Тетрахромати су међу нама

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.608
Просечно око има три купе, што значи да можете препознати боје у црвеном, зеленом и плавом спектру. То значи да можете разликовати отприлике милион различитих нијанси.

Међутим, постоје такозвани тетрахромати који ходају међу нама и имају четири купе у очима. Они могу да виде ултраљубичасте нијансе, што им омогућава да цене 100 милиона различитих боја. Ретка аномалија вида је чешћа код жена него код мушкараца, а многи људи чак и не схватају да је имају.

Image1.jpg

Један од тетрахромата је уметник по имену Concetta Antico.

Concetta-Antico-with-peacocks.jpg

Када Concetta Antico погледа у лист, види много више од зелене боје. „Око ивице ћу видети наранџасту или црвену или љубичасту у сенци; можда ћете видети тамно зелену, али ја ћу видети љубичасту, тиркизну, плаву“, рекла је. "То је као мозаик у боји."

На основу Антикових гена, научници су утврдили да Антиков четврти конус апсорбује таласне дужине које су „црвенкасто-наранџасто-жуте“

Тетрахомација се очигледно не преноси на децу, јер само један Х хромозом мајка даје детету. У ствари, постоји ризик да дете има слепило за боје, јер ген за четврти конус није нормалан ген за конус.

Горњи уметник има ћерку слепу за боје.

Један од тетрахромата је уметник по имену Concetta Antico.

Pogledajte prilog 1048605

Када Concetta Antico погледа у лист, види много више од зелене боје. „Око ивице ћу видети наранџасту или црвену или љубичасту у сенци; можда ћете видети тамно зелену, али ја ћу видети љубичасту, тиркизну, плаву“, рекла је. "То је као мозаик у боји."

На основу Антикових гена, научници су утврдили да Антиков четврти конус апсорбује таласне дужине које су „црвенкасто-наранџасто-жуте“

Тетрахомација се очигледно не преноси на децу, јер само један Х хромозом мајка даје детету. У ствари, постоји ризик да дете има слепило за боје, јер ген за четврти конус није нормалан ген за конус.

Горњи уметник има ћерку слепу за боје.
Jel osoba od gore transverzit ?

Зато је значи мени офтамолог рекао да не могу да носим фотогреј наочаре јер не заустављају један део спектра већ само фото-браон .
А то је баш демоде.
.................................................
Мени су кул биле неке наочаре које сам пробао ( биле су прескупе) које мењају боје светлости . Толико постоји детаља које не видимо док не ставимо те наочаре. Не знам како се зову и где имају да се сад купе.

Зато је значи мени офтамолог рекао да не могу да носим фотогреј наочаре јер не заустављају један део спектра већ само фото-браон .
А то је баш демоде.
јел то ситуација само за тебе или је уопштен коментар?

јел то ситуација само за тебе или је уопштен коментар?
Уопштено ми је рекао , да особама којима смета један део спектра дневне светлости стопира само браон боја.
Оно кад ти бљешти и жмиркаш а није толко директно сунце него као преламања светлости преко облака.

мислиш рођена као мушко?
Прича с еда је ова аномалија могућа само код жена тако да не знам што ти је то пало на памет?
Kazes umetnik, umesto umetnica
I onda sam se time vodila,
Plus prezime, pa jos kad se kaze Antikov
Podseca zbilja na musko
Konfuzija u mojoj glavi bila

Уопштено ми је рекао , да особама којима смета један део спектра дневне светлости стопира само браон боја.
Оно кад ти бљешти и жмиркаш а није толко директно сунце него као преламања светлости преко облака.
дође ми да гуглам.... ;)

Kazes umetnik, umesto umetnica
I onda sam se time vodila,
Plus prezime, pa jos kad se kaze Antikov
Podseca zbilja na musko
Konfuzija u mojoj glavi bila
да, да, и ја сам мислио да ли да напишем уметница па сам одлучио овако. Исто као што не бих рекао судијица или суткиња

А то је баш демоде.
.................................................
Мени су кул биле неке наочаре које сам пробао ( биле су прескупе) које мењају боје светлости . Толико постоји детаља које не видимо док не ставимо те наочаре. Не знам како се зову и где имају да се сад купе.
Hajde raspitacemo se....

Back