The White Stripes

Da, vrlo su originalni i imaju dosta energije iako ih je dvoje.
Pravo osvezenje na muzickoj sceni kad su se pojavili.
Lik odlicno peva i svira, mada je bubnjarka prosecna, oprasta im se posto su brat i sestra :)

Jack White se pojavio kao jedan od trojice glavnih gostiju u dokumentarcu "It might get loud".

U jednom delu filma on vadi svoj JB Hutto Airline (crvenu gitaru koju uglavnom svira u White Stripes), i objašnjava kakva je gitara u pitanju - gitara je inače veliki šuplji komad plastike jeftine izrade, stvar koju nijedan gitarista koji drži do sebe ne bi baš hteo da svira

When Jack spoke with Guitar World magazine in May 2004 he told us how he found his first red and white Airline. "I got my first one from Jack Oblivian, who's in a Memphis band called the Oblivians," he said. "He was playing Detroit and I went backstage. He said, 'Hey, look at this guitar that I got.' And he opened the case, and I was like, 'Oh man, that's amazing! That's...my color! And it's plastic. I love it so much!' And he said, 'It's for sale. I wanna get an Airline with **three** pickups.' I had, like 200 bucks or something...can't get 'em for 200 bucks anymore!

Al' to se totalno uklapa u njegovu filozofiju muzike, što je ono što se meni lično kod Džeka dopada - on je suva kreativnost, vrlo malo tehnike, minimalizam, godinama je u Vajt Strajpsima prodavao ljudima muziku koja je ako ništa, veoma ograničena (2 instrumenta, pri čemu je bubnjarka totalni muzički laik i furao je sa sobom samo jer mu je bila žena).

714px-Jack_%26_Meg%2C_The_White_Stripes.jpg

"I like things that are messed up," Jack continued. "It's like when things get messed up onstage: it forces me to figure something out , because no one else can save me. With a guitar like the Airline, my mind is always working. I'm never just 'phoning it in.'"

Tu se može govoriti i o marketinškom potencijalu koji su oni imali i koji je iskorišćen, ali oni su svakako imali neke odlične stvari koje uvek rado slušam. A Džekova veština tek u Raconteursima dolazi do izražaja, i tu se vidi da je baš ozbiljan muzičar.

Back