Testne situacije

realistic

Aktivan član
Poruka
1.108
Verovatno ste culi da ljudi spominju za odredjene izazovne situacije u zivotu da su bile Test. Znaci, nesto neocekivano sto se desilo i sto je testiralo psihofizicku snagu. Da li mozete navesti neku takvu situaciju koja vam se desila?

Ja cu navesti jednu proizvoljnu situaciju koja se moze dogoditi bilo kome. Recimo, ekipa se grubo poigra sa necijom psihom koristeci neki oblik prislusnog uredjaja. Ne mozes da dokazes nista opipljivo, a ubedjuju te u paranoju, tripovanje i fiks ideje o zaveri.. Situacija nije nimalo naivna bez obzira koliko se cini smesnom ako oni ne odstupaju od svog stava da ti tripujes, sire pricu okolo prisivajuci ti paranoju, a ti ne mozes da zaboravis i da se ponasas kao da se nista nije desilo, jer znas da ne tripujes.

Meni se tu svidja zapadni sistem koji je nastao iz otudjenja...
Tvoj pristup ocigledno obuhvata opsti konsenzus, a to povlaci da ocekujes izuzetan stepen svesti i odgovornosti od drugih...

Ono sto je , medjutim, stara mudrost, je da svako radi ono sto mu se radi tog trenutka...sto znaci ni govora o odgovornosti, posvecenosti, ustrajnosti ili doslednosti...

To znaci da je , osim kod onih koji su vaspitani da budu posteni i samim tim odredjeni u nekom smislu i dosadni za vecinu, jer oni zabavu vide u suncu , biljkama, dozivljajima a ne iznenadjenjima i onome sto im um nije smislio....kao ostali...sledi da je bolji zapadni sistem..

Taj sistem ima sledece komponente...ti izjavis sta mislis, potkrepis svojim argumentima i svako na svoju stranu, tj ti imas svoje misljenje, a zatim i svoj stav, a oni ili realnost, drugi...
Egocentricno ali ne zahteva konsenzus...

E sta bi bila test situacija u tvom smislu , to ne znam....verovatno muka oko intime i slizavanjem sa ostalima, pa je onda problem ako nemas mudrost ponasanja , koju mozes da dobijes iskustvom, vaspitanjem , citanjem i na kraju prisilom , nemas kud...
Zato su nacitani nekad iskusni i bez iskustva, jer oni imaju ove stavove i misljenja, npr o intimi , o zakasneloj pravdi ali i o uvek isplivavajucoj istinolikoj insinuiaciji....

Naravno zavisi i sta citas i kako citas....Nekima je citanje kontraproduktivno jer pohvataju zelje i sheldon zivotarenje i mastarenje, a nekome je citanje stvar prestiza i ubijanja vremena...mach od Sanare itd...
A nekome je dokaz da je dobro razmisljao jer eto tako razmislja i ovaj sto pise, bas je pametan itd...

Testne situacije u smislu odredjivanja koji ces stav da imas o situaciji zavisi od opstih stavova, od okolnosti, od iskustva , od teoretskog iskustva, nikako ne zanemarivati te opste stavove, jer oni cine mudru osobu...
Naravno vise se razume i ceni lukava osoba, koja nije ili se tesko prevari u proceni, ali sto se tice zivota i srece i uspeha, takav nije pobednik, vec upravo onaj koji ostavi otvorena vrata za promene stava, misljenja i za prihvatanje neceg sto je tudasvuda, nedefinisano....ili cak i prevratnicko...

Najkriticniji i najjednostavniji trik je pitanje, da li nas cine izbori ili mi cinimo izbore?

Mislio sam na breaking point, situaciju u kojoj se covek iznenada nadje, a nema nacina da je logicno ili normalnim metodama prihvati, objasni ili resi. Smatra se da svi bar jednom u zivotu dozive situaciju koja ih moze slomiti, ili bar dovesti u kriticno stanje koje odstupa od normalnog. Neki se oporave, neki ne, ali je cinjenica da se posle toga ne ostaje isti. Negde na ovom forumu sam procitao tekst gde se lik hvali kako je neka devojka pristala na to da bude sa nekim, da ga navede da se on zaljubi, i da ga posle maltretira i izda njemu. To bi bio primer testne situacije o kojoj pricam. Zamislite sebe u toj situaciji (i da se ta situacija desila prvi put) i kakve posledice to moze da ima na vas u zavisnosti od okolnosti.

