenjuju Zakon o praznicima, jer bi u suprotnom kršili taj isti zakon, a to država sebi ne sme da dozvoli...msm kršenje ali gubitke sme:lol:
O promeni tog divnog zakona usled vanredno teške ekonomske situacije u državi, ta ista država i ne razmišlja.

I dok država bude praznovala 6 dana, državni službenici dok budu okretali jariči i prasići na ražnju, spavali do podneva, bili sa porodicama i u veselju stres lečili, privatnici će raditi jer oni sebi ne smeju i ne mogu da dozvole gubitke a i država neće za te neradne dane smanjiti obaveze već će ih uredno naplatiti od privatanog sektora koji još jedino i radi.

http://vesti.krstarica.com/vesti-dana/neradni-dani-od-1-do-6-maja-1/

Dakle, banke neće raditi, državne ustanove takodje, plaćanja i sve ostalo neće moći da se odradi a samim tim i protok roba i usluga će biti otežan, ali privatni sektor je navikao na nenormalne uslove rada...tako da nićeg novom u Srbiji nema, osim što se privatnici osećaju kao oni jarići i prasići jer neko mora da narani i napoji gladnu i preumornu državnu strukturu :rtfm::lol:
Ima se.....može se :dash:

Poslednja izmena:
.....................privatnici će raditi jer oni sebi ne smeju i ne mogu da dozvole gubitke a i država neće za te neradne dane smanjiti obaveze već će ih uredno naplatiti od privatanog sektora koji još jedino i radi.....

I to samo mali privatnici, oni koji rade 365 dana u godini..... ne veliki, oni počinju da se ponašaju kao i država !:evil:

I dalje imamo godišnje duplo manje neradnih dana čak i od Japanaca i Kineza, da ne spominjemo evropske uzore. Unija poslodavaca bi mogla da razmisli o unapređenju proizvodnih procesa i efikasnosti, smanejnju troškova (mslm drugačijem od neisplaćivanja obaveza prema radnicima, državi, dobavljačima i ostalim saraddnicima) a ne da ovako jeftino pokušava da okreće svoje radnike protiv bezobraznih državnih činovnika, koji samo planduju dok u privatnom sektoru mora da se radi. Da se razumemo, smatram da se svakakve gluposti obeležavaju u Srbiji i protivan sam spajanjima neradnih dana sa vikendom, ali razumem potrebu za time i ne mislim da će iko u ovoj državi propasti zbog jedne neradne nedelje, ma ni da će mu škoditi. Štaviše, znam neke privatne preduzetnike kojima bi odgovaralo da ovoga ima češće.

Ne radi se o radu ili neradu već o tome da dani propadaju, prolaze a da se ne uradi čak ni ono što se redovno radi.
Da li smo u situaciji da to sebi dozvolimo? Da li je ova država i privreda u situaciji da odmara i troši ili da radi?
Ja nisam jer svoju platu moram bukvalno da zaradim. Neće mi je niko uplatiti prvog u mesecu ako nisam posao uradila.
Sistem privredjivanja, koji je u privatnom sektoru, treba primeniti i na državne i bankarske institucije, škole, fakultete, obdaništa jer su one sastavni deo ovog dela koji mora da zaradi.
Samo tako se može ići napred i samo tako svi mogu ići napred, samo tako se stvara, kad svi zasuku rukave privreda može da krene da napreduje. Ja to kažem.

Ako ovu državu neradni dan košta 12.000.000 evra, zar mislite da ovaj deo koji radi to može da zaradi u uslovima neefikasnosti i osujećenosti?
Ali ako bi svi radili to bi već bila druga priča.

