Tko odlučuje o dušama, samo Otac ili i Sin ?

Slap888

Aktivan član
Poruka
1.675
Ako je Isus Bog onda o dušama (sudbinama griješnika) odlučuju i Otac i Sin. Ako Isus nije Bog onda o dušama odlučuje samo Otac ? Slažete li se ?

Koji biblijski stihovio govore da o svemu odlučuje samo Otac? Koji biblijski stihovi govore da je Sin ovlašten za određene sudbine griješnika? Koji stihovi govore da Sin samostalno odlučuje?

Ako je Isus Bog onda o dušama (sudbinama griješnika) odlučuju i Otac i Sin. Ako Isus nije Bog onda o dušama odlučuje samo Otac ? Slažete li se ?
Ne. Bog moze biti samo jedan. Isus je Bozji sin.

O sudbini gresnika mozes i ti odlucivati. Naprimer, tako sto ces oprostiti onome ko se ogresio o tebe.

Dakle, o gresima odlucuje onaj ko sudi.

Krajnji sud kod koga li je? :think:

Poslednja izmena:

Sve točno ali treba to znati analizirti; kad je Bog "jedan" onda je jedan u svojoj složenosti, ahad vrijanti. I Sin može biti "od Boga Bog"...

O sudbini gresnika mozes i ti odlucivati. Naprimer, tako sto ces oprostiti onome ko se ogresio o tebe.

Da, ali to nije u vezi konačnog suda jer valja razlikovati sud odrađivanja grijeha od konačnog suda gdje griješna duša zapravo sudi sama sebi ako se detaljno razumije taj konačni sud odnosa duše i Boga prema vječnosti.

daaaaa

Eeeeeee !

Nije Isus Bog nego vizionar, prorok, običan čovek, isto što i Tesla ili ja.

Što hoćeš reći; da kralj ne treba da se obuče u odjeću prosjaka pa da malo šeće kroz grad i da svoje građane iskušava te ih nakon šetnje pamti, kažnjava ili nagrađuje ? Ako je Isus samo običan čovjek zašto kaže da će se ponovo pojaviti na zemlji i suditi svijetu pa tako kaže - teško onima koji me nisu nahranili i obukli, posjetili u tamnici.... ?????

Tko je rekao da su Duše grešne, postoji u čovjeku nešto što grijesi ne mogu dotaći to nastavlja da postoji i poslije smrti fizičkog tijela. Grijeh je koncept Abrahamskih religija prije toga nije postojao i ljudi su se ponašali sukladno instiktu, kao i karma u Istočnim religijama sve su to izmišljene koncepcije kako bi religijski autoriteti držali svoje sljedbenike u potčinjenom položaju vezanim za određene rituale i pokore.

Možda za napredne civilizacije koje postoje u univerzumu Bog nije niti Otac niti, Sin, a niti Bog kao neki uzvišeni autoritet, nego primitivno uvjerenje koje ih je nekada sputavalo u razvoju anatomije tijela, uma i Duha.

Koliko je samo molitvi koje su bile upućene tzv. Bogu koje su bile od velike važnosti za pojedince i čitav svijet ostalo ne ispunjeno kao da su upućene nikome i ničemu, kao da ih niko nije čuo.

Nije Isus Bog nego vizionar, prorok, običan čovek, isto što i Tesla ili ja. Hehe
Samo Bog odlučuje.
Ne znam baš. Turinski pokrov (valjda sam dobro preveo) još nije zaključeno kako je nastao i odakle je, mišljenja sam da će zauvek ostati neotkriveno baš zbog toga jer ako se ispostavi baš ono što smatramo nemogućim, to će imati velike nagoveštaje koji mogu da prouzrokuju nezamislive posledice.

Srbin ima pogrešnu percepciju. Koji sin, koji otac lol, cekaju na nebu da odlučuju o mojoj sudbini...bićeš veoma razočaran kad krepaš
Naravno. Otac, Sin i Sveti Duh su davno napustili zemlju Srbiju, bio je još lud onaj Sava što je verovao da ima od nas nešto. Možda i ima, ali još se to nije pokazalo. Naravno Srbin će tvrditi suprotno ovome.

