Tijanini roditelji ugrozili zivote mnoge dece!

• Začetnik teme Začetnik teme Reg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Новинарка Курира је врло лепо одговорила дотичном господину са ББЦ-а: http://www.kurir-info.rs/odgovor-no...ic-menadzeru-bbc-dusanu-masicu-clanak-1111559

Daleko je to od lepog odgovora jer nista nije rekla osim sustine koju je i sam novinar izrekao - da se treba postaviti to pitanje.

Medjutim mogla je to da uradi na "elegantniji" nacin - uporedjenjem sa tom hrvatskom poricom koju tek sad ovde spominje.

Drugo, mogla je da sve to napise ranije, ali odmerenije, vodeci racuna o bolu roditelja, i istovremeo pokrenuti akciju prikupljanja novca za sve potrebne slucajeve koje navodi. Onda bi i revolt javnosti bio veci, da oni opet daju, dok neko "prisvaja" novac.

Bilo je 1000 nacina da se to profesionalnije "odradi".

Ona je izabrala onaj nanizi, najprostiji, koji odgovara trenutnom i preteznom srpskom mentalitetu (prostakluka), "Farme" i javnog linca, bez da se zapita - "A nije li Kurir ili ona sama doprinela ugrozavanju bolesne dece nesporovdjenjem novih akcija kojima bi se, sigurna sam, uprkos svemu mnogi odazvali".

A ako cemo tom logikom, koliko onda tek tajkuni ugrozavaju zivote dece u Srbiji, bogati politicari i sl.?

Ali, njima je bilo najlakse da se "istresu" na vec ugrozenoj porodici, unapred.

Daleko je to od lepog odgovora jer nista nije rekla osim sustine koju je i sam novinar izrekao - da se treba postaviti to pitanje.

Medjutim mogla je to da uradi na "elegantniji" nacin - uporedjenjem sa tom hrvatskom poricom koju tek sad ovde spominje.

Drugo, mogla je da sve to napise ranije, ali odmerenije, vodeci racuna o bolu roditelja, i istovremeo pokrenuti akciju prikupljanja novca za sve potrebne slucajeve koje navodi. Onda bi i revolt javnosti bio veci, da oni opet daju, dok neko "prisvaja" novac.

Ona je izabrala onaj nanizi, najprostiji, koji odgovara trenutnom i preteznom srpskom mentalitetu (prostakluka), "Farme" i javnog linca, bez da se zapita - "A nije li Kurir ili ona sama doprinela ugrozavanju bolesne dece nesporovdjenjem novih akcija kojima bi se, sigurna sam, uprkos svemu mnogi odazvali".

A ako cemo tom logikom, koliko onda tek tajkuni ugrozavaju zivote dece u Srbiji, bogati politicari i sl.?

Pa nije valjda ona jedini novinar u Srbiji,al je izgleda jedini koji sme da pita šta je sa parama.
Ko je dotičnom gospodinu sa bbc-a branio da se zainteresuje za slučaj pa da to uradi na taj "svetski" način...

Pa nije valjda ona jedini novinar u Srbiji,al je izgleda jedini koji sme da pita šta je sa parama.
Ko je dotičnom gospodinu sa bbc-a branio da se zainteresuje za slučaj pa da to uradi na taj "svetski" način...

Koliko sam shvatila, "Kurir" je bio jedan od pokretaca te akcije i logicno je da pita, da se zainteresuje.

Medjutim, prethodno je mogao da pokrene jos 10 takvih akcija za ova 4 meseca.

Zasto nije, a upire prstom u drugog? Valjda bi se na taj nacin i sama javnost (bez ovakvog sramnog upiranja prstom u roditelje u bolu), zainteresovala sta je sa prethodnim humanitarnim akcijama i kako to drugi ljudi rade (eto taj primer porodice iz Hrvatske je mogao da bude naveden).

Ne mozes nikog nista silom naterati ako sam nema osecaja, a da li zaista nema osecaja ili je sve ovo samo gnusna laz videce se posle 3. decembra kad ovi ljudi i pravno mogu raspolagati novcem.

Do tad, sve je nagadjanje i neukus, a ja se takodje necu oglasavati na temi do tada (jer nema nikakvih novosti povodom toga).

Poslednja izmena:

Što se tiče dotične porodice iz Hrvatske, to je posebna priča i bolje da se ne ugleda na nju. Roditelji traže da im se sve pare, koje su u fondu, prebace na privatan račun, a oni bi podigli kuću sa 15-20 apartmana za roditelje obolele dece, koja se leče u Zagrebu. Majka je već u avionu za Ameriku kovala te planove, a dete tek išlo na operaciju. Kaže da je znala da mala nema šanse. Odsedala je u Šeratonu. I sad bi da gradi nekretnine, a kad je njenom detetu HITNO trebalo, onda je pokrenuta akcija slična ovoj kod nas. Mislim...šta reći. Baš sam juče čula, u školi u kojoj radim, za dete za koje se kod nas organizovala akcija. Otac kupio nova kola, nameštaj i napred. Dete je ozdravilo, a njemu nije palo na pamet da se odrekne u korist drugog deteta.
Ali nekako mi je najgadnije što je Ognjanović odbio da da 50 000 eura za drugo dete (a na računu milioni)... To mi je vrhunac.