Poslednja izmena:
I dalje imamo godišnje duplo manje neradnih dana čak i od Japanaca i Kineza, da ne spominjemo evropske uzore. Unija poslodavaca bi mogla da razmisli o unapređenju proizvodnih procesa i efikasnosti, smanejnju troškova (mslm drugačijem od neisplaćivanja obaveza prema radnicima, državi, dobavljačima i ostalim saraddnicima) a ne da ovako jeftino pokušava da okreće svoje radnike protiv bezobraznih državnih činovnika, koji samo planduju dok u privatnom sektoru mora da se radi. Da se razumemo, smatram da se svakakve gluposti obeležavaju u Srbiji i protivan sam spajanjima neradnih dana sa vikendom, ali razumem potrebu za time i ne mislim da će iko u ovoj državi propasti zbog jedne neradne nedelje, ma ni da će mu škoditi. Štaviše, znam neke privatne preduzetnike kojima bi odgovaralo da ovoga ima češće.
Ne znam kojem privatnom preduzetniklu odgovara situacija da ne radi,jer do 15-tog u mesecu mora namiriti obaveze za PIO,za nezaposlene,porez na prihod,porez na nekretnine(ko ima takav ugovor o zakupu lokala,socijalno(zdravstveno),a posle mu idu ind.voda i ind.struja tako da ja ne znam ko je toliko komotan da moze imati kao ove godine 7 neradnih dana,a da mu to itekako odsgovara.Ja necu raditi ove godine za praznike,jer mi je takva delatnost,ali mi ne odgovara ovaj neradnicki model funkcionisanja privrede u Srbiji.Dazbine moraju da se plate,a odakle i kako-to te niko ne pita.Mi se ne bi trebali porediti sa Japanom i jos nekim jakim drzavama koje imaju vise neradnih dana koje im daje drzava,jer mi naprosto nismo u situaciji da se poredimo.Mi smo u situaciji da radimo,proizvodimo i gledamo da sve to prodamo,te ponovo u krug....jednostavno da ne stajemo.

Ne radi se o radu ili neradu već o tome da dani propadaju, prolaze a da se ne uradi čak ni ono što se redovno radi.
Da li smo u situaciji da to sebi dozvolimo? Da li je ova država i privreda u situaciji da odmara i troši ili da radi?
Ja nisam jer svoju platu moram bukvalno da zaradim. Neće mi je niko uplatiti prvog u mesecu ako nisam posao uradila.
Sistem privredjivanja, koji je u privatnom sektoru, treba primeniti i na državne i bankarske institucije, škole, fakultete, obdaništa jer su one sastavni deo ovog dela koji mora da zaradi.
Samo tako se može ići napred i samo tako svi mogu ići napred, samo tako se stvara, kad svi zasuku rukave privreda može da krene da napreduje. Ja to kažem.

Ako ovu državu neradni dan košta 12.000.000 evra, zar mislite da ovaj deo koji radi to može da zaradi u uslovima neefikasnosti i osujećenosti?
Ali ako bi svi radili to bi već bila druga priča.
Mi imamo budzet drzave koji se dobrim delom prazni na zaposlene koji nista ne privredju niti ista vrede ovom drustvu,tj.parazitiraju na nama koji radimo i privredjujemo.To su birokrate kojih ima jedno 10 puta vise nego sto je potrebno.Privatni preduzetnik ne prima radnike nego kad se stvori situacija da mora da primi radnika,jer tako zahteva posao.Mi smo ovde decenijama imali situaciju da se stvaraju birokratska mesta koja nemaju nikakvu funkciju i ti ljudi jednostavno primaju plate koje ne zaradjuju.Po sistemu trzisnog mehanizma,to bi jednako bilo situaciji da proizvedete neki artikal,a ne prodate ga i onda iz akumulacije trosite novac.Kada bi iz dana u dan tako ziveli,brzo biste bili prinudjeni da odete na ulicu i isprosite neki dinar kako bi kupili kilo hleba.Drzava je njihovo zaposljavanje pravdala time da ce ti zaposleni primati nekakve plate,te ce te plate trositi i tako stimulisati proizvodnju.To nije tako,ceo sistem funkcionise obrnuto.Zaposljava se radnik kada za to postoji neophodnost,proizvodnja uvek pre potrosnje i onda cela stvar moze da opstane,ne predstavlja nikakvu mogucnost da sisitem dodje u stanje nelikvidnosti.Mi imamo oko 550.000 ljudi koji rade kao birokrate i drzava mora svakog meseca da ih finansira.Realno,potrebno je za celu zemlju jedno 50 000 birokrata,koji bi usput trebali promeniti radnu disciplinu i ponasanje uopste.To je onda za 500 000 ljudi manje izdvajanje za plate i sve ono sto ide za jednog zaposlenog.Mnogo jace privrede od srpske ne bi izdrzale ovoliki broj birokrata na svojim ledjima.(izvor za brojeve http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.290.html:374496-Drzava-hrani-pola-Srbije)

