Тихунхуанко, подземни храм у Боливији

Poruka
24.085
u Tiahuanaco u Boliviji na oko 250 km od La Paza ..imam sliku naci cu je sutra sada je kasno

Има нешто јако чудно на том месту у подземном храму постоје камене лобање свих раса људи које данас постоје. Укључујући и склуптуре које личе на Винчанске зато је место под УНЕСКО заштитом светске баштине.
Камени механизми и џиновске шарке од капија не може произвести нити направити реплику ни један данашњи алат нити технолошко чудо.
Ради се о најпрецизнијој механици камених конструкција још волшебније од Макчу Пикчуа.

Има нешто јако чудно на том месту у подземном храму постоје камене лобање свих раса људи које данас постоје. Укључујући и склуптуре које личе на Винчанске зато је место под УНЕСКО заштитом светске баштине.
Камени механизми и џиновске шарке од капија не може произвести нити направити реплику ни један данашњи алат нити технолошко чудо.
Ради се о најпрецизнијој механици камених конструкција још волшебније од Макчу Пикчуа.
Zbog ovoga volim ovu temu...Ovo recimo nisam znala...Hvala ti, bas cu da procitam vise o tom mestu
049.gif

Neverovatno...:heart: Cela inace ta Juzna Amerika je vredna za obici...Istini za volju ja sam uvek vise bila za prirodu, tj. gradovi i gradjevine su me manje interesovale a ta JA obiluje i prirodom i kulturom, istorijom....

Па до Макчу Пикчу имаш да се вереш на лами по планинчугама. :lol:

A jednom....Tamo ne bih ni krenula bez recimo 2 meseca pa da se prodje sto vise....Necu ni da zamisljam koliko bi mi para za to trebalo...

Није јужна Америка толико скупа пут донде ок. али на неки природњачки начин не знам можда и није тако недостижно.
Ако бих на ишта пуцао паре то су путовања али не привлачи ме гламур толико колико неке природне лепоте и забити.

Није јужна Америка толико скупа пут донде ок. али на неки природњачки начин не знам можда и није тако недостижно.
Ако бих на ишта пуцао паре то су путовања али не привлачи ме гламур толико колико неке природне лепоте и забити.
ma ni mene, ali i u najskromnijoj varijanti, da se predje par drzava, 2 meseca ne vidim ispod minimum minimuma 3-4k evra :think:No sada sam lupila, posto mi je plan da jos barem jednom odem u Aziju pa posle...
Gde je tebi bilo najlepse?

ma ni mene, ali i u najskromnijoj varijanti, da se predje par drzava, 2 meseca ne vidim ispod minimum minimuma 3-4k evra :think:No sada sam lupila, posto mi je plan da jos barem jednom odem u Aziju pa posle...
Gde je tebi bilo najlepse?

На жалост ја сам радничка класа , народна маса...нисам стигао даље од Грчке , Италије , Чешке , Москва екс Ју не рачунам тако да су све те ствари мени још увек списак лепих жеља.

Zato i kazem da je meni obilazak JA nekako u domenu snova trenutno. Niti bih mogla da uzmem godisnji 2 meseca, tesko i 1 mesec, a gde su jos pare :mrgreen: Nekako mi se ne placa toliko para za 2 nedelje, a realno...sta se moze i obici za 2 nedelje...malo sta ako se misli i malo uzivati usput, a ne ono pretrcis i skljocas...
Opet kazem, mozda nisam uopste u pravu...no to mi je prva pomisao.
A bice Nicky....Gde bi prvo?

Zato i kazem da je meni obilazak JA nekako u domenu snova trenutno. Niti bih mogla da uzmem godisnji 2 meseca, tesko i 1 mesec, a gde su jos pare :mrgreen: Nekako mi se ne placa toliko para za 2 nedelje, a realno...sta se moze i obici za 2 nedelje...malo sta ako se misli i malo uzivati usput, a ne ono pretrcis i skljocas...
Opet kazem, mozda nisam uopste u pravu...no to mi je prva pomisao.
A bice Nicky....Gde bi prvo?

Када сам прочитао Калифорнију блуз од Оклопџића пожелео сам комби и да обиђем Југославију спонтано па и ван где ме пут нанесе и да у њему спавам. Умало нисам успео али нисам био довољно упоран и нисам хтео сам.

Фронтмен Мано Негре данашњи Мну Чао је после распада Мано Негде узео комби и путовао и свирао по целој јужној Америци неколико година док није скупио бенд Ману Чао који је тако настао.

тако да бих оставио посао или узео неплаћено па бих радио по шанковима и где год може са енглеским ипак шпански ми је слаб па бих од 2 месеца продужио колико год је могуће а врло вероватно дуго јер је њихов менталитет сличан нашем тако да се лакше уклапамо тамо.Можда и година.

