Testiranje responsive dizajna na PC-ju

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Zanima me kako testirati sajt na responsive dizajn na kompu, posto nemam smart uredjaj.
Da, ima par dobrih servisa za to online, koje simuliraju velicinu ekrana, mada ima razlika u odnosu na pravi smart uredjaj.
Naravno, najveci problem je font, a pravilo kod responsive dizajna je da se ne koriste pikseli vec em ili %.
Posto ne bih radio na slepo i da stavim velicinu fonta 150% ili 3em, pitam vas postoji li neki nacin da na PC-ju prikazem sajt, isto kao sto bi izgledao na smartphone uredjaju sa istom rezolucijom i sl?

Probao sam par Android emulatora, mada tekst i dalje izgleda odlicno na PC-ju, dok je na smartphone-u necitljiv.

Meni koliko je poznato, ne znam u čemu radim sajt, ali dok radim u Dreamweaveru ima mogućnost da se pogleda rezultat u drugim uredjajima. Znam da moji prijatelji dok rade ipak imaju uredjaj pored sebe i testiraju odmah kako izgleda.

E sad, možda postoji neko drugo rešenje...

Dreamweaver sam odavno napustio, ne koristim ga od CS3 ili 4, ne secam se tacno, nekako mi je glomazan, a ne bih da ga instaliram samo za potrebe testiranja responsive dizajna.
U pravu si da je najbolje imati neki uredjaj pored tebe i vidis promene odmah, ja evo, mucim se sa Android SDK-om, ali katastrofalno je spor na dual core Athlon-u i 2GB RAM-a, a uvek mi crashuje tako da gubim zivce sa njim.
Mislim da je u pitanju DPI koji pravi program, tako da ako ima neki program koji mi daje drugi prozor sa odredjenom rezolucijom i DPI mislim da ce biti odlicno za testiranje.

Back