Misle na manji priliv prihoda u budžet jer država od toga živi i od toga se i finansira neprivreda i svi njihovi radni i neradni dani uključujući i sve dane državnog aparata.
Pa ne moze biti mani priliv.Ti si duzna u maju i to do 15-tog da namiris obaveze koje idu pravao u drzavnu kasu.U maju tvoja placanja nemaju nikakve veze sa brojem neradnih dana u aprilu.Drzava nije Zakonom propisala koliko posto imamo olaksanje za poreze ako u prethodnom mesecu imamo neradne dane zbog drzavnih praznika.Dalje,ima sad privatnika koji ce raditi,jer im se isplati(mesare,kiosci,trgovine),a ima koji nece,jer im se ne isplati.

Pa ne moze biti mani priliv.Ti si duzna u maju i to do 15-tog da namiris obaveze koje idu pravao u drzavnu kasu.U maju tvoja placanja nemaju nikakve veze sa brojem neradnih dana u aprilu.Drzava nije Zakonom propisala koliko posto imamo olaksanje za poreze ako u prethodnom mesecu imamo neradne dane zbog drzavnih praznika.Dalje,ima sad privatnika koji ce raditi,jer im se isplati(mesare,kiosci,trgovine),a ima koji nece,jer im se ne isplati.

Ma znam da meni neće smanjiti obaveze, tj. nikome.
Ali imaju manji priliv od pdv-a jer je prosto manji promet. A promet je manji jer ima neradnih dana. Bakalnice, pekare i mesare ne mogu nadomestiti prihod od uzgubljenog pdv-a kada ne radi veliki deo privrede. Samim tim, u neradnim danima nema prometa roba i usluga, nema prihoda a obaveze firmama su iste i eto nelikvidnosti.

Ma znam da meni neće smanjiti obaveze, tj. nikome.
Ali imaju manji priliv od pdv-a jer je prosto manji promet. A promet je manji jer ima neradnih dana. Bakalnice, pekare i mesare ne mogu nadomestiti prihod od uzgubljenog pdv-a kada ne radi veliki deo privrede. Samim tim, u neradnim danima nema prometa roba i usluga, nema prihoda a obaveze firmama su iste i eto nelikvidnosti.
Dobro,svi se ovde zasad slazaemo da nam ne trebaju neradni dani za vreme drzavnih praznika.Sto se tice prihoda od PDV-a,njima ni PDV od 500% ne bi pomogao.Inace,kad smo kod tog americkog poreza,PDV treba ukinuti ,kao i mnoge druge poreze.

Dobro,svi se ovde zasad slazaemo da nam ne trebaju neradni dani za vreme drzavnih praznika.Sto se tice prihoda od PDV-a,njima ni PDV od 500% ne bi pomogao.Inace,kad smo kod tog americkog poreza,PDV treba ukinuti ,kao i mnoge druge poreze.

hahahaahah da znaš
a za ovo ukidanje pdv-a sam saglasna jer je to porez na fakturisanu realizaciju.....veze bre nema sa realom, posebno ne u našim uslovima, ali mi mnogo volimo da uvozimo Frankenštajne koje još dopravimo na naš način.:dash:

Da samo vidiš potvrdu o odobravanju sistema naplate za pdv...:lol:..ono ja ne vido u svome veku...a podugačak je :strika:
i niko od nadležnih ne zna da mi kaže od kad da ga primenimo :zcepanje:

hahahaahah da znaš
a za ovo ukidanje pdv-a sam saglasna jer je to porez na fakturisanu realizaciju.....veze bre nema sa realom, posebno ne u našim uslovima, ali mi mnogo volimo da uvozimo Frankenštajne koje još dopravimo na naš način.:dash:

Da samo vidiš potvrdu o odobravanju sistema naplate za pdv...:lol:..ono ja ne vido u svome veku...a podugačak je :strika:
i niko od nadležnih ne zna da mi kaže od kad da ga primenimo :zcepanje:
Pa ne znam te cake iz racunovodstva,ja sam vise za stocarstvo i poljoprivredu.....na kuci se odzak pusi:whistling::whistling::whistling: ja sam seljak u srcu i dusi.:whistling::whistling::whistling:!!!!Hvala!

Back