Tinitus

Damjan Djordjević

Početnik
Poruka
38
Pozdrav svima,

Već 2,3 godine mučim muku sa zujanjem u ušima (tinitus) za koji navodno nema leka, čak i u prirodnoj medicini. Zujanje čujem samo u jednom uhu, pre par dana mi se zujanje pojačalo, sad ga čujem i dok slušam muziku. Često upadam u depresiju zbog toga jer mi značajno remeti kvalitet života i sama ta činjenica da više nikada neću čuti tišinu me izjeda.. Radim vežbe za tinitus sa neta ali ta tišina mi traje svega par sekundi i vrati se a stvarno ne bih želeo da nosim slušni aparat u svojim dvadesetim. Da li je neko od Vas imao taj problem i kako se bori s tim ?

Moras bataliti slusalice i jaku muziku.Sa odredjeno vreme,provodis u prirodi.Ako zivis u gradu,gledaj da se setas uz reku,jer sustanje vode ume da odmori usi,ili po nekom setalistu gde nema buke.Ako si pak u predgradju,ili u selu,onda ti to nece biti problem da nadjes neku rutu za setanje gde ne prolaze automobili.Kada si kod kuce,slusaj muziku,ali veoma tiho i to da bude stereo,ali nikako blizu zvucnika.Moras da istrpis to,da bi koliko toliko spasao sluh.

Pozdrav svima,

Već 2,3 godine mučim muku sa zujanjem u ušima (tinitus) za koji navodno nema leka, čak i u prirodnoj medicini. Zujanje čujem samo u jednom uhu, pre par dana mi se zujanje pojačalo, sad ga čujem i dok slušam muziku. Često upadam u depresiju zbog toga jer mi značajno remeti kvalitet života i sama ta činjenica da više nikada neću čuti tišinu me izjeda.. Radim vežbe za tinitus sa neta ali ta tišina mi traje svega par sekundi i vrati se a stvarno ne bih želeo da nosim slušni aparat u svojim dvadesetim. Da li je neko od Vas imao taj problem i kako se bori s tim ?
Statisticki cu ogluveti kad tad, tad cu cuti tisinu, tako da nemam psihickih problema zbog tisine....kad tad ti sledi tisina...

Uhh, to je teško s obzirom kojim se poslom bavim (muzičar). Misliš da tako mogu skroz izbaciti zujanje u uhu ili će to smanjiti zujanje ? Pitam pošto sam ja dobio tinitus od prevelike buke jer sam koristio in ear u toku svirke i kolega se naglo pojačao i od tad imam taj problem. Ne znam da li je ikako moguće regerenisati te slišne ćelije u uhu..

Već 2,3 godine mučim muku sa zujanjem u ušima (tinitus) za koji navodno nema leka, čak i u prirodnoj medicini. Zujanje čujem samo u jednom uhu, pre par dana mi se zujanje pojačalo,
бајо.. тешко си озрачен микроталасним зрачењем - мобилни, лаптопови, смарт телевизори... у принципу је вајфај/блутут у питању мада и остали као што су сигнали мобилне телефоније. у принципу је проблем ако си у стану јер тада те полива једно 20так вајфај рутера 24часа.

иди негде далеко у природу 2-3 дана, баци све "паметне" уређаје од себе и проћи ће!
(треба 2-3 дана да се ухо и тело врати у нормалу)

проблем је што ће се вратити чим се вратиш у окружење испуњено микроталасима!

тинитус је човеку то природни индикатор штетног радиоталасног зрачења

лично сам се решио тинитуса и осталих много лоших ефеката мт зрачења тако што сам изоловао стан фолијом и спавам у фарадејевом кавезу...

Jesi li bio kod ljekara?Zavisi sta je uzrok tinitusa.Kod mene je bilo privremeno,srecom,posle prelezanog gripa.Nestalo je samo od sebe.
Ako je doslo do okostavanja,onda nema lijeka.Glasna muzika,u svakom slucaju,steti.
Mlad si,nemoj cekati da izgubis sluh.

Jesi li bio kod ljekara?Zavisi sta je uzrok tinitusa.Kod mene je bilo privremeno,srecom,posle prelezanog gripa.Nestalo je samo od sebe.
Ako je doslo do okostavanja,onda nema lijeka.Glasna muzika,u svakom slucaju,steti.
Mlad si,nemoj cekati da izgubis sluh.
Nisam bio kod orl doktora ali moj otac jeste koji ima isti problem zbog istog razloga i rekla mu je da tu nema leka i da mora da nastavi da živi sa tim. Smanjio sam slušalice i glasnu muziku na minimum ali mi to ne pomaže oko glasnoće zujanja u desnom uhu koju imam sad.

