Tik-Tok vs Fejsbuk

A Tek forum brate kod Nas metuzalema

Screenshot_20250522-132950~3.png

Već dugo nemam fejs ali sam primetila da je popularan kod starije generacije, jer se oni kasno primaju.. trebalo im je vremena da se odomaće na fejsu.

Moguće da će neki da se rašire na insta i tiktok, ali sumnjam, jer im je fejs potpuno zaokupio pažnju 😊.. Dogod mame kače unuke na fejz do tada će biti tu.

Sta mislite, zasto je Tik-Tok toliko popularan kod mladih a Fejsbuk samo kod matorih?
Ja nemam Tik-Tok nekako mi nisu izrazito pametni sadržaji na njemu gledao sam na YouTube kratke Tik-Tok klipove i nisu nešto upečatljivi. Korisnik sam Facebook Profila i imam stranicu na Facebook bez reklamiranja moga sadržaja postigao sam da imam od 600 do 800 pregleda mjesečno. Ovisi koliko često objavljujem sadržaj. Imam YouTube kanal gdje mi je jedan video postigao gledanost od 12500 pregleda za mjesec dana drugi su između 1500 i 3500 pregleda. Imao sam blog ali sam ga ugasio.

Većinom me zanima Duhovnost, meditacije, znanost, razvoj tehnologije i društva, filozofija i alternativa, te poneki društveni događaj.

Ja nemam Tik-Tok nekako mi nisu izrazito pametni sadržaji na njemu gledao sam na YouTube kratke Tik-Tok klipove i nisu nešto upečatljivi. Korisnik sam Facebook Profila i imam stranicu na Facebook bez reklamiranja moga sadržaja postigao sam da imam od 600 do 800 pregleda mjesečno. Ovisi koliko često objavljujem sadržaj. Imam YouTube kanal gdje mi je jedan video postigao gledanost od 12500 pregleda za mjesec dana drugi su između 1500 i 3500 pregleda. Imao sam blog ali sam ga ugasio.

Većinom me zanima Duhovnost, meditacije, znanost, razvoj tehnologije i društva, filozofija i alternativa, te poneki društveni događaj.
ti samo potvrdjujes ovo pravilo?

ti samo potvrdjujes ovo pravilo?
Mislim da gledanje Tik-Tok klipova izaziva opasno skraćenje mogućnosti koncentracije i fokusa kod mladih. Ja imam 36 godina da bi postigao stanje dubokog mira dok meditiram najmanje 20 minuta moram biti fokusiran, efekt poslije toga je visoko Intuitivno razmišljanje, vizionarski snovi dok spavam koji su puni simbolike, smanjenje stresa, reguliše krvni pritisak i razina oksigena je zadovoljavajuća u krvi.

Dok te novije generacije će imati um poput mušice sa rasutom pažnjom, anksiozni, depresivni, pod visokim stresom odvojeni od sopstvenog unutrašnjeg Bića koje je Izvor blagostanja i blagoslova u životu.

Dok sam radio građevinske poslove u Njemačkoj gdje živim, dovede šef potencijalne nove mlade radnike na baušteli da budu i gledaju kako mi radimo. Pitam ih ja dok se upoznajemo znate li šta raditi od građevine oni kažu ne znamo ali smo gledali na Tik-Tok, kažem im hajde nema veze naučiti ćete samo polako bitno je da budete primljeni i da dobijete vize.

Hvala bogu više ne radim na baušteli proveo sam 5 godina i osam mjeseci istrpio svega, doživio svega uskoro ću se preškolovati, pa neki novi i bolji posao raditi.

Back