Tolerancija tudjeg misljenja

kao da je zivot izgubio nepredvidivost... sve mozes da iskategorises, sve mozes da resis, nemas zasta da se zalis, sve je resivo. je l jedino ako si na ivici egzistencije i prete ti bande, je l to jedino? u stvari sad je borba za opstanak, jer ako neces da se bijes sa ostalima oko mesta bez frke ces da zavrsis u nivou gde ti prete bande, ili ako nemas neko pleme da te stiti a pleme se mora slusati
zaebano je lda
...
oces seks a glup si a pravis se pametan. i onda sam se sklanjala odavno bila sam tiha ali onda je to puklo nisam vise tako smirena i onda me gadjaju paradajzima, mozda je to dobronamerno jer me stite time da sedim tamo gde treba

Ok mi je stav i mišljenje koje se razlikuje od mog, želim da ga čujem , ali ga ne prihvatam onako za sebe. Inače, nervira me kada ljudi formiraju svoj stav na osnovu provereno pogrešnih saznanja i to ne mogu da istolerišem.. reagujem pa kud puklo da puklo..

Budici da smo na forumu gde se diskutuje o svakojakim temama, cesto dolazi do sukoba kada dve strane iznose svoje stavove a pritom "slepo" forsiraju svoj stav kao jedini ispravni, dok sve druge stavove koje se razlikuju od njihovog ne prihvataju.
Naravno, forum je jedno, ima ona fina opcija block, kada neko postane previse agresivan u odbrani svojih stavova, ali sta je sa ljudima koji u realnom zivotu brane svoje stavove agresivno?
Potvrda sebe, ili se bore za neku "vecu" pravdu, pa moraju da stavove brane tako strastveno, da to prerasta u netoleranciju?
Zasto ljudi jednostavno, ne mogu da se jednostavno sloze u tome da se ne slazu, ili da ako neciji stav ne podrzavaju jednostavno tolerisu i zive u miru, vec slepo isteruju svoju neku pravdu?

Tema nema veze sa forumom, vec sa pojedincima koji u realnom zivotu brane svoje stavove a ne postuju tudje.

U zivotu je neophodno saslusati svaciji stav odnosno misljenje, jer se to zove postovanje tudjeg misljenja odnosno stava, bez obzira da li je pogresno, ili nije.
Neki smatraju da su pokupili svo znanje ovoga sveta i da su potpuno nepogresivi, takvo im je valjda bilo vaspitanje. Pogresno ocigledno, kao i njihovi stavovi.
Agresivnost... pa i agresivnost dolazi/polazi od kuce.

U zivotu je neophodno saslusati svaciji stav odnosno misljenje, jer se to zove postovanje tudjeg misljenja odnosno stava, bez obzira da li je pogresno, ili nije.
Neki smatraju da su pokupili svo znanje ovoga sveta i da su potpuno nepogresivi, takvo im je valjda bilo vaspitanje. Pogresno ocigledno, kao i njihovi stavovi.
Loše vaspitanje po njih same? Gore će proći u životu? Po njhiovu okolinu?
Agresivnost... pa i agresivnost dolazi/polazi od kuce.
Interesuje me, zašto misliš da je agresivnost loša?

Back