Titova pomoć Nemcima i ustašama u završnim operacijama tokom WW2?

Ozbiljno lecenje tu fali....
A da malo ja vas 'lečim'? Ide dokument iz arhive:

Jevrej Netanjahu, kojega je Nedić poslao u konc. logor 1941-e i oteo/prodao mu veliku vilu od 1000 kvadrata je ipak preživio taj logor i 45-e se vraća u Beograd. Dolazi pred svoju (bivšu:cepanje:) vilu, a na ulazu naoružani vojnik koji repetira pušku i kaže mu: Izvini druže( eksploatatoru srpskog naroda pre rata!):cepanje:), ova vila je dodeljena Titovom generalu Franji Tuđmanu, a ti možeš da se useliš u onu štalu u kojoj ti je pre rata stanovala spremačica! :cepanje:
------------
I šta kažete? Istina ili izmišljeno? Da vam nabrojim barem 10-ak zakona po kojima bi se ovo jedino ovako i moglo dešavati! Pa sada poričite i branite to vaše zločinačko krmče! :bravo:

Gde ti predajes ''istoriju '' na pijaci na tvojoj tezgi ? A djaci su babe i dede sto ih varas na vagi ?
Nisi ni svestan kako si dobro opisao stanje na Balkanu! Dok ovakvim (ponekad) izmišljenim i spektakularnim objavama već 30 godina ljuljamo majmunski kavez bivših Titovih pionira, mi ustvari polako i sigurno KRČMIMO ono što su oni decenijama stvarali! :bravo:

Nisi ni svestan kako si dobro opisao stanje na Balkanu! Dok ovakvim (ponekad) izmišljenim i spektakularnim objavama već 30 godina ljuljamo majmunski kavez bivših Titovih pionira, mi ustvari polako i sigurno KRČMIMO ono što su oni decenijama stvarali! :bravo:
Idi na politiku i tamo lupetaj, ovo je ipak istorija ili kako se kaze na tvom maternjem jeziku povijest.

Idi na politiku i tamo lupetaj, ovo je ipak istorija ili kako se kaze na tvom maternjem jeziku povijest.
A šta je lupetanje iz uvodnog posta? Nisi čuo da su saveznici sa Staljinom dogovorili da sve ono što stigne i preda se britancima kod Blajburga bude VRAĆENO Titovim partizanima? Znači, meni samo fali stenogram u kojem Staljin kaže Titu:
Pusti ih neka beže, tebe ćemo da uvalimo na Dedinje, a njih ćemo kasnije dobiti na tacni od engleza! :bravo:

A šta je lupetanje iz uvodnog posta? Nisi čuo da su saveznici sa Staljinom dogovorili da sve ono što stigne i preda se britancima kod Blajburga bude VRAĆENO Titovim partizanima? Znači, meni samo fali stenogram u kojem Staljin kaže Titu:
Pusti ih neka beže, tebe ćemo da uvalimo na Dedinje, a njih ćemo kasnije dobiti na tacni od engleza! :bravo:
A onda Tito kaže Staljinu: U pravu ste kamarad! Čuo sam da se nemačka armija E iz Grčke povlači preko Bosne jer ste iz Srbije već isterali Švabe. Oni bi nas pojeli za doručak ako bi ostali u Bosni. Bežim onda ja u Srbiju na sigurno, da im ne smetam! :cepanje::cepanje:

