tolerancija, rezistencija...

šta to, kakve osobine, kakve kvalitete mora da ima Vaš partner da bi ste prešli preko preljube (oprostili mu prevaru)...?
ili vi to ne bi ste nipošto...?

hvala...

teoretski, mislim da bih na preljubu odgovorila preljubom. opet me pljujte ali MISLIM da bih tako uradila. prosto jer samo tako moze da se sve nivelise, stavi u neki balans pa ondak, el se razilazimo el nastavljamo odpocetka...
e sad, u praksi, nemam pojma sta bih uradila.

šta to, kakve osobine, kakve kvalitete mora da ima Vaš partner da bi ste prešli preko preljube (oprostili mu prevaru)...?

hvala...

Nema opraštanja, kada su u pitanju prevare. MiSim, da se posle mrcvarimo, mučimo...i tako to. Jok. Jednostavno, verujem u Odanost. Privrženost. U Poverenje. Ako toga nema i kada to nestane, mislim da je Ljubav izgubila onda smisao i uopšte bitisanje onda sa tim nekim. MiSim čemu to onda sve, pa ne? Neko sam ko to ne oprašta. Žao mi je. Jednostavno, grizlo bi me, jelo bi me, mučilo bi me...To je onda izdato poverenje i sve ono što bih ja kao osoba ulagala u taj Život sa nekim. Što bi rekli, ako je ta neko bolja, pametnija, šta god...Jednostavno, bilo bi: putuj igumane i ne brini za Jecu.

teoretski, mislim da bih na preljubu odgovorila preljubom. opet me pljujte ali MISLIM da bih tako uradila. prosto jer samo tako moze da se sve nivelise, stavi u neki balans pa ondak, el se razilazimo el nastavljamo odpocetka...
e sad, u praksi, nemam pojma sta bih uradila.

Ja mislim da ti time ništa ne bi postigla, a još manje kako ti kažeš iznivelisala. Bila bi samo gora, od tog nekoga. Jer ako je neko đubre, što se spustati na njegov nivo? Smatram da bi takvim postupkom, ti bila još gora od njega. Jer ako tebe neko povredi, šta ćeš ti time, naroCki rečeno doboti, što ćeš njega povrediti? Da li će to izbrisati što te je on povredio? Neće. Da li će nečije ruke lepše grliti te, samo zato jer ti želiš da u datom momentu neko učini, da bi njega zabolelo? Neće. Došla bi u momenat, kada bi se samoj sebi smučila, gadila se sebi samoj, što si na loše, odgovorila loše. Jer loše, samo rađa loše. Tuk na luk. Ništa ne postižeš. Samo bi sebe još više povredila, a njega ič ne bi ni pomerila. Jer čim neko ne haje za tvoje osećaje, i vara te, tu leba nema, da bi njega sutra kao nešto tamo bolelo...što ti nešto tamo kao pamtiš, pa vratiš. Znaš kako kažu...Sve to Život vrati sam. Jer sa đubradima, kako god da uradiš...ima da "uprljaš" ruke. Zbog toga je najbolje, okret i doviđenja prijatno. Pokupiš svoje Srculence sa tanjira što se zovu Osećaji i odeš. Mislim da si tada najčistija negde prema samoj sebi i u miru.

preko preljube NIKAD ne bih presla..
jednom sam to uradilai nikad vise ne bih ponovila..

iskrenost u odnosu, osecaj sigurnosti u ono sto kazemo jedno drugom, otvara nova vrata.
s obzirom da sam šokiran jednom tvojom rečenicom jer je nisam očekivao od žene poput tebe, koja me je i navela da otvorim ovu temu, voleo bi da mi objasniš šta je to što te je nateralo da pređeš preko prevare...?
šta je taj dotični imao toliko vredno, šta god da je imao zarad čega si prešla preko prevare...?

Ja mislim da ti time ništa ne bi postigla, a još manje kako ti kažeš iznivelisala. Bila bi samo gora, od tog nekoga. Jer ako je neko đubre, što se spustati na njegov nivo? Smatram da bi takvim postupkom, ti bila još gora od njega. Jer ako tebe neko povredi, šta ćeš ti time, naroCki rečeno doboti, što ćeš njega povrediti? Da li će to izbrisati što te je on povredio? Neće. Da li će nečije ruke lepše grliti te, samo zato jer ti želiš da u datom momentu neko učini, da bi njega zabolelo? Neće. Došla bi u momenat, kada bi se samoj sebi smučila, gadila se sebi samoj, što si na loše, odgovorila loše. Jer loše, samo rađa loše. Tuk na luk. Ništa ne postižeš. Samo bi sebe još više povredila, a njega ič ne bi ni pomerila. Jer čim neko ne haje za tvoje osećaje, i vara te, tu leba nema, da bi njega sutra kao nešto tamo bolelo...što ti nešto tamo kao pamtiš, pa vratiš. Znaš kako kažu...Sve to Život vrati sam. Jer sa đubradima, kako god da uradiš...ima da "uprljaš" ruke. Zbog toga je najbolje, okret i doviđenja prijatno. Pokupiš svoje Srculence sa tanjira što se zovu Osećaji i odeš. Mislim da si tada najčistija negde prema samoj sebi i u miru.

