Test ocinstva

• Začetnik teme Začetnik teme Derer
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kako ne možeš da se odrekneš roditeljskog prava?
Šta onda prisiljava muškarce koji naprave dijete neplanirano?
Kad žena odbije abortus, zašto on jednostavno ne može da se odrekne roditeljskog prava i riješi se muke?
Koleginicin muž se svega odrekao, ona je onda povukla korak da se dijete takođe odrekne svojih obaveza, da ne bude ni nasleđivanja ni mogućeg potraživanja u starosti, ali sam od pravnika čula da je to nemoguće i da se tu moralo raditi o nečemu drugom. Da ne postoji opcija da se jednostavno izvučeš, jer bi to koristio svaki muškarac koji neplanski napravi dijete, i ne bi bilo muke sa ubjeđivanjem da abortira, priznavanjem, alimentacijom i ostalim.

Ok, svako ima svoje zašto. Situacija svakog pojedinačng slučaja je različita. Zakon je predvideo obavezu oba roditelja da izdržavaju dete. Ja, kao roditelj imam mogućnost da sudskim putem pokušam da primoram oca svoje dece na to. Istovremeno,imam i pravo da odlučim da to ne činim.

naravno da imas pravo da odlucis da to ne cinis, kada je tvoje dete u pitanju, ali dozvoli drugim zenama da rade kako one misle da treba. ne ubijaj, u rl, zene u pojam da im se to ne isplati, da im pricas prazne price o ponosu, i to da radis na stetu tudjeg deteta ili dece. to ako poznajes razvedene zene ili zene koje se razvode, a kazes da znas slucajeve.

Kad žena odbije abortus, zašto on jednostavno ne može da se odrekne roditeljskog prava i riješi se muke?
Koleginicin muž se svega odrekao, ona je onda povukla korak da se dijete takođe odrekne svojih obaveza, da ne bude ni nasleđivanja ni mogućeg potraživanja u starosti, ali sam od pravnika čula da je to nemoguće i da se tu moralo raditi o nečemu drugom. Da ne postoji opcija da se jednostavno izvučeš, jer bi to koristio svaki muškarac koji neplanski napravi dijete, i ne bi bilo muke sa ubjeđivanjem da abortira, priznavanjem, alimentacijom i ostalim.
Ne moze,jerbo je taj kakav god da je biološki otac deteta:rtfm: a u stvarnosti se svi lako odreknu, samo kazu nije moje:manikir:

Nemam razumevanja za muškarce i žene koji slučajno naprave dete pa se onda vajkaju. I super je to, kojekakve psihopate obmanu se međusobno i onda se jure oko toga ko će kome više zagorčati život na konto tog deteta. I vidi, on od početka ne želi dete, ali ga to što se sexao obavezuje na 26godišnju obavezu. I imamo, naravno, majku mučenicu.
Sa druge strane, vidiš da postoji neka zakonska caka kao u primeru tvoje koleginice. Sigurna sam da advokati imaju iskustva sa tim.
I to je to, ne bih se više objašnjavala... svako deluje onako kako nađe za shodno.

naravno da imas pravo da odlucis da to ne cinis, kada je tvoje dete u pitanju, ali dozvoli drugim zenama da rade kako one misle da treba. ne ubijaj, u rl, zene u pojam da im se to ne isplati, da im pricas prazne price o ponosu, i to da radis na stetu tudjeg deteta ili dece. to ako poznajes razvedene zene ili zene koje se razvode, a kazes da znas slucajeve.

Taman sam mislila da odjavim ali...
Nigde nisam napisala da neko drugi to ne treba da radi... i baš sam se ogradila od toga podvlačeći da ja to ne bih zato i zato, da zakon predviđa tu mogućnost, da svako deluje u skladu sa svojom odgovornošću i savešću, i otac i majka.
Lično, poznajem žene koje se bore na različite načine.
I konačno, ne mislim da bilo šta što bilo ko od nas na forumu napiše ili pročita može uticati na nekoga da ne postupi onako kako misli i oseća da treba.

Taman sam mislila da odjavim ali...
Nigde nisam napisala da neko drugi to ne treba da radi... i baš sam se ogradila od toga podvlačeći da ja to ne bih zato i zato, da zakon predviđa tu mogućnost, da svako deluje u skladu sa svojom odgovornošću i savešću, i otac i majka.
Lično, poznajem žene koje se bore na različite načine.
I konačno, ne mislim da bilo šta što bilo ko od nas na forumu napiše ili pročita može uticati na nekoga da ne postupi onako kako misli i oseća da treba.

takav utisak ostavljas ovde, moguce zato sto nisi licno bila u takvoj prici. ne na forumu, u rl sam naglasila.

