"...to je srpski san..." : (((

Nasao je posao jer je sposoban i snalazljiv, prosao je mnoge zemlje gde ja ne bi isao ni turisticki da mi plate.......prvo je imao losiji posao, dugo ga radio i posle presao na bolje placen....mozda za tebe to ne bi bio dobar posao, ne verujem da ima vise od 700-800e, ali on je prezadovoljan.......

a porodica; ima li porodicu...ljude koji ovise o njemu, za koje je odgovoran
+ u "cemu" zivi i kamo ce za 20 - 30 godnina...natrag u Englesku sa srpskom penzijom?

e, mojne mijesamo babe i zabe...tvoj ortak "engleski avanturista" je nesto drugo...
a) ima nesto iza sebe - porodicnu nekretninu, kintu, svoju ustedjevinu (inace, bas me zanima kako je financirao ta silna putovanja...naravno, mozda je isao pjeske, ali u tom slucaju...do nas jos ne bi stigao...:) )
b) nema ni kuceta ni maceta niti mu trebaju...
c) ima gdje da se vrati kad mu se "turisticki boravak" ovdje...zgadi...
d) pao je s Marsa pa jos nista ne kuzi + je fruktarijanac ...

a porodica; ima li porodicu...ljude koji ovise o njemu, za koje je odgovoran
+ u "cemu" zivi i kamo ce za 20 - 30 godnina...natrag u Englesku sa srpskom penzijom?

e, mojne mijesamo babe i zabe...tvoj ortak "engleski avanturista" je nesto drugo...
a) ima nesto iza sebe - porodicnu nekretninu, kintu, svoju ustedjevinu (inace, bas me zanima kako je financirao ta silna putovanja...naravno, mozda je isao pjeske, ali u tom slucaju...do nas jos ne bi stigao...:) )
b) nema ni kuceta ni maceta niti mu trebaju...
c) ima gdje da se vrati kad mu se "turisticki boravak" ovdje...zgadi...
d) pao je s Marsa pa jos nista ne kuzi + je fruktarijanac ...

:rotf: dobro....lepo me zasmeja..........ali tvoj problem je ako ne verujes da postoje avanturisti......inace da zavrsim pricu o njemu......on je iz engleske provincije, nikad nije imao para(po njegovoj prici) i bolje mu je ovde........cak i finansijski....e sad ti veruj ili ne....

:rotf: dobro....lepo me zasmeja..........ali tvoj problem je ako ne verujes da postoje avanturisti......inace da zavrsim pricu o njemu......on je iz engleske provincije, nikad nije imao para(po njegovoj prici) i bolje mu je ovde........cak i finansijski....e sad ti veruj ili ne....

aham..."iz engleske provincije"
ja "ne vjerujem da postoje... avanturisti"...
vjerujem ja da oni postoje, ali ZNAM i kako im zivot izgleda kad uvate 60tu...
sami ko prst i bez kinte...obicno se vrate na "rodnu grudu" i zivotare u stanu koji je ostao od roditelja...ako imaju tu mogucnost...

naravno, ne teze svi da budu "avanturisti";
neki bi da zive...drukcije, ali da zive, a ne bave se neprestano zacipanjem rupa
u olinjalom kucnom budzetu...:confused:

zivjeti "normalno" od svog rada nije neki narocit san, ali eto...
+ kapiram da nam se definicija "normalnog zivota" mozda razlikuje? :)

Mislim da se ne razlikuje u finansijskom smislu mnogo..............meni je kao sto je ponizavajuce nazvati snom ovu nagradnu igru, takodje je ponizavajuce da ucestvujem u lutriji za zelenu kartu......u stvari ja imam san o ljudskom drustvu.......verovatno neostvariv..........a ti mastas samo o varijacijama dobro poznatog modela........

Mislim da se ne razlikuje u finansijskom smislu mnogo..............meni je kao sto je ponizavajuce nazvati snom ovu nagradnu igru, takodje je ponizavajuce da ucestvujem u lutriji za zelenu kartu......u stvari ja imam san o ljudskom drustvu.......verovatno neostvariv..........a ti mastas samo o varijacijama dobro poznatog modela........

vidis...tocno; i jedno i drugo su...ponizavajuci...

to o cemu ja mastam i to o cemu ti mastas...pa i ne razlikuje se toliko
samo, tesko cemo..."tamo"...morali bi se prvo odreci nekih drugih "snova"
npr. da smo "bas mi gore, a ostali dole..."...
to nam izgleda pada narocito tesko...:)

Сан, и то универзални сан, би требало да буде да се човек оствари на личном, професионалном, емотивном и породичном плану.

Амерички сан... како то лепо звучи, и како су они то себи лепо одредили. Амерички сан је да од гоље и имигранта постанеш мултимилионер и угледан члан друштва. А овај "српски" сан је у рангу заирског сна - да те не стрељају ако не гласаш за текућег председника. Можеш мислити, се*ем им се на тај "српски сан", па макар никад и не имао тих јбених "1000 евра" месечно.

Сан, и то универзални сан, би требало да буде да се човек оствари на личном, професионалном, емотивном и породичном плану.

Амерички сан... како то лепо звучи, и како су они то себи лепо одредили. Амерички сан је да од гоље и имигранта постанеш мултимилионер и угледан члан друштва. А овај "српски" сан је у рангу заирског сна - да те не стрељају ако не гласаш за текућег председника. Можеш мислити, се*ем им се на тај "српски сан", па макар никад и не имао тих јбених "1000 евра" месечно.

:klap::klap::klap:

Back