Što se tiče dotične porodice iz Hrvatske, to je posebna priča i bolje da se ne ugleda na nju. Roditelji traže da im se sve pare, koje su u fondu, prebace na privatan račun, a oni bi podigli kuću sa 15-20 apartmana za roditelje obolele dece, koja se leče u Zagrebu. Majka je već u avionu za Ameriku kovala te planove, a dete tek išlo na operaciju. Kaže da je znala da mala nema šanse. Odsedala je u Šeratonu. I sad bi da gradi nekretnine, a kad je njenom detetu HITNO trebalo, onda je pokrenuta akcija slična ovoj kod nas. Mislim...šta reći. Baš sam juče čula, u školi u kojoj radim, za dete za koje se kod nas organizovala akcija. Otac kupio nova kola, nameštaj i napred. Dete je ozdravilo, a njemu nije palo na pamet da se odrekne u korist drugog deteta.
Ali nekako mi je najgadnije što je Ognjanović odbio da da 50 000 eura za drugo dete (a na računu milioni)... To mi je vrhunac.

Kazem jos jednom, ne bih da nagadjam do 3. ili 5. dec., ali licno ne smatram da je Sergej Trifunovic osoba od poverenja za nekakve fondove, cak i ako izuzmem cinjenicu da mi je novac blokiran.

Postoje vec Karadjordjevici koji se uspesno time bave, od ugleda su, i pre bih njima dala ili sama donirala u neku vec postojecu kliniku.

A ja ne razumem sta ima to da vam bude cudno, kada vecina ljudi dobija decu zbog sebe, i svojih sebicnih emotivnih razloga. Mislim, hajde da razumem zene sto to moze da im bude cudno, ali su mi ovi muskarci skroz nejasni kada se iscudjavaju tim pojavama.:dontunderstand:

Новинарка Курира је врло лепо одговорила дотичном господину са ББЦ-а: http://www.kurir-info.rs/odgovor-no...ic-menadzeru-bbc-dusanu-masicu-clanak-1111559

Mogla je malo da mu spusti i sto se njegove maticne "ugledne" kuce tice, a naocito u vezi dece.

Sada je poljuljan ugled i nacionalnog javnog servisa. Najpre je napravio propust skidajući s programa emisiju u kojoj govore žrtve pedofilskog skandala čiji je glavni akter bio poznati voditelj Jimmy Savile (Džimi Savil)
BBC

i Dinkić da vrati pare pošto mnoga deca gladuju
i Mišković
i Predsednik Svih Gradjana da zatvori onu fantom firmu regovanu na jedno lice
i SPS da vrati pare Galenici jer ako Galenika ne pravi lekove mnoga deca će budu ugrožena

- - - - - - - - - -

i Ružica Dj. da vrati pare od BusPlusa
i Vlahovićev sin

i onaj da vrati bespovratni kredit što kupio vinograd
i predsednik u UN da vrati pare

SVI DA VRATE ONE PARE!

Poslednja izmena:
Šta bi sa ovima ?

Radim po ceo dan,
video sam samo naslov u Politici,
kao dali pare za nešto humano ?

Не, паре дају Институту за мајку и дете.

Дакле, тамо где пара има и деца која тамо леже могу се лечити о државном трошку.

А они који немају за операцију у иностранству нека чекају, ако имају времена.

Смрадови!

Nije ni to loše !
Samo treba ispratiti do kraja i videti kad pare legnu na račun Instituta !
z;)

Лоше је зато што су људи те паре давали за децу која су животно угрожена, а у нашој земљи им помоћи нема.

Знаш ли колико такве деце још има?

А Институт ће те паре потрошити на "опрему и особље"???

Ja bih savetovala svim "dusebriznicima", "glasovima razuma" i sl., kojima ovo nije dovoljno human potez da lepo organizuju akciju prikupljanja novca za one za koje imaju spiskove da im je potreban, a sigurni su da se novom opremom i strucnim usavrsavanjem lekara za sta je dat novac nikako ne moze ovde izvrsiti operacija, i da prestanu ovde da smaraju i iskaljuju svoje frustracije, jer im ociglednio niakd i nista u zivotu nece biti dovoljno dobro.

Spiskove imena i prezimena i validne institucije koje su odredile lecenje u inostranstvu ako ih vec znate mozete postaviti i ovde, pretpostavljam u dogovoru sa vlasnikom foruma, pa pokrenite nesto makar odavde.

. . .

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back