Timelapse

Девојчићи... добро је... баш фино...
Кики је боље извела ово, јер је статичан кадар у највише случајева најбоље решење...
Код овог фазона је једнако као код филма... кадар (углавном) ваља да прати радњу...
ако је чамац долазио, у крајњем десном углу на првој слици, до овог окрета је требао да стигне до средине слике, а после тога, до последње слике да полако одлази ка левој страни...
мада, сад кад погледма опет...
то је и урађено тако...
брзина је исто добра... оно што би ваљало је мало већи број фотографија, да кретање буде ... флуидније... течније...
А Луња ... одличлно је одабран тренутак, лепо испраћен цео ток, па код овог случаја и није уочан мањак кадрова... али оно што је главни проблем је топ што стена пуно шета... то се кропује сваки фајл за себе, тако што се наслажу један преко другог, па се поравњају неке орјентационе тачке и онда се посеку репови и ћошкови који штрче па остане мало мањи кадар али који изглед акао да је са сталка фотографисан... тј, сви су једнаки...
за први пут, сјјано...само полако...

Hvala Mogi na mišljenju. Ja tu imam 23 fotke, koliko bi trebalo ?

Čamac jeste dolazio s desna stao kod do pontona gde sam se ja nalazila pokupio ovog drugog tipa što stoji, ali nije otišao levo nego pravo, čak možda malo i na desno do nekog broda koji je trebalo popravljati :D

Poslednja izmena:
па, знаш ону рачуницу... 24 у секнудни, да превариш око, да оно не види скок између два кадра..
тих 23 би по неком правилу требао у нешто мање од секунде да се збије, али то онда... губи смисао...
можда би могла да их дуплираш, па некоп прелазно замућење на тој, свакој другој напрваиш, да се тај скок мало... умекша... као што сам с оним стрелцем горе направио...
не би ваљало да је брже јер би се онда све то тако, смуљало и било једва препознатљиво...

- - - - - - - - - -

мада, можда боље да сачекомо неког ко зна нешто о томе да се јави... ја о овоме јако мало знам и немам некои искуство којим бих могаод а подкрепим те моје предпоставке и идеје...

Hvala Mogi na mišljenju. Ja tu imam 23 fotke, koliko bi trebalo ?

Čamac jeste dolazio s desna stao kod do pontona gde sam se ja nalazila pokupio ovog drugog tipa što stoji, ali nije otišao levo nego pravo, čak možda malo i na desno do nekog broda koji je trebalo popravljati :D

Добро је Кики, тај мали недостатак се може да се опрости и онима који имају много више рутине.Следећи пут исправиш што око прима као скок , обавезно снимање са статива ( што важи и за Луњу !) и радиш до год ти ни једном око не реагује кад је готово. То значи да је постигнута она повезаност која је равна филмском кадру, а у томе и јесте сва мудрост.

па, знаш ону рачуницу... 24 у секнудни, да превариш око, да оно не види скок између два кадра..
тих 23 би по неком правилу требао у нешто мање од секунде да се збије, али то онда... губи смисао...
можда би могла да их дуплираш, па некоп прелазно замућење на тој, свакој другој напрваиш, да се тај скок мало... умекша... као што сам с оним стрелцем горе направио...
не би ваљало да је брже јер би се онда све то тако, смуљало и било једва препознатљиво...

мада, можда боље да сачекомо неког ко зна нешто о томе да се јави... ја о овоме јако мало знам и немам некои искуство којим бих могаод а подкрепим те моје предпоставке и идеје...

Hvala :D

Добро је Кики, тај мали недостатак се може да се опрости и онима који имају много више рутине.Следећи пут исправиш што око прима као скок , обавезно снимање са статива ( што важи и за Луњу !) и радиш до год ти ни једном око не реагује кад је готово. То значи да је постигнута она повезаност која је равна филмском кадру, а у томе и јесте сва мудрост.

Hvala i tebi Vučji :D

Obzirom da je prva, super je :D

FDZDbmj.gif

Back