Tolerancija, kašnjenje

Mogu da shvatim kad se desi nešto izvanredno - tipa udes, potpuna blokada saobraćaja, lom noge, pad meteora...
Ali, činjenica je da ko kasni - mahom to radi redovno.
U redu je tolerancija do 15 minuta. Sve preko toga je iživljavanje, jer barem u mom svetu, da tako kažem, svi moji prijatelji i poznanici su zaposleni, imaju ispunjene dane, "vreme im nije jeftino".

Imala sam nekadašnju drugaricu koja bukvalno nikada nije mogla da dođe na vreme. Znala je da kasni i po sat vremena. E sad, kada sam prekinula da se družim s njom, to je bilo iz drugih razloga... ali očito ta osobina "temeljnog" kašnjenja ide ruku pod ruku i sa još nekim, prilično ružnim osobinama.
Pr puta me je dovela u neprijatnu situaciju, kad se dogovorimo da zajedno idemo na neki event (na planinarenje, npr.) i onda cela grupa kasni, jer ona ne ume da dođe blagovremeno. I onda svi pilje u mene, jer smo, eto, drugarice... ko da sam ja odgovorna za njene besne gliste. :mrgreen:

E sad, možda drugi nisu tako strogi. To je ok. Neki, kontam, i žive tako besciljno, i besciljno se kreću kroz dan, bez ikakvog plana i programa... verovatno je njima sve jedno šta će raditi u 14h, a šta u 15h i šta u 16h. Ali, ja sam okružena ljudima koji cene svoje i tuđe vreme, i takva sam i ja. Ako neko zna da mu za putovanje od 15 minuta treba tri sata, pa onda mora tri sata ranije da izađe iz kuće...

Meni uopšte ne smeta da me neko ne sačeka kad kasnim, ali mi smeta količina krivice koju ti neko nabija
Smeta mi i što su ljudi prazni i dosadni i samo im je bitno da popune svoje vreme
Postoji kultura go with the flow, gde su stvari spontanije, prirodnije i zanimljivije
Najgori su ti što suvoparno organizuju svoje vreme...
Svi mi volimo da se oslonimo, felas, ali valja se i biti malo fleksibilno...

A neprijatnost koju sam ja doživljavala i bezobrazluk koji sam ja doživljavala a tiče se kašnjenja, moji ljudi znaju da ja banjavam kad ja mogu, vrlo fleksibilno, mobilno dogovaranje, inovativno da kažem. E sad uvek se nađe neki pametnjaković koji kasni i taj pametnjaković voli da se dogovori sa mnom da dođe na to neko mesto gde se ide i da izjavi "kasnim zbog Disko". Uvek ali uvek ih puštam da kasne "zbog mene" u očima drugih... Ako im je tako lakše. Kukavice. A to je sve zbog vas "odgovornih" ljudi...
Foliranti. I vi, i ovi drugi, i svi. Foliranti i kukavice. I dosadnjakovići.

Od slučaj do slučaja. Ipak ovo nije Švajcarska. Kasni prevoz, lift u kvaru, sto stvari ne štima kako treba...
Imam prijateljicu koja stalno kasni. Ako se dogovorimo u 16h doćiće 20ak min. kasnije. Tako da se i ja navijem da malo kasnim i poklopimo se.
Trudim se inače da dođem na vreme.

Back