Nisam bio kod orl doktora ali moj otac jeste koji ima isti problem zbog istog razloga i rekla mu je da tu nema leka i da mora da nastavi da živi sa tim. Smanjio sam slušalice i glasnu muziku na minimum ali mi to ne pomaže oko glasnoće zujanja u desnom uhu koju imam sad.
Samo ti idi ljekaru da on utvrdi.Tvoj otac ipak ima vise godina od tebe i ne mora znaciti da je isti slucaj i da je isti uzrok i da se kod tebe ne bi moglo izlijeciti.

Uhh, to je teško s obzirom kojim se poslom bavim (muzičar). Misliš da tako mogu skroz izbaciti zujanje u uhu ili će to smanjiti zujanje ? Pitam pošto sam ja dobio tinitus od prevelike buke jer sam koristio in ear u toku svirke i kolega se naglo pojačao i od tad imam taj problem. Ne znam da li je ikako moguće regerenisati te slišne ćelije u uhu..
Taman ti dodje dobro ovo vreme zabrane skupljanja,ap imate i manje svirki.Odmori malo od muzike i slusaj je sasvim tiho bez slusalica.Ako mislis da specis da dalje ide ka tome da ostetis bubne opne,moras se sam cuvati,jer drugi niko nece.Bio sam dosta po kafanama i isto sam se bavio muzikom.Mnogo drugacije je bilo kada sam sedeo sa drustvom sa okrenutim zvucnicima prema nama,a kada sam radio onda izbegavas ukrstanje zvucnika,sto je najopasnije za bubne opne,ili se nadjes iaza zvucnika.

Ja sam sumnjao da imam tinitus ali sam shvatio da mi je komsiluk takav......
E sad ne znam....mogu da zaspem i pored upaljenog TV, znaci sto se sna tice nema nesanice...sto se straha tice, rekoh takodje nema straha ,kad tad cu ogluveti...
Ako se neko plasi ostecenja zivaca i to kao pocetni stadijum, e to jeste mali zort, moze biti hemijski ili moze biti medicinski...
Ako je hemijski promena ishrane pa se to vrati na normalu, ali je redje....
Ako je uzrok degradacija nerava ili neka psihicka bolest , onda se utrtaju pacijenti...
Ja ocigledno moje zujanje ne shvatam ozbiljno ili ga i nemam...ako i imam , to je zbog losije ishrane, cim se napune baterije, nema ni varnicenja, ....ali to nije zujanje nego varnicenje...
A hoce i zbog pritiska , to sigurno hoce....kod vecine...

Taman ti dodje dobro ovo vreme zabrane skupljanja,ap imate i manje svirki.Odmori malo od muzike i slusaj je sasvim tiho bez slusalica.Ako mislis da specis da dalje ide ka tome da ostetis bubne opne,moras se sam cuvati,jer drugi niko nece.Bio sam dosta po kafanama i isto sam se bavio muzikom.Mnogo drugacije je bilo kada sam sedeo sa drustvom sa okrenutim zvucnicima prema nama,a kada sam radio onda izbegavas ukrstanje zvucnika,sto je najopasnije za bubne opne,ili se nadjes iaza zvucnika.
Videću da smanjim glasnu muziku koliko god je moguće, hvala ti na predlogu!

To je sasvim slucajno da i tvoj otac ima tinitus, to nije neka
genetika. I lepo su mu rekli da tu leka i poboljsanja nema. Kako kod njega tako ce biti i kod tebe.Sa muzikom to nema nikakve veze, od glasne se muzike izgubi sluh, ali se tinitus ne dobija.
Ako ti je to nepodnosljivo, ako si i depresivan zbog toga ( depresija
je glavna boljka kod ljudi sa tinitusom) onda pravac kod akusticara
za slusni aparat koji ce ti prekriti te neprijatne zvukove.
Mozes naravno i kod ORL specijaliste, ali oni ne mogu da pomognu
jer je uzrok za tinitus nepoznat. U svakom slucaju nije glasna muzika
jer se od nje ogluvi.