Dobar izbor se svesno moze doneti samo ako postoji iskustvo i znanje. Dakle, jedino onaj ko istrpi vagon udaraca, zajeba i podmetanja, i koji nema ozbiljnijih posledica od njih, moze da kaze da je posle toga o necemu doneo ispravan izbor, jer je znao da je to ispravan izbor i preduzeo je mere zastite da mu se ne dese dotad poznata podmetanja i zajebi. Sve drugo je cista sreca koja zavisi od okolnosti, jer ako se nije dozivelo, posledice se ne mogu sagledati. Zato se i kaze da se uci ceo zivot.

Svi mi igramo na srecu mnogo vise nego sto se misli, a to se shvati istog trenutka kad se neka zeznuta situacija desi.

Zakasnela pravda ima smisla, ali kad ona dodje, nekako se sve vec odigralo, smirilo... Cinjenica je i da dok nekom ne smrkne, drugom ne svane.

Poslednja izmena:
Sve je kako shvatiš !

Svakog sekunda imaš test, prošao si ili nisi.
Ja sam to oduvek zvao KPS - Kontrolno propusna stanica.

Možemo to kapirati i kao niz raskrsnica,
na kojima odlučuješ levo ili desno.
Možda i pravo ?
A možeš i da se vratiš.
Recimo.

Pa petlja,
ihahaaaj.

Vidim da pričam o algoritmu našeg postojanja.

A energija ?
Mi mislimo da sve ide iz naše glave,
a kad ostanemo bez snage - vidimo da nam pravda u topuzu leži.

Da, da !
Ideje nam naviru iz bogomdane energije, a ne energija iz ideja,
mada umišljamo da je obrnuto !!!

Verovatno ste culi da ljudi spominju za odredjene izazovne situacije u zivotu da su bile Test. Znaci, nesto neocekivano sto se desilo i sto je testiralo psihofizicku snagu. Da li mozete navesti neku takvu situaciju koja vam se desila?

Ja cu navesti jednu proizvoljnu situaciju koja se moze dogoditi bilo kome. Recimo, ekipa se grubo poigra sa necijom psihom koristeci neki oblik prislusnog uredjaja. Ne mozes da dokazes nista opipljivo, a ubedjuju te u paranoju, tripovanje i fiks ideje o zaveri.. Situacija nije nimalo naivna bez obzira koliko se cini smesnom ako oni ne odstupaju od svog stava da ti tripujes, sire pricu okolo prisivajuci ti paranoju, a ti ne mozes da zaboravis i da se ponasas kao da se nista nije desilo, jer znas da ne tripujes.
Daj bože da o meni neko širi loše glasine jer to smanjuje mogućnost da uđem u neželjeno drugarstvo, a to bi bilo drugarstvo s nekim ko vjeruje u glasine.

Poslednja izmena:
a kad ostanemo bez snage - vidimo da nam pravda u topuzu leži.

Problem i jeste u tome sto te zakon ogranicava da osuris one koji su to zasluzili. Postavlja se pitanje da li je taj nagon koji se javi nakon sto te neko otvoreno zahebe prirodan? Jeste. Osecas snaznu zelju za osvetom. Ali ne smes, jer ti zakon kaze da ne smes. U tom paradoksu lezi zakljucak da je onaj koji maltretira ustvari zasticen. A ako je zasticen, onda je on u pravu sto to radi, jer mu je dozvoljeno. Tebi ostaje da istrpis bes, ili sta vec, da se sklonis, da se ceo zivot sklanjas, dokle god imas snage da to trpis. A kad nestane snage, sta onda?

psiholosku snagu sam pokazao sebi tako sto sam mirno otisao,nema kome da se dokazuje jedni drugima cuvaju dupe

Slazem se da jedni drugima cuvaju dupe, jer funkcionisu kao copor, dok ti funkcionises kao jedinka. Treba se sklanjati i mirno otici. I prekinuti svaki kontakt s njima? Dokle? Dok se ti sklanjas i testiras psiholosku snagu, oni otimaju od tebe.

Back