Па до Макчу Пикчу имаш да се вереш на лами по планинчугама. :lol:
Macu Pikcu i Tiwanaku se ne mogu porediti jer je narod i kultura Tiwanaku prethodila Inkama
a sto se tice lama..nema šanse da ih jases u Macu Pikcu, mozes samo da ih slikas ako naidjes na njih,
kao na ovu na primer, koja pase na jednoj od terasa Macu Pikcua :lol:
lama.jpg

Ima cudesa samo tako :lol:
da ne davim previse samo ukratko kao sto sam sinoc obecala za uklesane glave ..sve su razlicite nema ni jedne iste i predstavljaju sve rase ljudi sto ukljucuje i bele ljude kojih u vreme postojanja Tiwanaku tamo nije bilo

Poslednja izmena:
Ovaj grad svetiliste je arheolosko nalaziste i pretpostavlja se da je nastao pre biblijskog potopa nekih 8-10.000 godina
Tiwanaku kultura prethodila je kulturi Inka..nalazi se blizu jezera Titikaka
Drevni grad se sastoji od četiri dela : Puma Punku-a ,Piramida Akapana, Platforma Kalasasaya i hram Subterranean..
Narod i kultura Tiwanaku su nestali na do sada neobjasnjiv nacin
Kipove kojih ima vise nazivaju andjelima
mapa.jpg

Clip111.jpg

Praštajte ako sam udavila ali ja sam fascinirana tom zemljom i ljudima

Не само се претпоставља да су Инке имле везе Тиванаку јер се рачуна да је то био амрички Вавилон. Имају мит од дивовина који су изградили њихов свет идентично као код Грка , Сумера , Ур- Халдејаца(Анунуники)
Међутим кутура је нестала у 7. веку услед катаклизме о којој и ми нешто знамо у Европи јер после ње долазе Словени.
Наиме Дунавски лимес , Јустинијанова Прима која је затрпана под земљом није могло бити дело Авара и Словене које западњаци покушавају да нам припишу већ дело неке озбиљне природне катаклизме а у Јустинијановој Прими код Лебана су пронађене словенске фибуле старије од словенско-аварске епохе чак у црквеним окружењима.
Прокопије пише у то време о помрачењу сунац које се није могло видети дуго попут ерупције вулкана и због огромне количине вулканског пепела долази до помрачења сунца. Сличне појаве су доводиле до леденог доба.

У исто ово време нестаје цивилизација Тиванаку у 7. веку и нестаје под земљом. Нарвно наследиле су их многе друге цивилизације Маја , Астека , Толтека и других.

Међутим Инке се појављују доста касно 15. и 16. век непосредно пред шпанск освајања. Они заправо освајају све попут Турака Османлија и одводе у ропство све друге Индијанце. Њихови ритуали су били крвави уз велике људске жртве.
Постојала је још једна затрпана цивилизација у подножју Анда која је затрпана Андски масив се тотално променио и обрушио тада дошло је тевронских померања.

Постоји један парадокс свих тих пракултура које су живели у неком складу са природом наиме када је долазило до суша и и катаклизми веровали су да жртвовањем људи и девојака могу умилостивити богове и на тај начин спречити природне катастрофе. Сматрали су да је баланс просперитета може надокнадити крвљу и масовном жртвовањем чиме би успоставили баланс.

Тако нешто можемо видети у старом завету у параболи са златним теетом када се Мосије враћа са планине и затиче народ који је претопио сво злато и направио идоле у виду златног телета и почео молити се њему.

Ту Мојсије издаје наредбу сад свако нека убије ближњега свога да би му Бог опростио дакле међусобни покољ.

Тиванаку превазилази све ту је камење клесано прецизним равним ивицама који се слажу попут пузли са неким удубљењима попут шина и других бликова који се ужљебљују и гурају и надограђују једни на друге. То је нешто што људи данас не могу направити никако.

Инке су без малтера и везивног материјала зидали градове , куће , светилишта , слагањем камена на камен не зна се како су обрађивали и колико је то било генијално геометријски нсалагано да не падне до данас.
Али су живели у панини сакривени од свих попут Хетита у Хатуши у Малој Азији којом су владали сакривени иза много зидина у граду узиданом у литице паланине далеко од реке , мора , путеева такође јако чудно.

Има нешто јако чудно на том месту у подземном храму постоје камене лобање свих раса људи које данас постоје.
Ako imas prilike da odes do Bolivije, nece ti nista biti cudno, jer sigurno su dobar deo lobanja turisti. Drugo cudo je kada udjes u taksi gde je volan na levoj strani , a instrument tabla na desnoj. Auto uvezen iz Japana, a lokalni majstori samo prebacili volan. To je sok broj dva, jer kada izadjs iz aviona suocices se sa "nestasicom vazduha" zbog nadmorske visine. To ce ti definitivno biti cudo broj jedan.

Ako imas prilike da odes do Bolivije, nece ti nista biti cudno, jer sigurno su dobar deo lobanja turisti. Drugo cudo je kada udjes u taksi gde je volan na levoj strani , a instrument tabla na desnoj. Auto uvezen iz Japana, a lokalni majstori samo prebacili volan. To je sok broj dva, jer kada izadjs iz aviona suocices se sa "nestasicom vazduha" zbog nadmorske visine. To ce ti definitivno biti cudo broj jedan.

Ради се о каменим скулптурама људских лобања много већих него што су данашње лобање. Ако случајно мислиш да у Боливији имају Горгону која камени лобање путника таксија из целог света онда налазим да је твој коментар врло интересантан.

Poslednja izmena od moderatora:

Back