Tito covek Vatikana

А колико пута треба поновити да се ту не ради ни о каквој "завери Ватикана", него простој тежњи његовој за ширењем утицаја. Сасвим разумљивој с његовог аспекта. За Ватикан, тј. РКЦ су сви други, православци, и сви видови протестаната - јеретици, које треба "привести правој вери".

Kako je ovo debilna tema i koliko ovde ima gluposti
Opet VATIKAN, ****.e, pa po nekima Pape se rađaju i umiru samo sa jednom rečenicom na ustima:"uništite Srbiju i Srbe"
d010.gif
o030.gif
o030.gif

Obersturmfuehrer:
to ti objasni obozavacima teorija zavera i teoreticarima kako je, otprilike, ceo svet stvoren samo da bi srbiju i ruse unistio....

Али, ја мислим како су тај израз "теорија завере" измислили и лансирали, и претворили у лакрдију не ти обожаваоци, него управо они који спроводе своје интересе, да би тим карикирањем мало забашурили своје намере.

А, наравно да није "свет створен да би уништио Србе", већ су се Срби ( и државе им) увек налазили, и налазе тамо, где се добар део тих интереса прелама, па онда може изгледати како је то уперено специјално проитив њих.

А није, већ се, напросто, ради о - геополитици.

Али, заправо, пошто им, дакле, Срби јесу, да тако кажем "на путу", фактички се то рефлектује, (и врло личи доиста) као некакав план за слабљење и ли чак уништење.

Хахаха. :) Нема никог у меморијалном музеју. Празна плоча, бели меремер најфиније избрушен, али прц милева. У њему нико не спава. Ватикански подруми крију многе тајне па и тајну Светог Јосипа Радника.

Kad neko ne zna sta da kaze, onda spomene 'teoriju zavere'.

Turska okupacija?
Teorija zavere!
Hitler?
Teorija zavere!
Bombardovanje 1999.?
Teorija zavere!

A Vatikan nas je uvek mnogoooo voleo, toliko nas i sada voli da bi nas najradije sve kolektivno poslali u raj .... sto pre, naravno.

Ја лично сам по природи врло опрезна, и скептична, поготово кад се ради о непровереним, (и непроверљивим?) информацијама.

Али знам да постоје приче а и не само приче, већ и документи, наводно, да се Тито својевремено састајао чак и са самим папом Пијем 12. Знаним као "Хитлеров папа".

Врло бих волела да знам да ли је то истина, и како се може, и да ли може проверити некако, кад знамо да се многи документи чувају поверљиво.

А онда, опет, ако се чувају, како се оваква информација ипак појавила.
(Можда и у Ватикану постоје "кртице"?)

fosilvaso:
Samo ga hvali kao sposobnog:
ZATO DANAS VATIKAN DRŽI SRBIJU U ŠACI....

nemoj da i njima napravimo sao vatikan,
pa cu da ih pitam :D

..ima istine,...da zbog budale ispastamo
sad nam vracaju dugove,polagano...
''drug'' je bio clan elite i dodavali su mu keca na 10-ku...
drzao je on papu u saci ;-) ...a ljudi , :sad: jos ne veruju

Прц Милева:
Хахаха. :) Нема никог у меморијалном музеју. Празна плоча, бели меремер најфиније избрушен, али прц милева. У њему нико не спава. Ватикански подруми крију многе тајне па и тајну Светог Јосипа Радника.
Delim vase misljenje.
Prazan kovceg ceka...
Naivni Srbi daju pocasne straze...
Kazu da je iz Ljubljane gledao svoju sahranu i da mu je to bila poslednja zelja..
Bio je odusevljen svojom sahranom...

Тито је по мом мишљењу био странац 100%. Докази? Па ево нпр. човек је упамћен по врло чудном акценту, често је то било и комично за слушати (само се присетите оних одломака из "Ипак се окреће" :) . Мишљење да Тито потиче из аристократске породице је заступао и његов лични лекар др Матуловић и који каже да то потврђују његове склоности. Ево сами процените, није ли мало чудно да једно дете из сиромашне, радничке породице (званична верзија) беспрекорно говори немачки и руски, а служио се и енглеским. Од спортова је волео тенис, мачевање, јахање и гиманстику. Радо је играо шах, карте, билијар, а знао је да свира и то добро клавир. Чисто ради подсећања, када је дошао на власт Тиле је већ добрано био у годинама (50+). Колика је шанса да је све то научио накнадно и што је још мање вероватно стекао склоности и навике - екстремно мала ја бих рекао.

А што се тиче теорија завере (одвратног ли израза), цитираћу Дејана Лучића:
"У светску заверу не верују само они који у њој учествују и будале. Где спада наша интелектуална и политичка елита, ви сами процените. Ја иначе теорију завере дефинишем теоријом интереса".

savin:
Delim vase misljenje.
Prazan kovceg ceka...
Naivni Srbi daju pocasne straze...
Kazu da je iz Ljubljane gledao svoju sahranu i da mu je to bila poslednja zelja..
Bio je odusevljen svojom sahranom...

Савине, народна изрека:

Ко нагло иде, на путу остаје
Ко лакше иде, брже дома долази.

Он је свој мир нашао-ваљда, споро је радио и одржао се. Ми у Србији ћемо стрпљивом и паметном политиком исто постићи. Само требају сви да схвате да мора да прође време. То је једини и највећи проблем. Данас нико нема времена и сви мисле да се нешто може преко ноћи.

Прц Милева:

Kada dođe vreme buđenja nacije, saznaćemo i to: Kad-tad ćemo to preorati i posaditi pravo cveće, a ne smeće....ili tamo, barem fiktivno, pokopati Dražu....čisto radi pomirbe...

Back