Baby Yoda
Contributor
- Poruka
- 21.753
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
opet crnac u ulozi koja nije za njega (Gordon)![]()
Budale. Sad mora da bude rasna ravnopravnost. Ko kad uzeli iz knjige Witcher gde nema crnaca, ekranizovali sa crnkinjama. Koja glupost.
Nema nista od Betmena posle Nolana, Kristijana Bejla, Hita Ledžera, Toma Hardija...
Sve posle toga je osuđeno najviše na prosek...
Da, Nolanova trilogija, glumci, ma sve je ispalo bombonica.Nolanov Betmen je pre svega jako dobro svedena i konzistentna trilogija kroz sva tri dela... A nije lako vezati 3 filma u franšizi da budu rame uz rame, posebno u današnjoj kinematografiji.
Verovatno najbtnije, kasting je skoro pa savršen, naročito za antagoniste... Kilijan Marfi, Hit Ledžer, Tom Hardi... U 3 vezana filma savršeno ukalupiti glumce u antagoniste i dati im podjednak ako ne i veći doprinos od samog Betmena je maestralan rad.
Hit Ledžer je za mene najbolji Džoker ikada i nikada neće imati pandana.
Film kao akcija nije prepotentan toliko, taman je odmeren u nekoj meri da ne ispadne superherojsko ludilo a opet zadovoljava svoj žanr u svakom smislu... Kristijan Bejl je za mene odigrao školski ulogu Betmena, opet kažem, nije bio nezgrapan kao recimo Aflek, uklopio se u ideju "hladnog" junaka, doza pretencioznosti uz dozu osvetoljubljivosti i besa, taman sve...
Ono što možda kapiram zašto nekome Nolanov Betmen nije vrh, možda jer fali sveukupnog "vajba" koji se za Betmena veže.
Nolan je recimo sam Gotham gurnuo u pozadinu, ta atmosfera koja je izrodila Betmena se u njegovoj trilogija toliko ne oseti, i to bih možda izdvojio kao neku manu...
Ukusi se razlikuju, na neki način Betmen je kao Bond, nekome će po ukusu biti Krejgova, nekone Brosnanova ili Konerijeva izvedba...
Ali opet, Nolan je odlično ukalupio junaka sa anti junacima, lepo oformio oko njih priču, prezentovao to kroz akciju i na kraju kvalitetno zaokružio trilogiju.
Nolanov Betmen je pre svega jako dobro svedena i konzistentna trilogija kroz sva tri dela
A nije lako vezati 3 filma u franšizi da budu rame uz rame, posebno u današnjoj kinematografiji.
The Dark Knight Rises remains Christopher Nolan's worst movie because it isn't about anything
Hit Ledžer je za mene najbolji Džoker ikada i nikada neće imati [] pandana.
Ono što možda kapiram zašto nekome Nolanov Betmen nije vrh, možda jer fali sveukupnog "vajba" koji se za Betmena veže.
ta atmosfera koja je izrodila Betmena se u njegovoj trilogiji toliko ne oseti, i to bih možda izdvojio kao neku manu...
Osnovni razlog za prekomerno uglednu reputaciju ovog serijala, kao i uopšte za reputaciju rada Kristofera Nolana, tražio bih u jednom punom ubeđenju sa kojim on pristupa svojim konfekcijama, ubeđenjem zahvaljujući kome uspeva da zamaže oči gledaocima, da je to što gledaju kvalitetnije, sadržajnije nego što zapravo jeste.
...
Slažem se da je ta isprazna ozbiljnost velika mana serijala, ali i ključni faktor u pospešivanju popularnosti.
Sreća da nije neka bitnija tema, inače...^zaprepastio sam se kad sam video sliku!
Neko pokusava da izvadi kestenje iz zara, videcemo kako ce da ispadne.Da li je moguce da dobijamo najbolji film o Betmenu ikad snimljen?
super rečenoJa ću, pak, reći da ne samo da nije najbolji već, iako interesantan random negativac lik, Ledžerov Džoker nije uopšte dobar Džoker. On, kao i čitava Nolanova franšiza pati od površnosti, jednodimenzionalnosti i suštinskog nerazumevanja izvnornog materijala.
Džoker je zapravo kompleksan lik sa urođenom kontradiktornošću - humor/šarm i nasilni sadizam, šarmantna vrcavost i razigrana neozbiljnost koja i žrtvu i publiku bareem na trenutak prevari pre nego što je odjednom smeni proračunata okrutnost.
Džoker je harizamtičan lik, ali smrtonosan i audio-vizuelna neozbiljnost sa kojom on pristupa strašnom nasilju je najjeziviji aspekt lika. To je, sem likova kojima je Hamil davao glas - koji su zlatni standard, donekle pošlllo za rukom jedino Džeku Nikolsonu (iako je vizuelno njegov matori Džoker dosta...onako...).
Ledžer sa druge strane, zauvek precenjen zbog njegove prerane smrti, preteran je u gotovo svakom smislu, i ni malo kompleksan, sa gotovo ničim što lik Džokera čini tako fascinantnim. Od prenaglašene glume to preterane šminke sve je usmereno ka istom, očiglednom - vidi, ja sam psiho, ja sam strašan i mračan.
Čak i njegovi kratki i neuverljivi ali tonski nepromenjeni pokušaji 'humora' ne skreću nas ni jednog momenta sa puta istog 'ja sam mračni psiho' fazona. Ledžer nas nikada nije prevario kao pravi Džoker, kod njega nikada ništa nije odstupalo od psiho imidža, ni glumački ni vizuelno. Sa njim je uvek izlog = radnja. Nema kontradiktornosti, dubine pa ni harizme. Stereotipni negativac. Nema rizika ni izazova - ni u kostimu ni u rečniku ni glumi. A to je prilično ne-fascinantno i čak kukavički za tako potentan lik. Ledžer je pravi primer forme umesto suštine. Pozeraj.