The past never dies

@MrNapokon

Не могу сви да бирају и онда пристају на свашта. Врши се притисак, срамота је бити сам и без деце, нема се куд. Шта ће бити после, ко ће о томе да размишља.

@MrNapokon

Не могу сви да бирају и онда пристају на свашта. Врши се притисак, срамота је бити сам и без деце, нема се куд. Шта ће бити после, ко ће о томе да размишља.
Nije sramota. Imas toliko ljudi koji ne mogu da imaju decu. Treba da se srame zbog toga?

Nije sramota. Imas toliko ljudi koji ne mogu da imaju decu. Treba da se srame zbog toga?
То ти је окружење.

Док је човек сам, постављају му питања кад ће да се жени и да има децу, а када се коначно ожени, онда га питају зашто нема неку пракљачу поред жене и сл. Лажни морал.

То ти је окружење.

Док је човек сам, постављају му питања кад ће да се жени и да има децу, а када се коначно ожени, онда га питају зашто нема неку пракљачу поред жене и сл. Лажни морал.
To se lako resava:
Ali tetka ja sam gej, kako da napravim dete?

Овде су се питали и чудили како то ја или неко други сазна о жени где је била и шта је радила.

Даћу вам најскорији пример. Једна млађа особа је почела да ми се јавља интензивније и да се понаша доста пријатније и отвореније. Људи из мог окружења су то приметили и почели су један по један да износе све шта знају о њој. 4-5 људи је рекло готово исте ствари, док је један испричао највише јер је с њом најбоље упознат - зна је од своје средње школе. Скренута ми је пажња на све лоше и шта може да се деси, као и на то колико је људи било до сада по њиховом сазнању (а где је оно што они не знају).

Када седнете да причате са том особом, ништа не одаје на први поглед. Тек негде после трећег или четвртог разговора дају се неке назнаке, које када се повежу са оним што ми је испричано, дају логичан закључак да људи нису лагали.

Дакле, увек постоји неко ко неког зна и шта је радио до сада. Када идете по Тиндерима, рејв журкама на Малти, неким џез вечерима или кафићима у иностранству, наравно да немате појма ко стоји пред вама и шта је све радио у животу. Али када сте на местима где знате део људи, онда можете свашта да сазнате и да то буде проверено.

Овде су се питали и чудили како то ја или неко други сазна о жени где је била и шта је радила.

Даћу вам најскорији пример. Једна млађа особа је почела да ми се јавља интензивније и да се понаша доста пријатније и отвореније. Људи из мог окружења су то приметили и почели су један по један да износе све шта знају о њој. 4-5 људи је рекло готово исте ствари, док је један испричао највише јер је с њом најбоље упознат - зна је од своје средње школе. Скренута ми је пажња на све лоше и шта може да се деси, као и на то колико је људи било до сада по њиховом сазнању (а где је оно што они не знају).

Када седнете да причате са том особом, ништа не одаје на први поглед. Тек негде после трећег или четвртог разговора дају се неке назнаке, које када се повежу са оним што ми је испричано, дају логичан закључак да људи нису лагали.

Дакле, увек постоји неко ко неког зна и шта је радио до сада. Када идете по Тиндерима, рејв журкама на Малти, неким џез вечерима или кафићима у иностранству, наравно да немате појма ко стоји пред вама и шта је све радио у животу. Али када сте на местима где знате део људи, онда можете свашта да сазнате и да то буде проверено.
Dokone alapace.

Dokone alapace.
Нису то доконе алапаче, већ људи који су ми показали нешто што нисам могао да знам или да видим.

Докона алапача је жена који знам преко 15 година и која је ишла да говори другим женама неистине о мени из непознатих разлога. Наравно, временом су људи укапирали да лаже и то су ми рекли у поверењу у лице са молбом да је не нападнем и да јој то не кажем, што сам испоштовао. Ту жену сам високо ценио и говорио другима да је добра и да ми је помогла, а испостави се да је причала лажи о мени.