Što hoćeš reći; da kralj ne treba da se obuče u odjeću prosjaka pa da malo šeće kroz grad i da svoje građane iskušava te ih nakon šetnje pamti, kažnjava ili nagrađuje ? Ako je Isus samo običan čovjek zašto kaže da će se ponovo pojaviti na zemlji i suditi svijetu pa tako kaže - teško onima koji me nisu nahranili i obukli, posjetili u tamnici.... ?????
Isus će se pojaviti po drugi put kada svi belci isčeznu sa kule zemaljske, onda kada na Zemlji postane istinski pakao koji se u Bibliji opisuje kao užarena kugla (mislim da se to spominje, neka me neko ispravi ako grešim). U stvarnosti neće biti užarena, biće smeđa blatnjava kugla. Uh kako je samo odvratno za zamisliti. Izvinite na predrasudama, Bog da mi prosti.

Otkr.22,12:
"...I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po djelima njegovijem...'

Kao sto se jasno vidi,Onaj koji je dao ovu tvrdnju i obecanje je Taj koji ima ekskluzivno pravo da rangira / ceni / ocenjuje / osudjuje / sudi za ljudska dela jer plata koju ce dati svakom ljudskom bicu nije neka TUDJA plata a on samo "blagajnik koji je isporucuje" vec je GAZDA za koga su radnici radili"stoga je to NJEGOVA PLATA ZA NJEGOVE "RADNIKE"!!!
A koliko znam,ovu je tvrdnju dao licno Isus Hristos !!!
Da je ovo zaista tako ili drugim recima da ljudi za svoja dela / stil zivota generalno dobijaju platu od Stvoritelja vidimo iz citave Biblije jer je to narativ citavog Svetog Pisma,evo jednog takvog dokaza:

Ruta 2,12:
"...Gospod da ti plati za djelo tvoje, i da ti plata bude potpuna od Gospoda Boga Izrailjeva, kad si došla da se pod krilima njegovijem skloniš..."

Kao sto se jasno vidi,u vreme SZ-ta vidimo da je Bog Taj koji daje platu za ljudska dela dok nam se u Otkrivenju daje tacan opis KO JE TAJ LIK KOJI JE GAZDA I KOJI DAJE PLATU ZA POMENUTA DELA- to je Isus Hristos !!!

P.S. radnici su figurativno svi ljudi koji su ikada ziveli na ovom svetu ukljucujuci i nas danas koji zivimo pa sve do zadnjeg coveka koji se hgbude rodio/ziveo do pred samog Hristovog doklaska.

Poslednja izmena:
Kao sto se jasno vidi,u vreme SZ-ta vidimo da je Bog Taj koji daje platu za ljudska dela dok nam se u Otkrivenju daje tacan opis KO JE TAJ LIK KOJI JE GAZDA I KOJI DAJE PLATU ZA POMENUTA DELA- to je Isus Hristos !!!
Krajnji sud nije sud Božjeg sina već samo Božji.

@Slap888: Da li Gospod može znati kako će se svaki dogadjaj u budućnosti odvijati?
Da li Gospod može učiniti da nije bilo ono što je bilo?
Da li Bog može pronaći prirodan broj koji pomnožen samim sobom daje -1?

Poslednja izmena:
Krajnji sud nije sud Božjeg sina već samo Božji.

@Slap888: Da li Gospod može znati kako će se svaki dogadjaj u budućnosti odvijati?
Da li Gospod može učiniti da nije bilo ono što je bilo?
Da li Bog može pronaći prirodan broj koji pomnožen samim sobom daje -1?
A da procitas moju poruku jos jednom...!?
Samo molim te pokusaj to odraditi otvorenim ocima...

Jedini ispravan pristup po ovom pitanju na način da Sveto Pismo ne bude kontradiktorno je da se pitaju svi uključujući i nas jer na jednom mestu kaže : Ono što vi svežete ili odrešite na zemlji biće svezano ili odrešeno i na nebu. Međutim pošto je čovek grešan može da razreši i one koje ne bi trebalo tj. da ih vaskrsne iz mrtvih. Iz toga sledi da je spasenje duša dug i dinamičan proces.

Back