TETREBI

(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime)

TETREBI

Evo, ide lepo vreme
I sezona odmora
I svi goli do pola
Neki vala I od pola
Oči peku sve do bola
Oči muške k’o na zejtin
Vrludaju tamo-amo
Razrokost se širi brzo
To sad zovu “moja muzo”
Pre bih rekla lepa guzo
Što gospodi od po veka
Ti predstavljaš duši leka.

Za šta li im muza treba
Kad bi znali otkud vreba
Opasnost je sada žena
Muški liče na tetreba
Što gugutku sada vreba
Ali tetreb ima dragu
Tetrebicu, nek je k vragu.

Pa turili naočare
Obavezno da su crne
Da ne vidI ženskadija
Kako oči muške beže
Ispod stakla kao vreže
Dok bacaju oni mreže.

U kafiću zaseli su
Sredovečni I stariji
Piće pred njih vazda stoji
Pa I sate ono broji.

Ko na rengen da su došle
Mlade dive nogu dugih
Doktori ih pogledjuju
Diskutuju, ocenjuju.

Eh, kada bi upecali
Neko pile, mlado, sočno
Ne daj Bože da im pridje
Devojačko telo bočno
A trepuške zatrepere
I go stomak kada sevne.
Graške znoja oko cvika
U muškome srcu cika
Uzrok su joj grudi gole
od cvikera pa na dole.
Kud bi jadni, uplašeni
Šta ih snadje, kud će, šta će
Ajde brajko skupljaj prnje
Ajd ti kući tetrebici
Eno čeka ženče tvoje
A I dece jedno-dvoje.

OJHAAAAAA

PS Nastalo na osnovu priče konobara iz kafića……I malkice ličnog posmatranja....morala sam radi autentičnosti

VAŽNO !!!!!! OBAVEZNO PROČITATI
IZMENE I DOPUNE

MOLIM SREDOVEČNU ČITALAČKU GOSPODU DA SE NE PRONALAZE U STIHOVIMA. SVAKA SLIČNOST JE SLUČAJNA ;)

To možda bilo je nekad
drukčije malo stoje stvari sad
promenile se i uloge i scena
nastupila su moderna vremena
ali što da o tome pričam ja
pa svako vidi svako zna
kako se danas ponaša žena

Bas si lijepo,slikovito i "stihovito"opisala muskarce u "muskom" klimaksu....
Samo kod njih bi se taj period mogao strucno zvati "TETREBIZAM" sa popratnimSTRABIZMOM......:zcepanje:

RiadaT.;bt93626:
Bas si lijepo,slikovito i "stihovito"opisala muskarce u "muskom" klimaksu....
Samo kod njih bi se taj period mogao strucno zvati "TETREBIZAM" sa popratnimSTRABIZMOM......:zcepanje:
E vučete me za jezik da vam ja nešto napišem o ženama.Ali uzdržavam se da ne izazovem lavinu komentara.:worth:

zxy;bt93624:
To možda bilo je nekad
drukčije malo stoje stvari sad
promenile se i uloge i scena
nastupila su moderna vremena
ali što da o tome pričam ja
pa svako vidi svako zna
kako se danas ponaša žena

Z mili.......pa nemoj da se pronalaziš u ovoj priči.....nisu svi takvi, Bogu hvala.Lepo napisah da je to priča konobara ...pa ja išla da proverim......istina bre:rtfm:

