Test run (upad na stock)

ja mislim da ne bi ni jedna prosla, ne bavim se time, ali sam procitao sve sto je do sada ovde navedeno, a i nagledao se fotki na stock sajtovima. Sve fotke su ti pune shuma, to je prvo sto sam primetio, i nisu zanimljive. Ja to tako kontam, pa sada cekaj da poznavaoci kazu mislijenje:D

----------------
Now playing: Lacni Franz - Naj Ti Poljub Narise Usnice
via FoxyTunes

Moguće, ali me zanimalo šta je to što ne prolazi. Gledao sam da izaberem fotke sa što manje šuma...

Evo ovako nisam ni ja pro ali moje misljenje je po zanimljivosti:
1. 2/3
2. 1/3
3. 3/3
4. 1/3
5. 3/3
6. 3/3
7. 2/3
8. 1/3 [wtf je sa onim krovom dole nekako je cudno odsecen...]
9. 1/3 [voda izgleda previse plasticno...]

3/3 - trebala bi bez problema da prodje sto se tice zanimljivosti
2/3 - mozda moze da prodje...
1/3 - tesko da bi prosla iz jednog ili vise razloga

Krov je odsečen onako zato što sam ravnao fotku sa kranom koji je prav, ali je zato crkva ispala kriva. Ako je ispravim, veliki deo crkve se gubi.
Voda tako izgleda zbog duže ekspozicije. (;

Hvala na komentarima.

1 moz da prodje. Avion je suvisan. Preko neba prodji malo blur cetkicom.
2 tesko da ce proci. Opet suvisan i zatvarac i guster, on je i mutan. Slikaj to isto samo uspravi metlu uz zid i uhvati celu metlu na nekoj strani.
3 Obavezno skloni na onoj majci ja volim NY.
4 kadar nije srecan.
5 odlicna, mozda samo da je smanjis na 4 ili 5MP i salji.
6 takva kakva je moze
7 opet kadar nekako, pojma nemam. Ako je saljes i nju smanji.
8 opet kadar. I da je idealan verovatno bi je odbili, imaju toga na tone.
9 odlicna slika, mozda je odbiju zbog harsh reflection, to ti je tim kamenima izgoreni vrhovi. Sredi to ako mozes i ako saljes i nju smanji na 4MP.

1 moz da prodje. Avion je suvisan. Preko neba prodji malo blur cetkicom.
2 tesko da ce proci. Opet suvisan i zatvarac i guster, on je i mutan. Slikaj to isto samo uspravi metlu uz zid i uhvati celu metlu na nekoj strani.
3 Obavezno skloni na onoj majci ja volim NY.
4 kadar nije srecan.
5 odlicna, mozda samo da je smanjis na 4 ili 5MP i salji.
6 takva kakva je moze
7 opet kadar nekako, pojma nemam. Ako je saljes i nju smanji.
8 opet kadar. I da je idealan verovatno bi je odbili, imaju toga na tone.
9 odlicna slika, mozda je odbiju zbog harsh reflection, to ti je tim kamenima izgoreni vrhovi. Sredi to ako mozes i ako saljes i nju smanji na 4MP.

Odlično, hvala na komentaru, dosta si mi pomogao.
Evo ovako:

1 Blur tool.
2 /
3 Sklonio "ja volim NY". 100% crop:
01-1.jpg

02-1.jpg
4 /
5 Nisam smanjio jer se ne primećuje razlika...
6 OK
7 Smanjio na 5MP.
8 /
9 Nisam sredio izgorele površine pošto nemam pojma kako se to radi. Može ukratko objašnjenje?

Fotke 2, 4, 8 sam poslao, pošto sam primljen sa fotkama koje su imale veće slabosti, pa neka oni odluče...

Krov je odsečen onako zato što sam ravnao fotku sa kranom koji je prav, ali je zato crkva ispala kriva. Ako je ispravim, veliki deo crkve se gubi.
Voda tako izgleda zbog duže ekspozicije. (;

Hvala na komentarima.

Ok, ali posto je ovo 10 za prijem trudi se da to budu slike takve da nemas mnogo dileme da li ce proci, i da nema kompromisa... Znaci ta slika sa krovovima sto sam ti rekao, probaj da je zamenis nekom drugom kao i ostale gde smo ti rekli da nam nesto nije ok, mozda ce ti trebati jos mesec dana ali bar znas sta radis ;)

Sto se tice vode, kontam da je zbog ekspozicije samo ja ne volim taj plastican look... mozda neko voli to je moje licno misljenje...mada voda obicno tako i ispadne ali sta da radimo;) ako ti je u blizini negde probaj jos koju sa kracom ekspozicijom pa da vidimo sta ce ispasti...

pozz :ok:

I mene su prvi put odbili na ShutterStock-u. Ja očekivao da će mi fotografije odbiti zbog šuma na fotografijama, a oni odbiju 9 fotografija zbog male ili nikakve komercijalne vrijednosti, a 1 zbog fokusa koji nije na mjestu gdje bi oni očekivali.:D

ukoliko nam se još neko ne pridruži, stok sekcija može komotno da se nazove "pomozimo parki" =)
elem, ja jesam ja fotoliji i DT-u, i na bigstoku, ali oni čini mi se ništa ne odbijaju i tu nemam još ni jednu prodaju
ali se još nisam upisala na istock i shutterstock
na istocku sam pokušala jednom, pa mi nešto pismo odbijanja bilo grubo, sad ću da pokušam opet
al me mori šaterstok.
10 fotografija, a da budu različite. našto sam ovako razmišljala
jedna sa žemskom, jedna izolacija, jedna hrana, jedan pejzaž možda, jedna konceptualna, jedna praznična
to je 6 i dalje nemam pojma, šta vi preporučujete i šta ste slali?

Back