Tinejdžer cinkari policiji prekršioce parkiranja kao hobi

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.636
Osamnaestogodišnji Niclas Matthei postao je poznat kao „Majstor za prijavljivanje“ u svojoj domovini, Njemačkoj, nakon što je policiji ocinkario hiljade prekršitelja parkiranja.

Mladić iz grada Grafenhainichen, u njemačkoj regiji Saksonija-Anhalt, prvi put je dospeo na naslovnice nacionalnih vesti ranije ove godine, kada je nekoliko istaknutih medija pisalo o njegovom neobičnom hobiju - vožnji bicikla po gradu, fotografisanju nepropisno parkiranih automobila i slanje dokaza lokalnoj policiji. Sebe je nazivao „Anzeigenhauptmeister“ ili „Majstor za izveštavanje“ i tvrdio je da je samo izvršio svoju građansku dužnost.

1728627080043.png

ne, nego bi mu polomili koske pa bi izgubio volju za hobijem
Imali smo mi jednog beogradskog robina huda.
ali nije potrajao.
doduše on nije prijavljivao ljude već kvarove, polomljene znakove, neobeležena stajališta, razne nelogičnosti uglavnom problematične situacije koje je pokušavao da reši sa gradskim vlastima...
i umorili su ga kao životinju neke stvari je popravljao o svom trošku i mislim da je odustao

Imali smo mi jednog beogradskog robina huda.
ali nije potrajao.
doduše on nije prijavljivao ljude već kvarove, polomljene znakove, neobeležena stajališta, razne nelogičnosti uglavnom problematične situacije koje je pokušavao da reši sa gradskim vlastima...
i umorili su ga kao životinju neke stvari je popravljao o svom trošku i mislim da je odustao
Ovaj mali nemac je kvaran, a taj siroma dobrica zanesenjak

pa nije kvaran.

ljudi generalno nemaju vozačku kulturu i u saobraćaju se ponašaju kao da su sami na svetu
ovde se redovno blokiraju raskrsnice kolonama pa kad ti se upali zeleno svetlo ti ne možeš proći od kordona automobila koji stoje na tvom putu.

zatim ostavljaju kola gde stignu na šinama na pešačkom na srecd ulice...
blokiraju saobraćaj
i posle se deru na ljude
jel znate vi ko sam ja:lol:

pa nije kvaran.

ljudi generalno nemaju vozačku kulturu i u saobraćaju se ponašaju kao da su sami na svetu
ovde se redovno blokiraju raskrsnice kolonama pa kad ti se upali zeleno svetlo ti ne možeš proći od kordona automobila koji stoje na tvom putu.

zatim ostavljaju kola gde stignu na šinama na pešačkom na srecd ulice...
blokiraju saobraćaj
i posle se deru na ljude
jel znate vi ko sam ja:lol:
ma drugo je zastoj a treće kad gumom nagaziš travnjak 6cm

pa znam ali ako bi ljudi otišli malo dalje od svoje kuće sigurna sam da bi našli dobro mesto.
kada smo postali takvi lenjivci da više ne želimo da hodamo ni dvesta metra od auta do kuće?
U Japanu ne možeš da kupiš kola ako nemaš potvrdu da imaš gde da ga parkiraš u krugu od 2 km. Vidiš, japanci nemaju problem da pešače

Oni su zakon. Svim aje sasvim normalno da se žrtvuje za druge i da pomažu. Jesi videla kako se pakuju u metrou?
ne to nisam
ali sam slušala i gledala dosta emisija o načinu života i o tome kako ozbiljno shvataju očuvanje životne sredine.
sa kakvim mirom se odnose prema obavezama, kako im ništa nije teško što može da unapredi ili pomogne javni interes.
ne lični nego javni
u tome je civilizacijska razlika između njih i ostatka sveta

ne to nisam
ali sam slušala i gledala dosta emisija o načinu života i o tome kako ozbiljno shvataju očuvanje životne sredine.
sa kakvim mirom se odnose prema obavezama, kako im ništa nije teško što može da unapredi ili pomogne javni interes.
ne lični nego javni
u tome je civilizacijska razlika između njih i ostatka sveta
A čula si ono da kad je ona nuklearka procurela, javili se matorci preko 70 godina da to sređuju jer kažu da se posledica radijacije osete tek nakon 20 godina a oni će do tad ionako da pomru?

A čula si ono da kad je ona nuklearka procurela, javili se matorci preko 70 godina da to sređuju jer kažu da se posledica radijacije osete tek nakon 20 godina a oni će do tad ionako da pomru?
Obožavam zemlju izlazećeg sunca i njene žitelje
Dirljivo je i u domenu SF koliko su to ispravni ljudi kakvi bi svi trebalo da budemo.

Osamnaestogodišnji Niclas Matthei postao je poznat kao „Majstor za prijavljivanje“ u svojoj domovini, Njemačkoj, nakon što je policiji ocinkario hiljade prekršitelja parkiranja.

Mladić iz grada Grafenhainichen, u njemačkoj regiji Saksonija-Anhalt, prvi put je dospeo na naslovnice nacionalnih vesti ranije ove godine, kada je nekoliko istaknutih medija pisalo o njegovom neobičnom hobiju - vožnji bicikla po gradu, fotografisanju nepropisno parkiranih automobila i slanje dokaza lokalnoj policiji. Sebe je nazivao „Anzeigenhauptmeister“ ili „Majstor za izveštavanje“ i tvrdio je da je samo izvršio svoju građansku dužnost.

Pogledajte prilog 1623856

Ovde kod nas i reportažu da snimiš koga briga?
Još će te kučkari i budalom praviti što su bezobrazni dok stambenu zonu tumače kao javnu površinu

Gospoda na Dorćolu :lol:

Poslednja izmena:
Ovde kod nas i reportažu da snimiš ki ga briga?
Još će te kučkari i budalom praviti što su bezobraznu dok stambenu zonu tumače kao javnu površinu

Gospoda na Dorćolu :lol:
Ni vračarska gospoda ne zaostaju, dosadili im kućni ljubimci utrapljuju ih deci na šetnju...deca bleje u telefon, ljubimac se usere na ulaz u zgradu
ti naučiš da preskačeš prepreke ko u video igri ali ponekad ti noga sama uleti u minuli rad pojedenih granula i koski....

pa znam ali ako bi ljudi otišli malo dalje od svoje kuće sigurna sam da bi našli dobro mesto.
kada smo postali takvi lenjivci da više ne želimo da hodamo ni dvesta metra od auta do kuće?
Unazad 20-ak godina. I sve smo gori.
U Japanu ne možeš da kupiš kola ako nemaš potvrdu da imaš gde da ga parkiraš u krugu od 2 km. Vidiš, japanci nemaju problem da pešače
Šta misliš da li u Japanu može da se desi da napraviš zgradu sa 50 stanova i 15 ili 20 parking mjesta? Ili da se napravi dom zdravlja a da ne bude dovoljno parkinga za radnike i pacijente?

Ne vidim neki poseban problem ;)

Ti voliš divljaštvo? Verovatno nisi pešak nego jedan od takvih pa ti smeta kazna ;)

Back