The Many Saints of Newark

Redmond

Elita
Poruka
17.743
"The Many Saints of Newark" naziv je filma koji opisuje događaje koji su prethodili onima u seriji "Sopranos" čija je poslednja epizoda, nakon šest sezona, prikazana 2007. godine.

Delo se bavi formativnim godinama mladog Tonija Soprana kojeg je u seriji glumio pokojni Džejms Gandolfini, a kojeg u filmu glumi njegov sin Majkl Gandolfini. Osim njega, glume još Alesandro Nivola, Vera Farmiga, Lesli Odom Džunior, Džon Berntal, Kori Stol, Bili Magusen i Džon Mađaro.

Službeni sinopsis filma glasi:

"Mladi Entoni Soprano odrasta u jednom od najburnijih perioda u istoriji Newarka, postajući čovek baš u trenutku kada suparnički gangsteri počinju svoj uspon te se suprotstavljaju svemoćnoj kriminalnoj porodici DiMeo, u gradu koji je rastrgan rasnim nemirima. U tim vremenima zbližava se sa ujakom kojeg obožava, Dikijem Moltisantijem, i čiji će uticaj na sestrića pomoći da impresioniranog tinejdžera pretvori u svemoćnog mafijaškog šefa kojeg ćemo kasnije upoznati: Tonija Soprana".

Film "The Many Saints of Newark" dolazi u bioskope 1. oktobra ove godine.

Premijera nam je pred nosom, pa mislim da film o kultnoj seriji zaslužuje svoju temu. Šta očekujete, kako vam se sve ovo čini? Čemu se nadate? Mislite li da će moći da dostigne visok standard koji je postavila serija?

Pogledao ga, evo i ovde da prenesem utiske

Sviđa mi se sama struktura filma, odlično karakterno oslikan Diki Moltisanti, Gandolfinijev sin mnogo bolji nego što sam očekivao, super preneta napetost koja se osećala u vazduhu zbog tadašnjih građanskih nemira, ima dovoljno dinamike i akcije da ne smori gledaoca i kraj je bar za mene bio prilično neočekivan... Ne sviđa mi se opet to neko povlađivanje crncima i pošto poto ubacivanje tema o rasnim nepravdama iako sam se nadao da je bar Dejvid Čejs imun na takva sranja... dalje Silvio je prikazan kao karikatura od lika, glumac ga je vrlo loše skinuo, Poli mi je isto nekako nedorečen. Opšti utisak: ne, ne dostiže visine Sopranovih (ipak su postavili standarde prilično visoko) ali nije ni razočarenje koje samo pluta na staroj slavi serije.

obrnuto, porodica je postala glorified crew :lol:

Ček da raspravimo ovo kao first world problem :mrgreen:. Ovo nije nikakav paralelni univerzum, serija se dešava u realnom vremenu... postoji 5 njujorških porodica - Tonija, u seriji, oni bogati lekari sa kojima igra golf pitaju da li je poznavao Gotija ? Na početku filma kažu da Diki Moltisanti nije made guy, iako on vodi ekipu. Knjige nisu otvarane od 58-e kada je bio Apalačin sastanak glavonja, pa sve do 75-te. Svi su oni mladi u fimu, dakle niko nije made guy. Mislim da je Junior onim postupkom u filmu uspostavio Soprano porodicu. Ili možda grešim :think::(:per:....

Ček da raspravimo ovo kao first world problem :mrgreen:. Ovo nije nikakav paralelni univerzum, serija se dešava u realnom vremenu... postoji 5 njujorških porodica - Tonija, u seriji, oni bogati lekari sa kojima igra golf pitaju da li je poznavao Gotija ? Na početku filma kažu da Diki Moltisanti nije made guy, iako on vodi ekipu. Knjige nisu otvarane od 58-e kada je bio Apalačin sastanak glavonja, pa sve do 75-te. Svi su oni mladi u fimu, dakle niko nije made guy. Mislim da je Junior onim postupkom u filmu uspostavio Soprano porodicu. Ili možda grešim :think::(:per:....
Pa Junior i brat mu Dzoni Boj su u vreme filma bili kapetani DiMeo mafijaske porodice iz Dzerzija, ovo za Dikija ne znam, moguce da su promenili podatke navedene u seriji ali je u Dzerziju jos u ono vreme postojala jaka mafijaska porodica... Sopranovi su preuzeli uzde tek krunisanjem Juniora u prvoj sezoni

Pa Junior i brat mu Dzoni Boj su u vreme filma bili kapetani DiMeo mafijaske porodice iz Dzerzija, ovo za Dikija ne znam, moguce da su promenili podatke navedene u seriji ali je u Dzerziju jos u ono vreme postojala jaka mafijaska porodica... Sopranovi su preuzeli uzde tek krunisanjem Juniora u prvoj sezoni

A ok. Jbg davno gledah seriju. Vidiš gore da nisam znao ni da je DiMeo porodica fiktivna, nego sam pomislio na one psihopate iz ekipe Roja DiMea koga na yt čak i Semi d bul naziva serijskim ubicom... sve sam pomešao jbg :cry:...

Kad bi ovo bila jedna epizoda u seriji koja bi se bavila Tonijevom mladošću i formiranjem kriminalne organizacije u koju je ušao, bilo bi prihvatljivo. Ovako, kao film, daje potpuno drugu priču od one koju su svi fanovi serije očekivali. Glavni lik u filmu se u seriji spominje u jednoj epizodi. Mnogo vremena je potrošeno na njegovu ženu, oca, očevog brata, crnce itd umesto da su se posvetili Tonijevom ocu i stricu.
Ne znam da li samo ja primećujem nedostatak Džekija i Ričija Aprilea. To je ogroman propust s obzirom da je ovaj prvi bio iznad Juniora u hijerarhiji. Sem toga, Džeki je u seriji delovao kao osoba blage naravi, pa bi bilo mnogo zanimljivije da su razradili njegov lik i objasnili kako je takav tip uspeo da postane vođa mafije.
Junior veći deo filma deluje kao neki slučajni prolaznik a ne mafijaš.

Šta reći, ne bi bio nikakav gubitak i da nisam gledao.

Back