Ti hoćeš da me promeniš!

texy, mislim da je tema pre o prilagodjavanju nego menjanju. ljudi se prilagodjavaju, ali menjanje je nesto drugo. mislim da se vecina u manjoj ili vecoj meri prilagodjava partneru.

Zato pitanje i jeste bilo "koliko često se UFURAVATE" da neko traži promenu...
U stvari, traženo je PRILAGOĐAVANJE.

I čitam opet ove neke ovde koje se UFURAVAJU da nešto nije u redu ako partner izražava želju PONEŠTO promene :snesko5:

Sve je to do covekove psihe, odnosno koliko on dozvoljava da mu se utice na misljenje i promene istoga. Naravno, nijedno posmatranje pojava nije nam usadjeno rodjenjem, vec drustvena zajednica presudno utice na formiranje naseg misljenja. Nebitno da li ce to biti partner, drug, roditelj...
Cenim ljude koji mi argumentovano razloze zasto treba da mi smeta nesto, i to mozda i mogu da uvazim. Ne volim da menjam misljenje ni zbog koga, a kamoli sebe da menjam da bih nekome bila dobra. I ne mislim da je promena dobra, ukoliko mi to neko kaze, vec ukoliko ja sama osetim da treba bas to da promenim.

iju :rumenko:
ja pročito da je sve do čovekove pishe :rumenko:

Znas kako...mnogo je lose ako partner zeli samo da se druga strana promeni, jer mu nesto non stop smeta. Poenta je valjda prihvatiti i prilagoditi se drugome. Naravno, uzajamno...
Ako se dvoje vole, smatram da nije tesko postici kompromis, tako ni jedna strana ne bi bila primorana da se menja drasticno.
Valjda smo sa nekim zbog toga sto taj neko JESTE a ne zbog onoga sto bi taj neko TREBALO da bude. :)

Znas kako...mnogo je lose ako partner zeli samo da se druga strana promeni, jer mu nesto non stop smeta. Poenta je valjda prihvatiti i prilagoditi se drugome. Naravno, uzajamno...
Ako se dvoje vole, smatram da nije tesko postici kompromis, tako ni jedna strana ne bi bila primorana da se menja drasticno.
Valjda smo sa nekim zbog toga sto taj neko JESTE a ne zbog onoga sto bi taj neko TREBALO da bude. :)

E pa vidiš, hot stafice, caka je što ja možda vidim da ona u svojoj suštini JESTE ono što pokušava da sakrije, a ponaša se upravo onako kako okolina očekuje da bi TREBALO da se ponaša.
A okolina joj je feminizirana šabanezija problematične prošlosti, sadašnjosti i neizvesne budućnosti.
To pokušavam da objasnim ufuranim ne-želim-da-se-menjam osobama.
z:poz:

Back