TFT ekran

• Začetnik teme Začetnik teme pancho
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
P

pancho

Gost
cuo sam da su TFT ekrani losi za igrice(ostavljaju "repove" i imaju los refresh(60hz))
neke uopste nece da rade.da li je to tacno i da li se isplati uzimati tft ekran za igrice

TFT ekrani su buducnost... manje zrace, manje naprezes oci, manje zauzimaju na stolu...

ali... ako hoces TFT ekran, ne kupuj one koji kostaju po 200 evrica... To su gola go'na od monitora, prvenstveno napravljeni za upotrebu na recepcijama, na stolovima sekretarica i sl., kao modni detalj... jer jos uvek vaze za statusni simbol...

Imas izuzetno kvalitetnih TFT monitora... ali u skladu sa svojim kvalitetom, i njihova cena je podosta velika... Tako da se vise isplati uzeti CRT monitor profesionalne klase, umesto TFT iz srednje...

Samsung SyncMaster 870
Bilo koji ekran koji sadrzi ovu oznaku tvom kompu dace mnoooooogo dobru sliku. Ali ce zbog odrzanja kolicine materije isto to mnoooooogo uzeti iz tvog novcanika(slamarice, racuna...).

Sve pametnjakovici....
Kao prvo, taj Samsung je postao takva bulja u zadnjih godinu dana da je to katastrofa...
Po kvalitetu panela daleko ispred Samsunga su sada i LG, DELL, ADI...
A da li se isplati?
Meni zaista znachi da mi monitor koji daje besprekornu sliku zauzima 10cm2 na stolu...
Dalje...za dobranu 17" CRT morate izdvojiti bar 200e-potpisujem, testirao sam bar 150 modela...dobra 17-ica TFT LCD koshta oko 480-500e...Vredi, ako mene pitate, osim ako niste graf. designer-i, poshto njima TFT monitori uopshte ne rade posao...
Pozdrav

Back