"To do" lista

Cagliostro

Ističe se
Poruka
2.232
Pravite li ih?!
Ako ne, zašto?
Ako da - na koji vremenski period? Da li vam to pomaže da postavite/oblikujete prioritete?
Da li ih se strogo pridržavate ili vam služe kao podsetnik?! Koje sfere života uključujete u njih (samo radne obaveze ili još ponešto)?!

Da ne redjam dalje pitanja, mislim da je poenta teme jasna :)
Sve što imate reći o "to do" listama :mrgreen:

DakleM...

:ceka:

Pravite li ih?!
Ako ne, zašto?
Ako da - na koji vremenski period? Da li vam to pomaže da postavite/oblikujete prioritete?
Da li ih se strogo pridržavate ili vam služe kao podsetnik?! Koje sfere života uključujete u njih (samo radne obaveze ili još ponešto)?!

Da ne redjam dalje pitanja, mislim da je poenta teme jasna :)
Sve što imate reći o "to do" listama :mrgreen:

DakleM...

:ceka:

Ja ih pravim, ali ne redovno! Obicno su dnevnog tipa, a nekada budu i na duze. Pa recimo da ima nekog udela na prioritete.
Sto se tice pridrzavanja mislim da je suludo da slepo slusate jedan papir sa obavezama... Naravno da su samo podsetnik ukljucim uglavnom samo radne obaveze! Sve ostalo isplaniram kasnije zato sto cesto dolazi do promena termina!

Toliko od mene! :D

Ja ih pravim, ali ne redovno! Obicno su dnevnog tipa, a nekada budu i na duze. Pa recimo da ima nekog udela na prioritete.
Sto se tice pridrzavanja mislim da je suludo da slepo slusate jedan papir sa obavezama... Naravno da su samo podsetnik ukljucim uglavnom samo radne obaveze! Sve ostalo isplaniram kasnije zato sto cesto dolazi do promena termina!

Toliko od mene! :D

:think:
Ali... Da li je to samo papir sa obavezama, ili glas razuma iz prošlosti koji nam suptilno sugeriše da je pravo vreme da se nešto uradi?

Ne, najljepse je ono sto se desi neplanirano!
Sve radim onim redosljedom kojim ono samo dolazi, nista ne planiram, ne volim da planiram... :D

Eh, slažem se da je u nekim situacijama spontanost nezamenljiva, ali kad su obaveze u pitanju onda je spontanost = potpuni haos (u većini slučajeva :) )

Ali... Da li je to samo papir sa obavezama, ili glas razuma iz prošlosti koji nam suptilno sugeriše da je pravo vreme da se nešto uradi?

Eh, slažem se da je u nekim situacijama spontanost nezamenljiva, ali kad su obaveze u pitanju onda je spontanost = potpuni haos (u većini slučajeva :) )
Ja skoro da i nemam obaveze, ne volim obaveze, ali nametnuce mi se gomila istih, uskoro...
Jedna ''To do'' lista ce mi sigurno biti potrebna jer sam prilicno neodgovorna, previse sam lijena da bi razmisljala o tome sta trebam uraditi... :D

Pa ne mora glas razuma da bude na papiru. Glas razuma bi trebalo da se javlja u svakom trenutku, a vecina osoba ce shvatiti da treba da se menja dosta toga.
Mislim da glas razuma ne mora da se ispolji kao "to do" lista, ima i drugih nacina.

Pa ne mora glas razuma da bude na papiru. Glas razuma bi trebalo da se javlja u svakom trenutku, a vecina osoba ce shvatiti da treba da se menja dosta toga.
Mislim da glas razuma ne mora da se ispolji kao "to do" lista, ima i drugih nacina.

Naravno da ne mora da bude na papiru, može i u elektronskom obliku :mrgreen:
Zez se, glas razuma je preširok pojam da bi ga izjednačili s nekakvom listom, ali valjda bar jedan mali deo njega završi i na toj listi.
Zavisi koliko studiozno se posveti planiranju i rasporedjivanju vremena, ta lista može biti i nešto više od kratkog spiska dnevnih obaveza.

