klika
Ističe se
- Poruka
- 2.851
Hesse:Kakva koincidencija...danas sam posle sto godina pustio mp3 sa celom diskografijom Wes-a Montgomerya...slusao sam ga nekoliko sati...covek je genije...Mozart i Wes su imali apsolutni sluh, a za Hendrix-a nisam siguran...cak pomalo sumnjam...a "kod nas" verovali ili ne Leontina ima apsolutni sluh...
...verovatnoca je otprilike 1:10 000 ljudi sa apsolutnim...
Za Wes-a znam da je covek svirao iskljucivo po sluhu, nikada nije znao ni jednu notu da procita ali je bio veliki majstor.
Za Hendrixa se prica da je imao apsolutni sluh, ne znam koliko je to tacno ali kazu da je svirao sve na prvo slusanje. Neko je ovde pre izvesnog vremena pomenuo da je gledao snimak sa jednog koncerta, tako nesto, gde mu je valjda pukla zica, uzeo je gitaru nesetovanu za desnu ruku ali je svirao kao i uvek levom, znaci zice su bile okrenute naopako, i da je bez problema nastavio da svira, ne znam, ako je ovo tacno onda mi se cini da ide u prilog prici da je bio veliki majstor i da je za ovo verovatno potreban izvanredan dar.
Cuo sam to za Leontinu. Znas ko je jos imao mozda ne apsolutni sluh ali skoro, gledao sam jednom prilikom na TV-u u studju uzivo, Magi iz Ekatarine, neko je na klaviru odsvirao neki akord a ona je ne gledajuci naravno sta je odsvirano, pogodila tasno sve tonove iz tog akorda, prilicno interesantno.