TESY RADIJATORI

NatasaNatasa

Elita
Poruka
15.620
.... Da li iko zna išta o ovim radijatorima. Raspitivala sam se malo, kažu da je princip isti kao norveški radijatori, samo što su jeftiniji .... Zadaš mu temperaturu, on je nabije, pa se isključi .... pa se opet uključi ... i tako.

Za norveški nemam para - treba mi 500E za dva .... Ovi su mnogo jeftiniji i trebalo bi mi za 2 oko 150E.

Pomagajte, ako imate iskustva ....

carpe diem,
dakle, i oni rade po sistemu "konvektora", što ti mnogo ne znači, da ti objašnjavam, jer u praksi najvažnije je da li to greje ili ne.
to što se isključuju kada dostignu temperaturu je stvar termostata, znači ništa novo.
E sad, ja sam imao priliku da u jednoj prodavnici čovek priđe i kaže "hoćete da vidite kako radi?" (i ja rekoh - hoću)

Dok smo popričali o nekoj bzvz "eto-baš-sad-ima-raznih-radijatora"- temi..za nekih tri minuta, radijator je iz potpuno hladnog stanja, počeo da izbacuje vreli vazduh.
Pričamo o "Tesy" radijatoru.
Meni se to činilo ok..pa sad, u odnosu na norveške..stvar dizajna možda. Ovi mi se čine malo "plekaniji"..jel'te..ali opet, sasvim pristojni.
U stvari, i sam još razmišljam da li da ih uzmem.
Norveški izgledaju malo više fensi, tanji i eleganci, ali..isti sitem rada..(i ok, eto - digitalni termometar)

Mene je negde dobilo to što je taj čovek želeo da mi pokaže kako greju
To se ne dešava baš često kada su radijatori u pitanju, right? Kapiram da je ponosno hteo da predstavi proizvod koji je konkurentan na tržištu.
Sve u svemu, da li ga preporučujem kao jeftiniju opciju - da.

Ево, само да вам пренесем, позвао сам увозника да ми објасни ефикасност тих радијатора.
Наиме, својевремено су се појавили слични радијатори, али су у питању биле панел грејалице, значи, сендвич од лима са грејачем између.
Када упалиш, он природном циркулацијом загрева ваздух, то јест, топао одлази горе а хладан увлачи испод радијатора. Проблем код оваквог начина грејања ј е тај што је центар просторије и то доњи део, ноге и колена, и даље хладан а горњи део се загрева и више него што треба.
Како су ми објаснили, код ових радијатора је систем исти, с тим да користе некакве алуминијумске радијаторе па они помало функционишу као ТА пећ, то јест, задржавају загрејаност и после искључења. По том систему ради и мермотерм а када се узме у обзир материјал, увек бих се пре одлучио за мермотерм. Или за ТА пећ због могућности укључења по нижој тарифи.

Да, само за колегу Зоро-а, оно што су они прогласили за конверторе су заправо уљани радијатори, само самостојећи а не за зид.

moguće je da ima raznih podvala i budženja
radijatori koji rade po principu konvekcije usisavaju hladan izduvavaju vruć vazduh i po pravilu imaju saćastu strukturu unutra
e sad..da li ima i nekih varijanti sa uljem, pa da možda zadržava toplotu i posel gašenja, to nisam video

ovi najskuplji norveški (Adax Neo) praktično su skuplji jer imaju digitalni termometar i još elegantniji dizajn, pa mu to valjda dođe kao opravdanje da je cena za najslabiji (800W) 20 tisuća dindži

da li je to mnogo..da nije preterano..

pa meni su sva ta grejna tela malo preterana ..... ajde norveški ima taj dizajn i taj digitalni termometar -pa i pomozi bože ... ali ne znam da li ste gledali cene novih TA peći ... ne nekom sajtu sam naišla na cenu od 45.000 za TA peć ....
a080.gif

pa meni su sva ta grejna tela malo preterana ..... ajde norveški ima taj dizajn i taj digitalni termometar -pa i pomozi bože ... ali ne znam da li ste gledali cene novih TA peći ... ne nekom sajtu sam naišla na cenu od 45.000 za TA peć ....
a080.gif

