Test za vid

gost 236692

Zainteresovan član
Poruka
371
Hteo bih da čisto kući uradim par testova za vid, da ne moram da idem na pregled, pošto sam primetio da kad je neki tekst malo dalje teže čitam..
Imate li neke testove da uradim da znam, da li slabije vidim, koliko to slabije...

I da li imaju neke vežbice, ako je to samo malo oslabljen vid, da mogu da ispravim to...

Imam isti problem kao i ti vec duze vreme.Zapravo,sedim jako mnogo uz komp.i slika odjednom pocne da mi bledi i pocinje da me boli glava sve to kratko traje.Ipak msm da treba ici lekaru.

Ja kod računara nemam problema, ne boli me glava niti bledi...
Da li ću nekako pomoći očima ako svedem sedenje za računarom na minimum?

Pa naravno da hoces, u poslednje vreme sam i ja osetio da mi se vid dosta pokvario zbog sedenja za racunarom, mogu reci da mi je zao zbog toga, ali ja sam kriv.

EDIT: Ovde imas nesto u vezi toga, ali najbolje je otici kod lekara, ipak su dijagnoza i strucni savet najpouzdaniji. :)

Poslednja izmena:
Hteo bih da čisto kući uradim par testova za vid, da ne moram da idem na pregled, pošto sam primetio da kad je neki tekst malo dalje teže čitam..
Imate li neke testove da uradim da znam, da li slabije vidim, koliko to slabije...

I da li imaju neke vežbice, ako je to samo malo oslabljen vid, da mogu da ispravim to...

idi na pregled. to se ne može utvrditi kod kuće.

i nema vežbica. Možeš eventualno da povećaš unos vitamina A, ali i to ne sme da bude preterano.

Paganko je u pravu, nemas nista od toga sto ces ti primetiti da ti vid slabi, uzrok toga moze biti dosta bolesti, ostecenja, pa i nekih stresova, ipak je lekar taj koji ce ti pomoci, a sve te kucne verzije i pametovanje, nemas od toga nista.

Tesko moze neki kucni test da ti odredi dal si corav ili ne.. Odes kod nekog opticara i on ti uradi test. Takodje nije pod obavezno da coravis vec ti se mozda oci zamraju i slabije suze ( vlaze ) pa ti se zato zamucuje slika, ja nosim sociva pa mi se to zna da desi kada ne trepcem recimo...

aman covece boziji, idi na pregled
kakva kuca, stap i kanap?

Poslednja izmena od moderatora:

Back