Тимоти Џон Бајфорд - У Титовој Југославији нашао сам слободу!

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
"Sloboda koju sam otkrio kada sam došao u Jugoslaviju – Titovu Jugoslaviju, koja je bila visoko poštovana od strane svih iz Velike Britanije – bila je tako osvježavajuća. Kada sam nekoliko godina kasnije posjetio BBC, nekoliko mojih bivših kolega je izrazilo zavist u odnosu na moje umjetničke slobode, i kada sam usporedio ono što sam uradio tokom prethodnih 12 godina, sa onim šta su oni uspjeli da urade, uvidio sam na šta misle. Oni su imali sjajne ideje, ali niko od njih nije uspio da ih realizira. Toliko o demokratiji. "

http://www.6yka.com/novost/55586/pr...orda-u-titovoj-jugoslaviji-sam-nasao-slobodu-

Timoti%20Dzon%20Bajford%20-%20ovogodisnji%20laureat%20priznanja%20Stefan%20Prvovencani.jpg

Нека Ти је вечна слава!

Заљубио се човек, кад је био млад, а јасно је колико тo уме за помути мозак човеку. Отуд и овакав став о слободи.

Ako je to sto ti navodis u pitanju, kako onda nije promenio misljenje i zasto je ostao da zivi ovde? Pa valjda je sazreo i ostario u medjuvremenu i video i mnogo gore od Titove Jugoslavije...
Fantastican covek i umetnik. Slava mu.

Poslednja izmena:
Timoti, slava ti.:worth:

Beskrajno sam uvek uživao u svim epizodama "Nevena". Namerno pominjem samo "Nevena" jer je besmrtna ostavština jaka kao i "Ko to tamo peva".

Jeste, naglašavao je slobodu koju je našao ovde. Može to da omalovažava ko god hoće ali sigurno je da taj nije ostavio više i vrednije od samog autora.

Englez je, nije Srbin, al je brat. Naš brat. Mnogo bolji od većine domaće braće. Zasluženo će ostati zapamćen u svetlom delu srpske istorije.

Beskrajno sam uvek uživao u svim epizodama "Nevena". Namerno pominjem samo "Nevena" jer je besmrtna ostavština jaka kao i "Ko to tamo peva".

Jeste, naglašavao je slobodu koju je našao ovde. Može to da omalovažava ko god hoće ali sigurno je da taj nije ostavio više i vrednije od samog autora.

Englez je, nije Srbin, al je brat. Naš brat. Mnogo bolji od većine domaće braće. Zasluženo će ostati zapamćen u svetlom delu srpske istorije.

***** му.

Види се да је био на тешким дрогама.

ЛДП, чедиста.

Nešto me je zainteresovalo kad čuh da je Timotijeva želja bila
da se njegov posmrtni pepeo raspe po engleskoj reci Ejvon.

Naime, ko ima pravo da se sahranjuje izvan groblja ?
Da li je Miloševićev grob legalan ?

Grob SM 2.jpg

Na nadgrobnoj ploči piše i ime još neumrle Mirjane Marković !

Da li urne sa pepelom rođaci mogu odneti sa sobom ?

Све зависи од закона домицилне државе, код нас је забрањено распање садржаја урне, на Западу је углавном свуда дозвољено..све остало је у скалду са прописима, а то није тема.

Драго ми је што сам растао уз Тимотија, ја мислим да никад домаћа ТВ неће имати таквог уредника дечјег програма.

Још док сам био клинац, све сам епизоде Невена снимио на ВХС, нисам тада знао у ком правцу ће напредовати техника :)))

Слава му и хвала!

Back