TEST NETOLERANCIJE NA HRANU

grmilko

Početnik
Poruka
47
Да ли ико од државних установа у БГ ради овај тест?
Приватници су безобразно скупи, преко 100 евра.

Осећам да ми варење,столица, зависе од хране. Наравно, знам за пасуљ, купус итд, али ово је нешто друго,,,
Такође, себореја ми се понекад повуче, а некад букне.
Не могу да установим шта је од хране посреди, јер се реакција јавља одмах.
За сада сам сигуран да ми рецимо пица не годи,вероватно због качкаваља.

Ишао сам на Бежанијску Косу, на алерголошки тест. Молио их да не бацају бадава реагенсе на полен и остале ствари, само да ми раде хистамински тест.
Јок. Они урадили све, и рекли ми да немам алергије, а хистамински тест је показао 0,2 неких јединица. Кажу премало да би се радио детаљан тест, јер није опансо по живот. Ја им кажем да сам им рекао уанпред да немам баш алергије опасне за гушење, него да сам и дошао због хистаминског теста. Али нису хтели да раде даље. Само ме узалуд боцкали и трошили материјал за анализу.

Значи, занима ме где се то у БГ може урадити по пристојнијој цени, има ли и једна државна установа да то ради?

Мислим да то што нуде на тим сајтовима није прави, озбиљни тест на интолеранцију.
Мало сам читала о томе и рекла бих да тај тес мора много озбиљније да се спроводи од тога шта нуде те лабораторије које се оглашавају на ''купи ме'', ''ок шопу'' и сличним сајтовима.

Да ли ико од државних установа у БГ ради овај тест?
Приватници су безобразно скупи, преко 100 евра.

Осећам да ми варење,столица, зависе од хране. Наравно, знам за пасуљ, купус итд, али ово је нешто друго,,,
Такође, себореја ми се понекад повуче, а некад букне.
Не могу да установим шта је од хране посреди, јер се реакција јавља одмах.
За сада сам сигуран да ми рецимо пица не годи,вероватно због качкаваља.

Ишао сам на Бежанијску Косу, на алерголошки тест. Молио их да не бацају бадава реагенсе на полен и остале ствари, само да ми раде хистамински тест.
Јок. Они урадили све, и рекли ми да немам алергије, а хистамински тест је показао 0,2 неких јединица. Кажу премало да би се радио детаљан тест, јер није опансо по живот. Ја им кажем да сам им рекао уанпред да немам баш алергије опасне за гушење, него да сам и дошао због хистаминског теста. Али нису хтели да раде даље. Само ме узалуд боцкали и трошили материјал за анализу.

Значи, занима ме где се то у БГ може урадити по пристојнијој цени, има ли и једна државна установа да то ради?

Budi sretan da nisi alergičan ni na šta. Opasno je raditi alergo test po drugi put u kratkom roku zato ti nisu dali za dalje ispitavanje, a već nema razloga za to.

Pasulj, kupus, grašak, punjena paprika su teške hrane i ako to često koristiš, može da bude problem sa stomakom i stolicom. Treba što češće supa i čorba da ti oslobodi stomak i omogućava laganu stolicu. Ako ti još neka hrana ne godi, nemoj da to jedeš, ignoriši to.

Po meni, zdrav si ali si vrlo vrlo napet, idi da se šetaš ili relaksiraš što više.

Svako dobro.

Sad sam bas dobila rezultat...
Pa... ne znam sta cu da jedem :D
Mislim uvek sam znala da mi bude lose od mleka, belog hleba, da sam umornija kad jedem vise secera... i to se lepo vidi i po testu sada.
To sto me iznenadilo: tunjevina, zeleni caj, sojino mleko, margarin, jaje, kikiriki, kecap, majonez.... sve je to obelezeno crvenom bojom tj zabranjeno.

Trebala bih da izbegavam psenicu i raz... jedno vreme sam jela pirincane galete i onda sam se stvarno bolje osecala... ali su mi jako dosadile, pa opet jedem hleb. I opet se osecam umornije... ne znam sta bih mogla jos osim pirinca.

i ja sam radila taj test, mislim da nije dobar.Ja nemam nista zeleno,mislim se u sebi-svasta,ispada da meni nista ne odgovara.Isto tako imam samo par crvenih stvari koje ne bih smela da jedem.Ostalo mi je sve jedite kad ne jedete zelene stvari, koje zelene kad nemam ni jednu zelenu??:dash:

Ne znam kakav si ti test radila ali moj test ima 4 kategorije:

- Zeleno (idealna hrana) - jedes bilo kada
- Crno (neutralna) - isto , ali vise forsiras zeleno, ako mozes
- Kursiv (oprez)
- Crveno ( za izbegavanje, "kao" zabranjeno)

To sto je crveno sam vec i primetila da mi ne valjda - jos davno pre testa, tako da ja mislim da je test odlican. Za kursiv isto imam slicno iskustvo.

Mozda zavisi od toga gde radis test... mislim kvalitet testa.

Back