The Secret

Film ima zaista prelepu poruku, ne sme se shvatiti najbukvalnije npr" obogaticu se za mesec dana, itd.."
Poenta cele price je da nas nista ne kosta ako razmisljamo o lepim stvarima...i svet oko nas i zivoti ce nam biti lepsi...nema tu neke velike tajne, pokusajte, nista ne kosta..:heart:

e kako si ti naivna :)
da ti objasnim
poruka filma jeste: ako mislis dobro desice se dobro, ako mislis lose desice se lose
ali...
jel shvatas kakve to posljedice ima??

koliko god da se na prvi pogled cini bezazleno - IMPLIKACIJE SU UZASAVAJUCE !

razmisli malo o tome..

1. ako mislis dobro - desava se dobro
2. ako mislis lose - desava se lose
ali !!
3. ako ti se desava dobro - znaci da si mislio dobro
4. ako ti se desava lose - znaci da si mislio lose

jel sad shvatas o cemu se radi
i kako nesto uvijeno u lijepu foliju moze da bude jako gadno? a?

prostom analogijom dolazimo do zakljucka da:
stradali u ratu
stradali u saobracajnoj nesreci
stradali u zemljotresu
silovani
ubijeni
SAMI SU KRIVI ZA TO - jer su mislili ...loshe...

gadi mi se ovaj film
i njegova poruka..
poz :)

To je pretpostavljam film po knjizi Ronde Bern, "Tajna"? Ja tu knjigu neću ni da čitam, mislilm da je navlakuša, ali bestseler je. I omiljena knjiga Emine Jahović:D Ukusi su različiti, tako da možda su i film i knjiga dobri, ali nekako mi izgleda kao izmišljanje tople vode. Kakve su ti misli, takav ti je život. Čuli smo to i pre, nije nam bio potreban film i knjiga da nam razjasni.

e kako si ti naivna :)
da ti objasnim
poruka filma jeste: ako mislis dobro desice se dobro, ako mislis lose desice se lose
ali...
jel shvatas kakve to posljedice ima??

koliko god da se na prvi pogled cini bezazleno - IMPLIKACIJE SU UZASAVAJUCE !

razmisli malo o tome..

1. ako mislis dobro - desava se dobro
2. ako mislis lose - desava se lose
ali !!
3. ako ti se desava dobro - znaci da si mislio dobro
4. ako ti se desava lose - znaci da si mislio lose

jel sad shvatas o cemu se radi
i kako nesto uvijeno u lijepu foliju moze da bude jako gadno? a?

prostom analogijom dolazimo do zakljucka da:
stradali u ratu
stradali u saobracajnoj nesreci
stradali u zemljotresu
silovani
ubijeni
SAMI SU KRIVI ZA TO - jer su mislili ...loshe...

gadi mi se ovaj film
i njegova poruka..

Ukratko...jedine neminovne stvari su da se radjamo i umiremo na ovom svetu....sve izmedju je nasa stvar, mi biramo kako cemo da zivimo, u sta cemo da verujemo...slozices se imas slobodu izbora....e sada pravo je pitanje koliko nam je zaista tesko da se osvrcemo na lepe i dobre stvari, ako nam je tako zivot lepsi, a sama logika nalaze da jeste , sta nas kosta da probamo..

Ukratko...jedine neminovne stvari su da se radjamo i umiremo na ovom svetu....sve izmedju je nasa stvar, mi biramo kako cemo da zivimo, u sta cemo da verujemo...slozices se imas slobodu izbora....e sada pravo je pitanje koliko nam je zaista tesko da se osvrcemo na lepe i dobre stvari, ako nam je tako zivot lepsi, a sama logika nalaze da jeste , sta nas kosta da probamo..

Slobodu izbora nema svako. Nekome je život još na početku određen a da pritom nije imao stvar izbora. Nažalost.

da li je neko citao knjigu master key system od charles haanel-a?

kazu da ju je procitao Bill Gates

,,Zašto Bil Gates toliko daje u humanitarne svrhe.. mnogi će reći, i ja bih davao kad bih imao.. No, ispravnost postupka leži u tome da treba davati i kad se ima sasvim malo i to davanje ne mora biti u novcu, može biti u dobrom djelu, lijepoj riječi.. To davanje mora biti iskreno, bez očekivanja uzvrata. Mnogi kažu da je Gatesovom uspjehu puno doprijenijela knjiga Charlesa Haanela “The Master Key System” koja opisuje kako pravilnim korištenjem kreativne moći misli i našeg uma možemo slijediti zakone univerze i dobiti sve što želimo. U tom procesu savladjivanja sopstvenog uma treba kao kugu izbjegavati strah, depresiju i negativne misli, a uzgajati ljubav, hrabrost i koncetraciju."

Back