To je sasvim slucajno da i tvoj otac ima tinitus, to nije neka
genetika. I lepo su mu rekli da tu leka i poboljsanja nema. Kako kod njega tako ce biti i kod tebe.Sa muzikom to nema nikakve veze, od glasne se muzike izgubi sluh, ali se tinitus ne dobija.
Ako ti je to nepodnosljivo, ako si i depresivan zbog toga ( depresija
je glavna boljka kod ljudi sa tinitusom) onda pravac kod akusticara
za slusni aparat koji ce ti prekriti te neprijatne zvukove.
Mozes naravno i kod ORL specijaliste, ali oni ne mogu da pomognu
jer je uzrok za tinitus nepoznat. U svakom slucaju nije glasna muzika
jer se od nje ogluvi.
Koji je razlog ako nije glasna muzika i slušalice? Gotovo sam siguran da je zbog toga jer je to krenulo kada sam počeo da nosim slušalice (in ear) na svirke i jednu slušalicu sam izvadio da bih čuo bolje i tako par svirki i od tad imam to zujanje. Nisam rekao da je genetski ali i moj otac se bavi muzikom i iz istog razloga je dobio, bar su mu tako rekli doktori mada zna i on.
Ja čujem super tako da mi ne treba slušni aparat ali će mi trebati možda tinitus marker ako ne izmisle neki lek do tada, ja se nadam..

Koji je razlog ako nije glasna muzika i slušalice? Gotovo sam siguran da je zbog toga jer je to krenulo kada sam počeo da nosim slušalice (in ear) na svirke i jednu slušalicu sam izvadio da bih čuo bolje i tako par svirki i od tad imam to zujanje. Nisam rekao da je genetski ali i moj otac se bavi muzikom i iz istog razloga je dobio, bar su mu tako rekli doktori mada zna i on.
Ja čujem super tako da mi ne treba slušni aparat ali će mi trebati možda tinitus marker ako ne izmisle neki lek do tada, ja se nadam..

Ko moze da zna koji je razlog ?Muzika u svakom slucaju nije
jer od recimo 100 miliona ljudi sa tinitusom svega 5% njih imaju veze s muzikom. Slusni aparat u recimo tvom slucaju ne bi imao veze
sa tvojim sluhom nego akusticar napravi neke tonove, za tvoj sluh
prijatne , a jaci su od tog zvuka i shumova koje ti sada cujes.
Nego, ako ti to sve mnogo ne smeta zaboravi na shumove, ali u svakom slucaju vodi racuna da ne izgubis sluh.

Sad pred spavanje kad je tisina sve jaci sum u usima cujem,a rece mi prijatelj svojevremeno da njegova zena ima ozbiljnih problema zbog toga,sad mi bzvz da ga pitam sta raditi

ево и овај рече зујање у ушима од зрачења "паметних" уређаја!

Ima i youtube klip u kome pricaju da se zujanje u usima dobija
kad se covek uclani u SNS.
Tinitus postoji u svim delovima sveta pa tako i u delovima sveta
gde ti pametni uredjaji i ne postoje. A i stariji je od najstarijeg
"pametnog" uredjaja.

Tinitus postoji u svim delovima sveta pa tako i u delovima sveta
gde ti pametni uredjaji i ne postoje.
па сад баш ниси у праву, на мом салашу нема тинитуса а вала нема ни "паметних" уређаја

пре неки дан сам био у новом саду.. оно је лудило колико има антена по зградана - буквално испод прозора људима??! и тако уђем колима у кисачку и како сам ушао одма тинитус (као на прекидач) и за пар секунди видим један букет тих антена.... чим изађох из улице тинитус престаде - мислим, јадни ти људи што тамо живе!

ко хоће, схватиће врло озбиљно - убијају вас/нас са микроталасима - а све под изговором треба људима интернет на телефону!

питањце за оне који имају тинитус - да ли вам се некада деси да вам се врти у глави као да сте пијани усред бела дана (због "непознатог разлога")?

Opste je poznato da se mikrotalasi mogu cuti, njima se simulira i telepatija po potrebi
Концепт преваре и обмане који се тренутно разматра је даљински створити перцепцију буке у главама особља излажући их импулсним микроталасима мале снаге. Кад су људи осветљени правилно модулисаним микроталасима мале снаге сензација се пријављује као зујање, кликтање или сиктање које се чини да потиче (без обзира на положај особе на терену)унутар или одмах иза главе. Појаве се јављају при просечној снази густине од микровата по квадратном центиметру са носачем фреквенције од 0,4 до 3,0 ГХз. Правилним избором пулса, може се створити разумљив говор. техника се може проширити и користити за војне примене, мора се развити разумевање основних принципа.
https://pe2bz.philpem.me.uk/Misc/- Medical/- BrainWave/I-904-NewMindCtl/uncom.htm#NASAX

Back