UltraVioletna
Iskusan
- Poruka
- 6.386
Ovu knjigu bih svakome preporučila. Jednostavna,životna mudrost,dostupna svima,u svakom trenutku. Ono što zaboravljamo kao odrasli,a deca to intuitivno i sa lakoćom žive.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Poznato mi je da ljudi pričaju o pisanju Ekarta Tola i njegovim pisanjima, međutim, imao sam priliku da na kratko čujem deo njegovih priča i shatim da je on daleko od istine i razumevanja načina funkcionicanja čoveka kao jednog homogenog bića.Ovu knjigu bih svakome preporučila. Jednostavna,životna mudrost,dostupna svima,u svakom trenutku. Ono što zaboravljamo kao odrasli,a deca to intuitivno i sa lakoćom žive.
Martinus Thomsen ti je neizmerno puta bolji.Ovu knjigu bih svakome preporučila. Jednostavna,životna mudrost,dostupna svima,u svakom trenutku. Ono što zaboravljamo kao odrasli,a deca to intuitivno i sa lakoćom žive.
sve je teze nego ziveti u sadasnjem trenutku, ako mene pitasDobra knjiga samo ju je teško primeniti. Ima li šta teže nego živeti u sadašnjem trenutku?
Živeti u sadašnjem trenutku je teško odraslom čoveku,jer je stalno okrenut ka prošlosti i projektuje se u budućnost,stalno planira.Tol ne kapira da su nase misli i emocije izazvane spoljnim utiscima, onime sta jedemo i pijemo. Dakle nisu te misll bez veze nastale u umu
nego su potstreknute spoljinim uticajima koji upravljaju nasim zivotima. Otud i nesreca, zato sto to nije pod nasom kontrolom, nego
sticajem okolnosti... ako neku misao prepoznas kao da nije tvoja, ako cujes glas ili vidis nesto, to tvoja potsvest vice na tebe.
U zavisnosti od stanja tvoje psihe to moze biti nightmare i onda ides kod psihijatra da se lecis, a mogu biti i korisni saveti,
sto te jos i unapredjuje. Trnovit je put da bi to postigla potrebne du mozda i desetine godina...
Gde drugo možeš da živiš?Dobra knjiga samo ju je teško primeniti. Ima li šta teže nego živeti u sadašnjem trenutku?
Ne vidim kakve to veze ima sa ovim sto sam napisao. Ljudi zive od danas do sutra, retki su oni koji nesto planiraju.Živeti u sadašnjem trenutku je teško odraslom čoveku,jer je stalno okrenut ka prošlosti i projektuje se u budućnost,stalno planira.
Deca potpuno prirodno žive u sadašnjosti,u trenutku.
Mnogi govore o istom ali malo njih razume to o čemu govore a još manje to što govore bude jasno onima koji bi das shvate suštinu.Pažljivo sam pročitala šta si napisao. Mislim da i ti pišeš o istom,samo koristiš druge termine. Svi veliki učitelji govore o istom,na različite načine. Tolle ne negira korisnost Uma i Ega,kao alata jer oni jesu automatski navigatori za samoodržanje. On govori o onome što Um radi pogrešno kad izađe iz funkcije čuvara našeg života. Stvara nam bol koji se otelovljuje kroz misli,preko emocija,do fizičkog oboljevanja. Um je koristan instrument samo treba znati pametno ga koristiti,a TO nije lako jer je um zaglušen konstantnom bukom naših misli.
Dobro,volela bih da mi kažeš šta je po tebi pravo,istinito učenje i ko je pravi Učitelj.Mnogi govore o istom ali malo njih razume to o čemu govore a još manje to što govore bude jasno onima koji bi das shvate suštinu.
U isto vreme, niko ko se drži polja metafizike može spoznati suštinu na pravi način i drugima pomoći da se izvuku iz tih nižih realnosti. Premali broj ljudi zna pravu ulogu i značaj duhovne Svetlosti i Zvuka koji su dva atributa same suštine života koju znamo kao Duh Sveti.
Bez ova dva - Svetlosti i Zvuka - svaka priče je uvek bila i ostala da bude samo priča bez ikakvih rezultata.
DA, Upravo sam se setio jednog sna kojeg je usnio jedan od onih koji se bavio meditacijom. Interesantno je reći da ga je izneo novinar koji se svim silama zalagao protiv svega što nije Hrišćanstvo, ali shvatio je da ako bude pisao o nečemu što je sve više interesovalo mlađe generacije obezbediće sebi bolju zaradu. Tako je prešao na pisanje o iskustvima onih koji su se bevili meditacijom.