Да, али цена киловата у јефтинијој тарифи је 1,25 динара. У скупљој 5 динара. (Ценовник)ТА пећ може да се пуни по јефтинијој тарифи, за 8 сати може 6 KW пећ да буде прилично лепо загрејана.
Са друге стране, ма колико ови радијатори радили или паузирали, они то раде у време скупље струје (рецимо да их не користите ноћу, али онда је ујутру мрзотина док не угреју простор), значи, морали би да раде у интервалима који су 5:1, значи, да ради 10 минута па да не ради 50 и да даје исто емитовање топлоте као да ради константно...а такав радијатор не постоји.
Панел радијатори служе за догревање простора, а при односу цена струје, дара може да преврши меру за само једну сезону грејања.
Осим тога, ТА пећи имају половне да се узму за око 100 евра, једино је битно променити грејаче и сигурносни термостат и готово. Приликом куповине, обавезно прегледати каљеве да нису напукли или оштећени. ТА пећ је камин на струју, ништа друго. Са точкићима.

Tesy - izveštaj sa terena:

Za onoga ko želi da se odmah ogreje - slabo.
Za onoga ko želi da mu radi ceo dan - ok
Za prostoirje koje se koriste preko celog dana - ok
Za prostorije koje se ne koriste, a želiš što pre da bude toplo - nije dobro.

Ja sam mislio da ovo zapravo "duva", ali sam se prevario.
Ova vrsta radijatora zapravo samo "zrači", što je sasvim drugi padež.

Kako ja preferiram grejna tela po sistemu - ništa dok to ne dune, ovaj ću radijator najveovatnije vratiti u ponedeljak i zameniti ga nekom duvaljkom.

kupio pre par dana tesy panelni radijator 1000w sa analognim termostatom, rasponom za podesavanje od 1 do 6 .
da li iko ima iskustva sa istim. neznam da li je ispravan termostat . kada postavim na polozaj jedan iako u prostoriji ima 22 stepeni radijator se upali i beskonacno dugo greje da bi se iskljucio. kada se iskljuci opet treba da u prostoriji opadne temperatura skoro ispod 20 stepeni da bi se ukljucio. moje pitanje da li je to normalno da ima raspon od 3 stepena i vise od ukljucivanja i iskljucivanja.

Šta je "položaj jedan", jačina grijanja? Na prvom stepenu svako grejno tijelo mrcvari tj treba mu dosta vremena da zagrije odredjenu temperaturu.
Stavi na jači stepen, mada 1000W i nije baš neka jačina. Recimo da je bolje da si kupio neki konvektor koje po želji podešavaš od 500, 1000 do 2000W, ovisno od temperature. Oni mnogo brže zagriju za razliku od tih radijatora. Plus radijatori mnogo više troše struju, zbog načina na koji su napravljeni. Dok oni prvo sebe zagriju, potroše poprilično struje, dok konvektorski radijatori skoro momentalno griju na najjače.

Šta je "položaj jedan", jačina grijanja? Na prvom stepenu svako grejno tijelo mrcvari tj treba mu dosta vremena da zagrije odredjenu temperaturu.
Stavi na jači stepen, mada 1000W i nije baš neka jačina. Recimo da je bolje da si kupio neki konvektor koje po želji podešavaš od 500, 1000 do 2000W, ovisno od temperature. Oni mnogo brže zagriju za razliku od tih radijatora. Plus radijatori mnogo više troše struju, zbog načina na koji su napravljeni. Dok oni prvo sebe zagriju, potroše poprilično struje, dok konvektorski radijatori skoro momentalno griju na najjače.
konkretno se radi o
Tesy Panelni radijator CN 03 100 MIS F
pitanje je bilo u vezi reagovanja termostata. inace to i jeste konvektorski radijator. polozaji od 1 do 6 se nalaze na termostatu za podesavanje temp.
Termostat je ocigledno krs, reaguje losije nego sobni za ta pec. izmedju paljenja i gasenja razlika u sobnoj temp. bude i do 6 stepeni. sam radijator greje dobro cak sta vise.

Tesy - izveštaj sa terena:

Za onoga ko želi da se odmah ogreje - slabo.
Za onoga ko želi da mu radi ceo dan - ok
Za prostoirje koje se koriste preko celog dana - ok
Za prostorije koje se ne koriste, a želiš što pre da bude toplo - nije dobro.

Ja sam mislio da ovo zapravo "duva", ali sam se prevario.
Ova vrsta radijatora zapravo samo "zrači", što je sasvim drugi padež.

Kako ja preferiram grejna tela po sistemu - ništa dok to ne dune, ovaj ću radijator najveovatnije vratiti u ponedeljak i zameniti ga nekom duvaljkom.
Druže ako hoćeš da duvaš vidi uzmi neki deblji od minimum 26cm.

Back