LJILJA MMM;bt93637:
pa kad te vidi tako namrčenu ima da pobegne bre......on je osetljiva muška duša ......jel da Z :flert:
Ne ,ne neće zxy na to da nasedne.Samo treba tim tetrebima da kažete hvala ,jer oni su vaša ogledala,u njima se najlepše vidite vi,za tim duša ženska žudi,kad je bez toga ona pati,a bogami hoće i da poludi pa tad sve oko sebe kudi:per:

zxy;bt93638:
Ne ,ne neće zxy na to da nasedne.Samo treba tim tetrebima da kažete hvala ,jer oni su vaša ogledala,u njima se najlepše vidite vi,za tim duša ženska žudi,kad je bez toga ona pati,a bogami hoće i da poludi pa tad sve oko sebe kudi:per:

opet on.......ko bre kudi? Ne kudim nikoga .....Samo kažem čega ima, šta sve vidiš kad ulicom prolaziš....šta moja ćera i tudje ćere dožive ,čuju i vide. Ti si taj što sudi......ja ne.....osudi žene u startu, a za ljubav i za svadju uvek treba dvoje....bar. Tetrebi su možda ogledala svojih žena......vala moje nije.....Maca ne sedi po kafićima i kafanama.....ima si čovek preča posla :zper:

LJILJA MMM;bt93640:
opet on.......ko bre kudi? Ne kudim nikoga .....Samo kažem čega ima, šta sve vidiš kad ulicom prolaziš....šta moja ćera i tudje ćere dožive ,čuju i vide. Ti si taj što sudi......ja ne.....osudi žene u startu, a za ljubav i za svadju uvek treba dvoje....bar. Tetrebi su možda ogledala svojih žena......vala moje nije.....Maca ne sedi po kafićima i kafanama.....ima si čovek preča posla :zper:
Pa valjda se i ti ogledaš Ljiljo.Žena bez ogledala ,gde to ima hahaha ili samo svoj posao gledaš:eek:

Evo ja po ceo dan:roll:
230mo1.jpg

LJILJA MMM;bt93645:
Naravno da se ogledam.....svaki dan vam postavljam ogledalo ovde..... :manikir:
Gledam i pišem......
Ma ja o tebi govorim ne o nama,al i ne vredi da sebe gledaš sama,bez onih sa strane pogleda nećeš znati kako Ljilja izdleda ,zato nemoj to da propustiš jer možeš sebe da podceniš,pa ćeš posle da se kaješ.Zato se malo oko sebe okreni pa ako treba bolje i malo se preceni.:ok:

zxy;bt93647:
Ma ja o tebi govorim ne o nama,al i ne vredi da sebe gledaš sama,bez onih sa strane pogleda nećeš znati kako Ljilja izdleda ,zato nemoj to da propustiš jer možeš sebe da podceniš,pa ćeš posle da se kaješ.Zato se malo oko sebe okreni pa ako treba bolje i malo se preceni.:ok:

pa i ne gledam se sama....tu su svi koji trebaju da gledaju.....pa i vi :mrgreen:
e, sad, šta vi vidite....to je diskutabilno :zcepanje:

Ovdje bi cini mi se od pomoci bio onaj decko sa tarotom,kako se ono zvase....sve bi nas on sagledao na daljinu kao od sale....pa bi onda tacno znali ko je tetrijeb,ko je kakav mis...ko koga kako zagleda i kako ko izgleda.....:hahaha:

RiadaT.;bt93654:
Ovdje bi cini mi se od pomoci bio onaj decko sa tarotom,kako se ono zvase....sve bi nas on sagledao na daljinu kao od sale....pa bi onda tacno znali ko je tetrijeb,ko je kakav mis...ko koga kako zagleda i kako ko izgleda.....:hahaha:

može i onaj sa prstenom.......javlja mi se :zcepanje:
a može vala i baba Dostana :rotf:
mene ne mora da sagledava...ja sam sagledana sa sviju strana ovdena :manikir:.....po sopstvenoj odluci naravno

LJILJA MMM;bt93655:
može i onaj sa prstenom.......javlja mi se :zcepanje:
a može vala i baba Dostana :rotf:
mene ne mora da sagledava...ja sam sagledana sa sviju strana ovdena :manikir:.....po sopstvenoj odluci naravno
Tebe Ljiljo ni sam djavo ne bi mogo da iskuša,evo mu pa ako ne veruje nek pokuša ;)

Back