Ja skoro da i nemam obaveze, ne volim obaveze, ali nametnuce mi se gomila istih, uskoro...
Jedna ''To do'' lista ce mi sigurno biti potrebna jer sam prilicno neodgovorna, previse sam lijena da bi razmisljala o tome sta trebam uraditi... :D

Da, niko ih ne voli...
Ja upravo pokušavam da sastavim jednu svobuhvatnu ali mi nešto ne ide...Ostaviću za kasnije... Ili, bolje reći, dodaću u svoju to do listu :mrgreen:

Naravno da ne mora da bude na papiru, može i u elektronskom obliku :mrgreen:
Zez se, glas razuma je preširok pojam da bi ga izjednačili s nekakvom listom, ali valjda bar jedan mali deo njega završi i na toj listi.
Zavisi koliko studiozno se posveti planiranju i rasporedjivanju vremena, ta lista može biti i nešto više od kratkog spiska dnevnih obaveza.

Da, niko ih ne voli...
Ja upravo pokušavam da sastavim jednu svobuhvatnu ali mi nešto ne ide...Ostaviću za kasnije... Ili, bolje reći, dodaću u svoju to do listu :mrgreen:

Naravno da zavrsi. Naravno da treba planirati vreme, ali uvek ce nesto iskociti i to necete moci da predvidite. Sto se tice "kratkog spiska dnevnih obaveza" mislim (da neko ne shvati kao nametanje misljenja) da "to do" lista ne treba da bude nista vise od toga.
Hvala Bogu pa postoji mozak da zapise sve te stvari i bude nas glas razuma! Papir bi trebao da ostane samo kao podsetnik!

Naravno da zavrsi. Naravno da treba planirati vreme, ali uvek ce nesto iskociti i to necete moci da predvidite. Sto se tice "kratkog spiska dnevnih obaveza" mislim (da neko ne shvati kao nametanje misljenja) da "to do" lista ne treba da bude nista vise od toga.
Hvala Bogu pa postoji mozak da zapise sve te stvari i bude nas glas razuma! Papir bi trebao da ostane samo kao podsetnik!

U nekim slučajevima, da...
Šta znam, ja baš uživam da postavim pred sebe neki složen plan, iz više koraka, i da čekiram jednu po jednu stavku onom "NIKE" kvačicom. :) )
To mi dodje kao odličan moral boost, pogotovo kad je i poslednja stavka otkačena (govorim o radnim obavezama, da ne bude zabune), mada mislim da bi isti/sličan princip mogao odlično da funkcioniše i na drugim poljima. To me, btw, i navelo da otvorim temu.

Da nije mozda zbog lijenosti? :mrgreen:
Više zbog nedostatka inspiracije :mrgreen:

Šta znam, ja baš uživam da postavim pred sebe neki složen plan, iz više koraka, i da čekiram jednu po jednu stavku onom "NIKE" kvačicom. :) )
To mi dodje kao odličan moral boost, pogotovo kad je i poslednja stavka otkačena (govorim o radnim obavezama, da ne bude zabune), mada mislim da bi isti/sličan princip mogao odlično da funkcioniše i na drugim poljima. To me, btw, i navelo da otvorim temu.

Ja ti tu mogu pomoci, imam je na bacanje, nagomilava se, svasta mi pada na pamet, a nista ne uradim :mrgreen:

Moze biti, slazem se. Ipak sigurno funkc. i na drugim poljima! :)

