TO JE PATRIJARH

Patrijarh: Ako nas EU ne želi s Kosovom, hvala na pozivu, nastavićemo da živimo teško i mukotrpno
| 25. 11. 2012. - 12:25h
cat_icn_more.png
12:45h | Komentara: 261

Patrijarh srpski Irinej rekao je danas da Srbija poštuje Evropu i da želi da bude sa njom, ali ne po cenu da se odriče svoje svete zemlje.

264523_oluja-parastos-crkva-sv-marka4-beta_f.jpg

- Ako hoće da nas prime u tu porodicu Zapada, neka nas prime ovakve kakve jesmo. Ali, ako treba da se odreknemo i odričemo, hvala im na pozivu, ostaćemo da živimo svojim životom, teškim i mukotrpnim, kojim smo živeli 500 godina -
rekao je patrijarh Irinej na parastosu srpskim žrtvama ratova devedesetih godina u Sabornoj crkvi u Beogradu.

Patrijarh je u ime SPC poručio državnom vrhu da se što tešnje poveže sa Rusijom, jer je reč o slovenskoj braći "koja su nam uvek bila potpora i nada kad nam je bilo najteže".

- Svoj mali čamac treba da vežemo za veliki brod našeg velikog slovenskog bratskog naroda, sa kojim smo povezani krvlju i verom. Oni su naša podrška i nada, a uvek su bili sa nama kada nam je trebalo, a danas nam trebaju najviše - kazao je patrijarh.

Patrijarh srpski Irinej izjavio je danas da je oslobađajućom odlukom za hrvatske generale Haški sud skinuo masku sa lica i pokazao da je u pitanju politički sud.

- Ovom presudom Tribunal je skinuo masku sa svoga lica i konačno pokazao da je u pitanju politički sud, lišen osnovnih pravnih i etičkih normi kome je cilj da krivce proglasi nevinima a nevne žrtve krivcima - rekao je patrijarh na parastosu srpskim žrtvama ratova 90-ih godina u Sabornoj crkvi u Beogradu.

Prema rečima patrijarha, Haški sud je tom odlukom kompromitovao pravo i pravdu i potvrdio da "nije utemeljen na pravnim normamam, već na interesima moćnika ovoga sveta i vremena". Poglavar SPC je naveo da se na Haški sud zato može primeniti srpska poslovica "kadija te tuži, kadija ti sudi". Kako je istakao, po logici haškog suda niko ne odgovara za 200.000 proganih, za spaljene srpske domove i svetinje i hiljade ubijenih

- Očigledno je da Haški sud prikirva zločine nad Srbima - dodao je patrijarh.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

:worth::worth::worth: Браво за Патријарха СПЦ!!!!!!!!!

To trebaju reci i predsednik i premijer. Jasno i glasno.
Sa takvim stavom i eu ce nas vise ceniti.

Ja vec negde rekoh da se taj glagol ne menja, a to patrijarh zna jer su ga skolovali.

A zasto bi se predsednik i premijer ravnali prema patrijarhu?

Meni nista ne znace reci patrijarha jer sam ja ateist, a i nisam bila u situaciji da ga biram ili bojkotujem.

Evo u tvom stilu: bas me zabole sto tebe za sve sto je srpsko zabole!!!:hahaha:

Otkud ti patoloska potreba da na svakoj temi afirmativnoj za Srbe i Srbiju moras doci i napisati "bas me zabole"?
Postao si dosadan sa tim. Ako te "zabole" idi pa se leci.

Pa i ja isto pisem kao i on. Nego, ti ce me teras sa foruma i da me ucis sta i kada treba da kazem?

Ja vec negde rekoh da se taj glagol ne menja, a to patrijarh zna jer su ga skolovali.

A zasto bi se predsednik i premijer ravnali prema patrijarhu?

Meni nista ne znace reci patrijarha jer sam ja ateist, a i nisam bila u situaciji da ga biram ili bojkotujem.
Атеист...јел то исто што и АНТИХРИСТ....?