razumem te. ali ti nekako prevaru smatras najgorim sto neko nekome moze da uradi. a ja ne. to je cak sitnica u odnosu na vrste izdaje kakve neko nekome moze da priredi, nimalo vezane za neverstvo. ne bih ja tragicno dozivela neciju neveru, niti ga smatrala zbog toga djubretom, kako ti navodis. ljudi smo. nije toliko strasno. ja zaista ne vidim neku ogromnu dramu u tome. zato imam i malo labaviji odnos prema tome nego ti.
znam za krupnije, ozbiljnije, jezivije i mnogooo teze stvari koje neko nekome u vezi moze da uradi. tada se okrenem i odem.
prevara.....hm...not big dil

razumem te. ali ti nekako prevaru smatras najgorim sto neko nekome moze da uradi. a ja ne. to je cak sitnica u odnosu na vrste izdaje kakve neko nekome moze da priredi, nimalo vezane za neverstvo. ne bih ja tragicno dozivela neciju neveru, niti ga smatrala zbog toga djubretom, kako ti navodis. ljudi smo. nije toliko strasno. ja zaista ne vidim neku ogromnu dramu u tome. zato imam i malo labaviji odnos prema tome nego ti.
znam za krupnije, ozbiljnije, jezivije i mnogooo teze stvari koje neko nekome u vezi moze da uradi. tada se okrenem i odem.
prevara.....hm...not big dil

Ako ja o tome ne pričam, i ne pišem, ne znači da me i samu nisu upoznali ( "hvala im lepo" ) na sve jeze koje mogu da ti se dopadnu, na sve umobolne stvari koje mogu da padnu na um bolesnih umova, znaš. Ja prevare doživljavam isključivo kako ti kažeš tragično i dramatično, jer ne bih mogla ponovo da verujem. Jednostavno, nemam više poverenja i ne doživljavam reč i odnos kao istinit između ljudi koji su se do juče ajde da kažem voleli, poštovali i cenili.
Zato kažem, nije to ono jagore što može da ti se dogodi, znam i ja iz ličnog iskustva. O, da. Još kako znam. Prevare su za to...male bebe. Naspram tog horora i užasa. Znam, da...samo sam iskomentarisala postić, poštujem svačiji stav , pa i tvoj. Drago mi je da si ga obrazložila.

s obzirom da sam šokiran jednom tvojom rečenicom jer je nisam očekivao od žene poput tebe, koja me je i navela da otvorim ovu temu, voleo bi da mi objasniš šta je to što te je nateralo da pređeš preko prevare...?
šta je taj dotični imao toliko vredno, šta god da je imao zarad čega si prešla preko prevare...?

to je di bilo u mom proslom zivotu :lol:
bila sam u fazi kada nisam bila svoja.
pre toga prosla tretman korikosteroidima (i kad mi neko od dr kaze da oni ne ostavljaju posledice i da se po prestanku gube iz organizma, dodje mi da mu trajno oduzmem lekarsku diplomu) i osecala se kao alisa u zemlji cuda.
ne bi mi prevara toliko tesko pala,koliko me je izbacila iz ravnoteze izdaja.
tad sam i dosla slucajno na forum. trebalo mi je mesto za glasno razmisljanje.
ono sto je najgore od svega, taj doticni nije imao nista vredno da ga imam pored sebe.
od svih osoba koje su se nasle u mom zivotu, on je bio najnevredniji.
od tog odnosa su mi trebale pune dve godine da se iscistim.
neke stvari jos uvek nisam oprostila, ne zato sto necu, nego verovatno zato sto ne mogu..
a htela bih.
da oprostim i momentalno zaboravim.
dobra strana svega toga?
naucila sam jako bitnu lekciju..
da sam mnogo jaca i pametnija nego sto sam mislila.
i ono sto je najbolje u svemu - nego sto je mislio i on.
a to mi je i rekao.
jedino sto mi tada do njegovog misljenja vise uopste nije bilo stalo. (lepa nasa srpska gramatika :malav:)

Poslednja izmena:
pre toga prosla tretman korikosteroidima (i kad mi neko od dr kaze da oni ne ostavljaju posledice i da se po prestanku gube iz organizma, dodje mi da mu trajno oduzmem lekarsku diplomu) i osecala se kao alisa u zemlji cuda.
ono sto je najgore od svega, taj doticni nije imao nista vredno da ga imam pored sebe.
neke stvari jos uvek nisam oprostila, ne zato sto necu, nego verovatno zato sto ne mogu..
a htela bih.
dobra strana svega toga?
a to mi je i rekao.
jedino sto mi tada do njegovog misljenja vise uopste nije bilo stalo. (lepa nasa srpska gramatika :malav:)

ok, sad mi je jasno...pretpostavljam da ti je zdravlje bilo važnije od toga...

Tako i ja razmišljam. Vraćanjem neverstva se spuštam na nivo preljubnika. Ko me jeebe, ako uzmem za ženu neku koja je sklona tome...

Nemaš pojma koji je to dobar osećaj, kada izdržiš stoički nečije "ludilo", šikaniranje, da ti nešto ide žestoko na živce, da te jede i gricka, jednostavno ti pojede sve...kožu na šiljak i stavi glavu na panj...I vreme prođe, ti se oporaviš, i sasvim mirne savesti i duše možeš svaki dan sebe u ogledalo da pogledaš. To jednostavno nema cenu. Zato ne razumem ljude, koje gledaš u emisijama, koje prave scene, ispade..Ali, san koji nosi takvo ponašanje, onaj miran i kao u beba, da nikoga ne nosiš na savesti, u tom domenu, da prljaš sebe, jer te boli što tebi neko nešto radi..to ne može više ta osoba nikada da ima, da kupi ili da stekne.

a htela bih.
dobra strana svega toga?
a to mi je i rekao.

Svaka ti čast, Dive. Post za Nobela. Iz njega tako mnogo može da se nauči .

hvala...

Ne bi tu odigrale ulogu njegove osobine, bar za mene.
Nego nacin na koji je ucinio preljubu (smisleno ili "slucajno"), s kim je ucinio, kada i gde i koliko puta naravno.
Dal je bilo jednom ili je trajalo. Da li mi je to priznao sam ili sam saznala od drugih.
E iz svega toga saznatog bih presudila jel vredan oprosta.

Back