Mogu ti staviti link na Sremski Front, navodno poznat po tome što je Tito pred rafale ukopanih nemačkih mitraljeza poslao hiljade srpske omladine koju je mobilizovao 44-e. Pazi ovo: Iz Bosne do Zagreba imaš recimo 100 km.... ali NE: Ti imaš do Beograda 500 km, a onda preko ukopanog Sremskog Fronta nazad do Zagreba još 500 km!!?? I tako, u OČIŠČENI Beograd stižeš oktobra 44-e, a u Zagreb ulaziš 8-og maja SLEDEĆE godine, sa SEDAM MESECI kašnjenja?
PS: U Zagreb UŠETAŠ kao da ideš na piknik jer su Ustašama i Nemcima već i kućni ljubimci pobegli na Zapad! :cepanje:
PS1: Umesto da TRČIŠ za 'ustašama' do Blajburga, stigneš tamo ranije i DOČEKAŠ ih! :cepanje: :cepanje:
Dva moja ujaka su poginula na Sremskom fontu Dusan je imao 22 godine i Dragan je imao 23 godine.
Bili su mobilizovani od strane partizana 1944. Dosli u kucu i odveli ih na front. Nikada se kuci nisu vratili😪

Znaci Staljjin je rekao Titu da pusti ustase da beze ? :eek:

Ko zna kako bi raja glasala na tim izborima da su Titovi rekli: Tim zlatom sa kojim je pobegao Kralj je PLAĆANA britanska pomoć našim partizanima! Rajo balkanska i neinformisana: Pa i američka 'pomoć' britancima je bila na KREDIT! Britanci su tek 2006-e OTPLATILI zadnju ratu tih kredita! A Tita bi besplatno podržavali? :cepanje:
Doneli slobodu? Kome, kada? Srbima nakon što su sovjeti PROTUTNJALI kroz Srbiju? Ili Hrvatima? Ušli u Zagreb DESET dana nakon samoubistva Hitlera? NIJE im ni palo na pamet da uđu u Zagreb dok Nemačka nije potpisala kapitulaciju!!??? I dok nisu bili sigurni da se na njih NEĆE pucati pri tome! :cepanje:
Mala ispravka, Britanci su do 2206. placali opremu koju su zadrzali nakon zavrsetka rata, vratili sovjeti i ostali evropljani po dogovoru iz 41; nakon Land Lease perioda americka pomoc je bila bespovratna. Nemojte zaliti Britance sve su oni dobro unovcili, ratovi na Bliskom Istoku su vodjeni uglavnom tim oruzjem a dobar deo je zavrsio i u Jugoslaviji.

Poslednja izmena:
Грешка Васо, део Врховног штаба је ушао у Загреб у марту 1943, за време такозваних мартовских преговора.

Цитираам:

"Partizansko-nemački pregovori su potom nastavljeni u Sarajevu i Zagrebu. Partizanski pregovarači, najistaknutiji ljudi pokreta - Milovan Đilas, član Politbiroa, Koča Popović, komandant Prve proleterske divizije i Vladimir Velebit - pregovarali su ne samo o razmeni zarobljenika već i o obustavljanju operacija, izjavljujući da bi se čak tukli protiv Engleza ukoliko se oni iskrcaju u Jugoslaviji."

Преговори успешно завршене, али лично Хитлер их није одобрио. Дакле, неуспели преговори.
Pregovori su za Nemce zavrseni vrlo uspesno, pustili su Partizane da predju Neretvu iako su ih imali u klestima da se obracunaju sa Cetnicima a zapoceti posao na Neretvi dovrsili nesto kasnije na Sutjesci.

Pregovori su za Nemce zavrseni vrlo uspesno, pustili su Partizane da predju Neretvu iako su ih imali u klestima da se obracunaju sa Cetnicima a zapoceti posao na Neretvi dovrsili nesto kasnije na Sutjesci.
У праву си, јер је тада претило искрцавање савезника у Далмацији, и тада би се ЈВО прикључила савезницима, а Брозове јединице Немцима у борби против савезника. Приоритет је био уништити ЈВО, а Броза су оставили за касније.

У праву си, јер је тада претило искрцавање савезника у Далмацији, и тада би се ЈВО прикључила савезницима, а Брозове јединице Немцима у борби против савезника. Приоритет је био уништити ЈВО, а Броза су оставили за касније.
Tito je bio dobar lazov pa bi i to Velebitovo obecanje Nemcima nekako izvrdo, da se prikljucio Svabama ne bi uspela revolucija.

Back