The Witcher (TV Series 2019– )

DjomlaSPLAT

Ističe se
Poruka
2.037
Mislim da je vec vrijeme da se otvori tema o ovoj seriji. Cenim da svako zna za ovo.. Ali za one koji nisu upuceni: U pitanju je Netfliksova serija "Vestac" koja bi trebalo da ispuni ocekivanja, ali i prazninu nastalu kod ljubitelja ovog zanra sada kada se jos 'davno zavrsio GoT. Tako bar kriticari kazu. Vicher je adaptacija romana i kratkih prica poljskog autora Andrzeja Zapkovskog, prema kojima je napravljeno nekoliko hit igara, a "Witcher 3: The Wild Hunt" mnogi svrstavaju u vrh ne samo zanra, vec i video igara generalno. Radnja je smestena u alternativni srednjovekovni svet i prati Geralta, putujuceg lovca na cudovista, odnosno vesca koji je od mladosti treniran da se bori sa svim vrstama cudovista. Ko je cutao knjige, zna da je dosta toga bazirano na starim slovenskim bajkama, pricama i legendama koje su i kod nas poznate. Kad se sve uzme u obzir, ko glumi i ostale stvari, ne znam sta da ocekujem. Bice promasaj ili pravi BUM, videcemo. Kakva su vasa ocekivanja?

Iskreno romane nisam citao , odigrao sam igru Witcher 2 i bila mi je super , nabavio sam odavno i Witcher 3 ali nikako da ga odigram, stalno ga odlazem nesto, iskreno radoznao sam kakva ce biti serija, mada ovaj trejler mi sasvim fino izgleda , u svakom slucaju pogledace se ;)

Citaj knjige. Ali samo ove nove sto je izdala Carobna knjiga, tu je odlican prevod. Ona stara izdanja prve 2-3 knjige od IPS-a je google translate uradjen kopitom.

Mislim da ce biti malo razocaravajuci. Netflix nema para za ovakve stvari. Deluje da je ceo budzet otisao na supermena.

Prvi mi on nekako ne odgovara. A drugo ni Ciri nije nesto. Pojavljuje se malo u War of the worlds nista specijalno od glumice. A deluje i da je malo prestara za Ciri.

Evo par novih fotografija: :)
MV5BZWQ0ZjM0MDUtMmQ0YS00NTVmLTk0YzgtZjUyMDk0NGE4OWE2XkEyXkFqcGdeQXVyNTQxOTM1NTc@._V1_SY1000_CR0,0,1498,1000_AL_.jpg

MV5BNDVmNDdkNjItMjAwMi00YWVmLTg0NDQtNmE3NDcwZWQ0Y2EwXkEyXkFqcGdeQXVyNTQxOTM1NTc@._V1_SY1000_CR0,0,1498,1000_AL_.jpg

MV5BMTU3OGQ2YjgtNTg0OC00MjgzLWEwNmYtODQ4Yzg5Y2MzMDQ0XkEyXkFqcGdeQXVyNTQxOTM1NTc@._V1_SY1000_CR0,0,1500,1000_AL_.jpg

MV5BNWE3MjllYTItMGRmYy00YWM3LTkzMjUtMmY5YzRkNTY1MWE4XkEyXkFqcGdeQXVyNTQxOTM1NTc@._V1_SY1000_CR0,0,1498,1000_AL_.jpg

MV5BNWRkYzRiMDEtZjU3ZS00YTA1LWJiN2UtN2IxZDFhNDE0YjQxXkEyXkFqcGdeQXVyNTQxOTM1NTc@._V1_SY1000_CR0,0,1498,1000_AL_.jpg

MV5BNDg0NWY2MDItYTZmNS00NTZhLWEyMDctYWU3OTE5NWQ4ZDk2XkEyXkFqcGdeQXVyMDM2NDM2MQ@@._V1_SY1000_CR0,0,1498,1000_AL_.jpg

MV5BZDIyZDVmNzctNTZiNC00MThjLWFhMzktYWYwNmJmNWI2OTgwXkEyXkFqcGdeQXVyNTQxOTM1NTc@._V1_SY1000_CR0,0,1498,1000_AL_.jpg
Ne deluje lose..

Mislim da je vec vrijeme da se otvori tema o ovoj seriji. Cenim da svako zna za ovo.. Ali za one koji nisu upuceni: U pitanju je Netfliksova serija "Vestac" koja bi trebalo da ispuni ocekivanja, ali i prazninu nastalu kod ljubitelja ovog zanra sada kada se jos 'davno zavrsio GoT. Tako bar kriticari kazu. Vicher je adaptacija romana i kratkih prica poljskog autora Andrzeja Zapkovskog, prema kojima je napravljeno nekoliko hit igara, a "Witcher 3: The Wild Hunt" mnogi svrstavaju u vrh ne samo zanra, vec i video igara generalno. Radnja je smestena u alternativni srednjovekovni svet i prati Geralta, putujuceg lovca na cudovista, odnosno vesca koji je od mladosti treniran da se bori sa svim vrstama cudovista. Ko je cutao knjige, zna da je dosta toga bazirano na starim slovenskim bajkama, pricama i legendama koje su i kod nas poznate. Kad se sve uzme u obzir, ko glumi i ostale stvari, ne znam sta da ocekujem. Bice promasaj ili pravi BUM, videcemo. Kakva su vasa ocekivanja?