Evo tog sna kojeg je usnio meditant: "Našao sam se na velikom vašaru. Šetao sam okolo posmatrajući masu ljudi koji su išli tamo ovamo nastojeći da zadovolje svoje potrebe da nešto kupe, vide ili iskuse pa i uzmu dobru hranu. Kada sam se zamorio svega toga krenuo sam dalje putem i naleteo na jednu grupu ljudi gde su svi pričali o duhovnosti. Svako je po nešto znao ali stekao sam utisak da im ipak nešto nedostaje. Zato samih pozivao da krenemo dalje u potrazi za istinom. Niko se nije odazvao pa sam krenuo sam.
Idući dalje putem došao sam do obližnje putanje koja je skretal prema nekom žbunju. Radoznao da vidim šta stoji tamo, krenuo sam stazu provlačeći se kroz žbunje. Došao sam do jednog visokog zida shvativši da tu nestaje ona putanja. Pomislio sam da su se peli uz taj zid pa sam i sam počeo peti se gore. Onog trenutka kada sam krenuo naviše pojavio se jedan mlađi čovek i počeo mi davati instrukcije kako i gde da se uhvatim, gde da stavim noge i tako mi pomogao da se popnem do vrha samog zida. Tu sam se probudio."
Autor tog članka, novinar, piše da snevač nije razumeo san niti jeon sam, novinar, mogao otkriti značenje sna. Pa, ptobajmo da sagledamo značenje sna koje mnogo otkriva o putu i načinu dolaženja do stvarne istine.
Snevač je nas velikom vašaru ustvari dobio značenje dnevnog življenja gde ljudi idu tamo ovamo živeći život udovoljavajući svojim dnevnim potrebama u materijalnom svetu. Kada je u ovom svetu shvatio da ima potrebu za dubljim smislom života krenuo je stazom traganja za istinom i naleteo na grupu onih koji su takođe tzragali za istinom i zato su svi bili zauzeti pričama o duhovnosti.
Pošto je video da tu nema onoga za čime je tragao pozivao ih je da krenu dalje ali niko se nije odazvao. I dalje su svi bili zadovoljni pričama bez stvarnog saznanja. Bili su zadovoljni samo da se odvoje od mase ljudi i veruju da su navodno nešto našli.
Odvojivši se kretanjem onom putanjom shvatio je da su tim putem pravbih tragaoca već prolazili i prošli drugi pa su ostavili trag iza sebe. Svi su dolazili do zida i trag im se gubio što govori da traganje u nivou ovog sveta nema istine već da se moraju vinuti naviše pa je odlučio da i sam krene. Sa prvim koracima naviše pojavio se ni od kuda čovek da mu pomogne, vodi ga i naravno štiti a taj deo mu je rekao: Pravi tragaoci za Istinom moraju biti odvažni i hrabri a takvih je veoma malo. Praktično većina voli samo pričati o duhovnosti a ne i da se otrgne od uljuljkanosti u taj život u fizičkom svetu. Svako onaj ko načini prve i prave korake odmah shvati da nije sam jer se pojhavi pravi duhovni učitelj koji je pravi predstavnik Boga i on ga nadalje vodi i podučava kako da dosegne najvišu istinu. Popevši se na zid probudio se jer mu je dovoljno rečeno kako treba mnastaviti traganja dalje jer će ga sresti pravi duhovni velikan koji će ga voditi do istine koja nije bila niti je ikada dotupna onima koji se ne otisnu od mase.
Ovaj san važi praktično za svakog tragaoca jer, kao što rekoh, Ekart i deetine i stotine drugih široim sveta navodno pšričaju i pišu o nečemu što ni njima samima nije jasno i zato niko nema pravo razumevanje niti pravo znanje. Svi navodno prežvakavaju isto a da niko od njih zna pravi put i način.
Zato bih ponovio, u pisanjima Ekarta i desetine autora koji su poznati u pojedinimn podnebljimaovog sveta nemaju šta dati onima koji iznad svega vole dosegnuti istinu i realizovati je.
Dakle, treba se otrgnuti od grupe koja je navodno ru gde se priča o istini ali koja nikada ne otkriuje istinu.
Put ka i do same istine je za one koji znaju da će biti usamljeni ali će uz njih uvek biti sveprisutni, sveznajući i svemogući Unutarnji Učitelj koji je vuek bio i sada jeste samo jedan jedini pa baš njega treba imati uz sebe.
Pozdrav!