Cisto da se dobije neki uvid kako su rijesili medjusobne odnose, iz okruzenja sto sam imao prilike da vidim sve su to jako poremeceni odnosi. Uostalom da nije tako vjerovatno se ne bi ni razvodili.

Ma sta ti je? Forumasice su sve civilizovane, zrele, razumne osobe. Ne bi ti zagorcavale zivot nikako, sve bi se resilo kao sto treba da se resi izmedju dvoje odraslih ljudi...i tako to. :rotf:

Na primer tj. u najmanju ruku. Ali dobre ste...brak i deca kao predmet za ucenu muskarca i za ono sto vam je najbitnije iod svega - sigurnost.
Samo ne znate sta vas zadesilo kad liku prepizdi, pokupi se i aj cao....zatecene, iznenadjene, u soku... :mrgreen:

Некад и пријатно изненађене...

Nemam razumevanja za muškarce i žene koji slučajno naprave dete pa se onda vajkaju. I super je to, kojekakve psihopate obmanu se međusobno i onda se jure oko toga ko će kome više zagorčati život na konto tog deteta. I vidi, on od početka ne želi dete, ali ga to što se sexao obavezuje na 26godišnju obavezu. I imamo, naravno, majku mučenicu.
Sa druge strane, vidiš da postoji neka zakonska caka kao u primeru tvoje koleginice. Sigurna sam da advokati imaju iskustva sa tim.
I to je to, ne bih se više objašnjavala... svako deluje onako kako nađe za shodno.
Ovo je baš problematično. I žao mi je tih klinaca što se zaigraju a ne znaju da koriste kondom.
Izbori postoje... muškarac bira da li želi da koristi kondom ili ne. Ako želi, nijedna žena, sem prevarom, ne može da ga prisili da joj bapravi dijete.
Onaj ko ima seks bez zaštite zna šta radi. I njemu preostaje samo da vjeruje ženi ako kaže da se ona štiti ( ja joj ne bih vjerovala, kao što se ni muškarcu ne može vjerovati kod onog paziću) ili da se nada da neće biti posledica.
Kao što se može nadati da neće zakačiti neku bolest. A ako zakači, ni nju sigurno nije želio. A imaće je.

Aham... u 0,5% slucajeva...onako iz prakse koliko sam uspeo da zapazim. Pogotovo ne tog istog momenta kada se to desi...eventualno nakon nekog vremena. Eventualno.

Па, добро, треба јој мало времена да схвати колико је у ствари срећна.

Па, добро, треба јој мало времена да схвати колико је у ствари срећна.

Termin "malo vremena" je relativna stvar.
Uostalom, nije to problem...vec potreba da se posle svetite, unistavate bivseg na sve moguce i nemoguce nacine. Cemu to? Nikad mi nece biti jasno. Uzaludno trosenje energije, vremena, zivaca... Svaka cast zenama, koje nisu takve, ali lakse je zabosti loto-jackpot nego takvu zenu. :mrgreen:

Poslednja izmena:
Termin "malo vremena" je relativna stvar.
Uostalom, nije to problem...vec potreba da se posle svetite, unistavate bivseg na sve moguce i nemoguce nacine. Cemu to? Nikad mi nece biti jasno. Uzaludno trosenje energije, vremena, zivaca... Svaka cast zenama, koje nisu takve, ali lakse je zabosti loto-jackpot nego takvu zenu. :mrgreen:

Живот је сувише кратак да бих га траћила на такве особе и ситне освете.

Мада, има и таквих, али претпостављам да је њима то нека сатисфакција, шта ли?

Чак имам једну такву у окружењу и није ми јасно зашто и себе и друге трује таквим стварима.

Живот је сувише кратак да бих га траћила на такве особе и ситне освете.

Мада, има и таквих, али претпостављам да је њима то нека сатисфакција, шта ли?

Чак имам једну такву у окружењу и није ми јасно зашто и себе и друге трује таквим стварима.

Nije im satisfakcija. U vecini slucajeva su to one, koje bi isto tako lepo pricale o tome da se treba rastati kao ljudi, civilizovano itd. Mozda u sebi cak i znaju da ne bi trebale da rade to sto rade…ali ne mogu drugacije, i nace svakako opravdanje zasto su morale da zagorce bivsem zivot i zasto su morale da urade to i to. Pricao sam ja sa takvim zenama. Uglavnom su to ogorcene zene, koje ne mogu da predju preko odredjenih stvari. Dzabe sve, dzabe prica, apel na njihov razum… Tuga…

Back