Е то ти је докона алапача, а не људи који су ми унапред рекли шта ме чека.

Није само њихов већ и твој.
Ne nije. Reputacija je bitna ali ne u tom stvarima. Mozes da pravis decu ili i mozes da budes covek s reputacijom ili debil.
Dakle reputacija je bitna kakav si kao covek a ne kojeg si seks opredeljenja ili imas li decu ili ne i da li se neko sramoti zbog takvih stvari. To je mozda kod zatucanih ljudi. A kod njih ti je reputacija....

Ne nije. Reputacija je bitna ali ne u tom stvarima. Mozes da pravis decu ili i mozes da budes covek s reputacijom ili debil.
Dakle reputacija je bitna kakav si kao covek a ne kojeg si seks opredeljenja ili imas li decu ili ne i da li se neko sramoti zbog takvih stvari. To je mozda kod zatucanih ljudi. A kod njih ti je reputacija....
Братоу

никад немој да правиш ту врсту будале од себе. Буди изнад тога и не дај на себе.

Други пример је мој друг који је био заинтересован за једну жену пре више од 10 година. Њему је пришао један наш друг и рекао му ствари о тој жени за које ми нисмо могли да знамо, јер нисмо из истог места. Где иде и шта ради повремено, а представља се да држи до себе. Након тога, мој друг је решио то да провери са њом да ли је истина и она је прећутно признала да је то све тачно од речи до речи.

Човек је изгубио интересовање и удаљио се.

Братоу

никад немој да правиш ту врсту будале од себе. Буди изнад тога и не дај на себе.
Reci cu ti jednu stvar.
Sutra ne daj Boze bude frka i lekar je gej koji moze da ti spasi zivot. Ili bilo kom tom koji smatra da je to budalastina. Da vidis kako menjaju stavove i zapomazu i otvorenog su uma. Kazem Ja Tebi, ne budali. 😜

То нема везе са овим што сам ја теби рекао.
Ne, ima veze. Ko nije zatucan tacno shvati moju salu (ne pitaj) ko je zatucan ce da pravi od toga glupost. Kapiras? Prebacivanje lopte. To je ono sto radis s ljudima koji su u okruzenju i postavljaju se tako. Sramota! Nisi zenjen i sl.
Doduse moje tetke ne pitaju te stvari.

Ne, ima veze. Ko nije zatucan tacno shvati moju salu (ne pitaj) ko je zatucan ce da pravi od toga glupost. Kapiras? Prebacivanje lopte. To je ono sto radis s ljudima koji su u okruzenju i postavljaju se tako. Sramota! Nisi zenjen i sl.
Doduse moje tetke ne pitaju te stvari.
Братај

немој себе да срозаваш. Нађи бољи изговори или реци истину.

Имао сам прилике да слушам разне приче о другим људима, које си причале особе од 60 - 65 година. За неког за кога помислите да је исправан човек/жена испостави се нешто сасвим невероватно и супротно. Што је још важније, некако им успева да људима са стране продају причу да су нормални и да нема разлога за бригу.

Скоро сам разговарао са особом годину-две старијом од себе, која је за себе испричала нешто у шта ја не бих никада поверовао, нити бих могао да наслутим. Сад, она каже да ће да тражи даље и да мора да нађе неког нормалног ко има сличне интересе. Са овом спознајом, коју ја сада имам, тешко да би неко пристао или да би оберучке прихватио, али људи не знају и онда се залете.

Неко ће рећи да је та ствар не дефинише и да не може да је оцрни, нити да је одреди каква је она, али из једног разговора од сат времена, јасно се види да је то оставило дубоког трага и да утиче на понашање, разумевање, расуђивање, стрпљење и све остало. Бес, љутња, невера,... Ужи круг, који зна шта се десило, сад је посматра другачије и нема више назад.

Back