Али ево одговора на речи Патријарха СПЦ - вероватно на опште одушевљење жутих бандита, издајника и лопужа:

Poruka Irineju Dačić patrijarhu: Ne Evropi neće vratiti oteto Kosovo
Politika, 13:50, 25.11.2012.
Autor: Agencija FoNet

Sadašnja vlast neće predati Kosovo, niti izdati zemlju, ali Srbija nije u situaciji da drži Kosovo, jer je već oteto
Ne propustite... Srpski patrijarh: Ako nas neće u EU, živećemo kao i pre 500 godina

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je sigurno da sadašnja vlast neće predati Kosovo, niti izdati zemlju, ali da Srbija sad nije u situaciji da drži Kosovo, pa ne da da ga otmu, jer je ono već oteto.

Dačić je, komentarišući poziv patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja da vlast "zahvali Evropskoj uniji (EU) na članstvu ako treba da se odrekne Kosova", istakao da Srbija može da kaže da neće u EU, ali da joj ni tada Kosovo neće biti vraćeno.

Ово је више него поразна и бедна изјава Премијера СРбије.....
:sad2:
Ако је ВЕЋ ОТЕТО - ЗАШТО ТРАЖЕ ДА ГА ПРИЗНАМО.... срам да га буде !!!!!!!!!!!

tacno. to je ono sto svaki gradjanin srbije zna i oseca. drugacija ne moze. ako je sila tolika da ce da nam uzmu kosmet, neka uzmu, ali bez naseg odobrenja. nema suzivota sa ratnim zlocincima, i evropskim, tu racunam i kusnera, i sa lokalnim

Kushner i ne zna ko si ti, a i da zna, zabole ga ona stvar.
Nemoj sve nas gradjane Srbije da trpas u istu vrecu sa sobom jer nas ima i ovakvih i onakvih,. Uostalom tako je u principu
sa gradjanstvom, Samo u diktatiurama ljudi su kao 100% slozni oko necega.

Али ево одговора на речи Патријарха СПЦ - вероватно на опште одушевљење жутих бандита, издајника и лопужа:

Poruka Irineju Dačić patrijarhu: Ne Evropi neće vratiti oteto Kosovo

Politika, 13:50, 25.11.2012.
Autor: Agencija FoNet

Sadašnja vlast neće predati Kosovo, niti izdati zemlju, ali Srbija nije u situaciji da drži Kosovo, jer je već oteto

Ne propustite... Srpski patrijarh: Ako nas neće u EU, živećemo kao i pre 500 godina

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je sigurno da sadašnja vlast neće predati Kosovo, niti izdati zemlju, ali da Srbija sad nije u situaciji da drži Kosovo, pa ne da da ga otmu, jer je ono već oteto.

Dačić je, komentarišući poziv patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja da vlast "zahvali Evropskoj uniji (EU) na članstvu ako treba da se odrekne Kosova", istakao da Srbija može da kaže da neće u EU, ali da joj ni tada Kosovo neće biti vraćeno.

Ово је више него поразна и бедна изјава Премијера СРбије.....
:sad2:
Ако је ВЕЋ ОТЕТО - ЗАШТО ТРАЖЕ ДА ГА ПРИЗНАМО.... срам да га буде !!!!!!!!!!!

Pa sta je Dacic netacno rekao? Kosovo nije Srbija. Jedino sto nije rekao da i ne treba da bude Srbija, jer tamo Srbija nema nikakav legitimitt.

Evo u tvom stilu: bas me zabole sto tebe za sve sto je srpsko zabole!!!:hahaha:

Otkud ti patoloska potreba da na svakoj temi afirmativnoj za Srbe i Srbiju moras doci i napisati "bas me zabole"?
Postao si dosadan sa tim. Ako te "zabole" idi pa se leci.

A šta to da leči ?
Nema ni mozak ni pišu pa da leči ! Greška prirode.

Back