Time management (iliti Ušteda vremena)

TheCrystalShip

Obećava
Poruka
92
Imate li saveta po pitanju organizacije vremena? Bitno mi je da budu iz VLASTITOG iskustva. To može biti iz sfere posla, lepote, kuvanja, planiranja i korišćenja slobodnog vremena... Na internetu ima nekih spiskova, ali toliko mi je muka od tih saveta sa blogova (o savetima o nespavanju neću ni da pričam). Zanima me da li je neko otkrio neku fintu ili tako nešto.

Zapisati. Piši rukom sebi.
U mom slučaju je pisanje stvari koje treba da uradim bilo uvek krucijalno, čak i na projektima koji su bili veći od mene.
Korak po korak, sve.
Piši, nemoj da te mrzi jer jednom kad uhvatiš šablon, to je to.
Plan se pravi jednom-i dalje se sprovodi u nedogled;
Samo uhvatiš ritam, i... Ukapiraš da imaš prozore u svet mimo svega što se od tebe očekuje. Sve ima šablon, ali šablon ima vrlo malo veze sa nama.

Imate li saveta po pitanju organizacije vremena? Bitno mi je da budu iz VLASTITOG iskustva. To može biti iz sfere posla, lepote, kuvanja, planiranja i korišćenja slobodnog vremena... Na internetu ima nekih spiskova, ali toliko mi je muka od tih saveta sa blogova (o savetima o nespavanju neću ni da pričam). Zanima me da li je neko otkrio neku fintu ili tako nešto.

Evo, da ti otkrijem tajnu, iz licnog iskustva: ne odlazi nista, nego uradi odmah sta treba da se uradi.
Pocev od najmanjih sitnica, tipa popio sam kafu - odmah sklanjam solju u masinu za sudove (ne cekam da mi se gomila lom na stolu).
Kad to primenis na sitnice, poceces da primenjujes i na ozbiljne stvari.
To je sve.

multi tasking

Osim ako u tome nema sreće. Ako nema sreće, nikakav šablon ne pomaže. Beži, beži od svega što ti ne donosi sreću. Beži, ma šta ko rekao, pobegni od mesta gde se od tebe previše očekuje, a ništa od toga nemaš. Evo, kod mene pobegni, na dan, na mesec, na koje god vreme. Ako imaš od čega da pobegneš, znaj da imaš mesto, malo, ali sigurno.

Back