Ae, prosledi malo. Potrudiću se da je oplemenim i vratim s kamatom :mrgreen:
Svjet nudi toliko mogucnosti, a ja se uvjek hvatam one: ''Do frizidera, WC-a, u krevet i sve u krug''
DakleM, kako bi izgledala moja lista (naravno i tebi preporucujem):
-dorucak (iskljucivo zitarice),
-odlazak u setnju sa stenetom (ako nemas stene, povedes mace, izgledaju seksi sa ogrlicom),
-prekomjerno konzumiranje alkohola u jutarnjim satima (ne preporucujem, ali ako ti je bas dosadno),
-pisanje uz vjetar (to ja recimo nikad' nisam mogla, a ti mozes :P ),
-tumaranje sumama (ako nemas sumu, tumaraj po getu),
-odlazak na kaficu (ko to jos pije kaficu?),
-okopavanje njive (red je da se nesto korisno uradi, ako nemas njivu, napravi sebi malu bastu na tertasi i zasadi paradaiz),
-rucak (red je da se pojede nesto konkretno),
-opijanje u poslijepodnevnim casovima (najbolje vrijeme da, jer ako se tada napijes, neces morati nista da radis do sljedeceg jutra + probudices se trezan)
U slucaju da se ne opijes, za nastvak dana:
-zaljevanje cvijeca,
-ciscenje stale,
-malo do komsinice, po socne traceve,
-vecera,
-opijanje u kasnim satima (ustajes mamuran).
Dosta?
:zper:

Poslednja izmena:
:dash: - savrsena reakcija za docaravanje problema

True story :namcor:

Da, to verovatno može da bude demotivišuće... Pogotovo kad se krene preambiciozno :lol:

Pa bas to,jos se napalim pa napakujem trilion stvari, kao sad ima da budem ultraproduktivan, i onda zazvoni telefon " ajd' na vopsi " a ja budem karakter pa odem i onako polupijan se hvalim kako "od danas imam svoj raspored aktivnosti" :mrgreen:

Moze biti, slazem se. Ipak sigurno funkc. i na drugim poljima! :)

Onda za konačni utisak ostaje još samo provera teorije u praksi. :)

Svjet nudi toliko mogucnosti, a ja se uvjek hvatam one: ''Do frizidera, WC-a, u krevet i sve u krug''
DakleM, kako bi izgledala moja lista:
-dorucak (iskljucivo zitarice),
-odlazak u setnju sa stenetom (ako nemas stene, povedes mace, izgledaju seksi sa ogrlicom),
-prekomjerno konzumiranje alkohola u jutarnjim satima (ne preporucujem, ali ako ti je bas dosadno),
-pisanje uz vjetar (to ja recimo nikad' nisam mogla, a ti mozes :P ),
-tumaranje sumama (ako nemas sumu, tumaraj po getu),
-odlazak na kaficu (ko to jos pije kaficu?),
-okopavanje njive (red je da se nesto korisno uradi, ako nemas njivu, napravi sebi malu bastu na tertasi i zasadi paradaiz),
-rucak (red je da se pojede nesto konkretno),
-opijanje u poslijepodnevnim casovima (najbolje vrijeme da, jer ako se tada napijes, neces morati nista da radis do sljedeceg jutra + probudices se trezan)
U slucaju da se ne opijes, za nastvak dana:
-zaljevanje cvijeca,
-ciscenje stale,
-malo do komsinice, po socne traceve,
-vecera,
-opijanje u kasnim satima (ustaje mamuran).
Dosta?
:zper:

:lol:
To bi svakako bio veoma inspirativan, i nadasve neobičan dan.
Mislim da je dosta za ovu priliku, ali nemoj se ustručavati da dopuniš listu ako se setiš još neke zanimljive i korisne aktivnosti :mrgreen:

Poslednja izmena:
Onda za konačni utisak ostaje još samo provera teorije u praksi. :)

:lol:
To bi svakako bio veoma inspirativan, i nadasve neobičan dan.
Da, mislim da je dosta za ovu priliku, ali nemoj se ustručavati da dopuniš listu, ako se setiš još neke zanimljive aktivnosti :mrgreen:
Sada mi molim lijepo uzvrati, voljela bih da vidim tvoju listu, pa makar i inaginarnu :D :mrgreen:
Ali to cemo nastaviti uskoro, sada me krevet zove... :D

Poslednja izmena:

Back