Kad sam videla na šta liči glavni lik, završila sam gledanje serije.

Posle ove serije, "Igra prestola" i bitke u njoj će vam biti SMEŠNE!

Kritičari raspamećeni serijom koja će "prešišati priču iz Vesterosa"!

Iako serija "The Witcher" stiže tek 20. decembra, kritičari koji su imali priliku da je pogledaju su prekršili embargo i objavili utiske!

U pitanju je adaptacija knjiga Andžeja Sapkovskog, koje prate vešca i lovca na čudovišta Geralta od Rivije. Autori podvlače - baš adaptacija knjige, a ne hit igaranapravljenih po motivima serijala.

Glavnu ulogu tumači "Supermen" Henri Kavil, koji je ranije za "Entertejment vikli" rekao da obožava ovaj serijal, da je pročitao sve knjige i odigrao igre i pre nego što je dobio ulogu.

Uobičajena praksa je da novinari pogledaju serije pre javnosti, i da pripreme kritike, ali da poštuju embargo objavljivanja do datuma premijere.

E pa, nisu ga poštovali - objavili su utiske i kažu da je serija SPEKTAKL!

"Posle ove serije, 'Igra prestola' i sve bitke u njoj će vam biti smešne", samo je jedan od tih utisaka objavljenih na Twitteru.

"Kada pogledate seriju 'The Witcher', svaka scena bitke u 'Igri prestola' delovaće vam kao da gledate dva pijanca kako se mlate ispred nekog bara", izgleda da stvarno možemo da očekujemo do sada neviđene "fajtove" i koreografiju!

https://mondo.rs/Zabava/TV/a1256040/The-Witcher-serija-kritike.html

Fotografije na linku.

Ovo bas zvuci ohrabrujuce, jedva cekamo :ceka:

Ako snimaju po knjigama u prve dve knjige nema bitaka. Ili bar nema onih u kojima ucestvuje Geralt.
Prve dve knjige su upoznavanje sa Witcher svetom, kraljevima, situacijom, politikom. Geraltove pustolovine sa Dandelionom i karakondzulama koje srece, vesticama, drijadama, zmajevima. I pocetak price o Ciri.
Bitke su tek kasnije u romanima.

Nemam pojma ko bi mogao da bude dobar Geralt.
Ali za vestice, Emily Beecham kao prva, originalna zloca, ali sa dusom. Ili Isla Fisher, Emmanuelle Chriqui...
Tako te neke dobro drzece 40+.
Triss je tih godina u knjigama, a Yennefer ima oko stotke, uz madjije izgleda mladje, ali u seriji izgleda kao da je krenula u skolu. Preterase ga.

Naravno Holivud mora danas po svaku cenu da propagira multirasno drustvo, cak i u srednjevekovnom ambijentu

Baš htedoh da prokomentarišem kada sam video slike...hajde da je jedan zalutao ali ovo kao u Johanesburgu a pričamo o srednjovekovnom fantaziju sa slovenskim bekgraundom....mislim što ne ide ne ide.

I da Cavil kao lik Geralta...:think:

Ipak po trejleru deluje da ima potreban vajb...ja sam Netflix pretplatu obnovio...tako da...gledaće se...pa da vidimo.

To je ta ''politička korektnost''. Kada se setim koliko su samo R.R. Martin i kreatori Game of Thronesa bili napadani zbog nedostatka ''obojenih likova'' (pre svega crnaca) u seriji. A cela serija odiše evropskim karakterom: kultura, kostimi, arhitektura, oružje, geografsko okruženje, mitologija (zmajevi pre svega)...
BBC je snimio i miniseriju o padu Troje gde su Ahil, Zevs i još neki likovi predstavljeni kao crnci.

Ma ovi su jos ispali i dobri na kraju.

Da vidite tek kako su masakrirali The Wheel of Time.

Za one koji nisu citali knjige - radnja pocinje u seocetu od 100 kuca.

Od likova u seriji samo su Rand i Mat belci, a svima ostalima iz sela su zamenjene rase. Perin je svetliji crnac, Egvena je Aboridzinka iz Australije, a Ninaeva je crnkinja iz Nigerije - znaci ono nema crnje.

Vrhunac svega je da u knjigama Ninaeva ima dugu kosu upletenu u pletenicu. Pa kad je ljuta, a to je vrlo cesto, vuce pletenicu od besa. Bas da vidimo i crnkinju sa pletenicom. Ili ce mozda da vuce dredove

A ekipa koja stize u selo - Moiraina je belkinja, a njen zastitnik Lan Mandragoran u knjigama visok sa plavim ocima u seriji ce biti Korejanac. :dash:

Back