Test Intolerancije na Hranu

• Začetnik teme Začetnik teme Dean@
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dean@

Početnik
Poruka
1
E ovako, imam problem sa prekomernom tezino tj 108 kg, na 182 cm visine, i svestan sam da ne moze da se skine tezina osim vezbanjem :D, i nemam problema sa time, medjutim, problem nije u tome sto mnogo jedem, nego relativno jedem istu hranu cesto (a ostaje mi ista tezina), pa sam cuo za testove na inteloranciju na hranu, pa me zanima sta je to screening test, i da li to uopste pomaze??? By the way, slobodno ostavite neke predloge ako imate kako da skinem kilograme, jer mi mnogo smetaju, a uticu i na moje psihofizicko zdravlje...:)

Jedi raznovrsno.
Jedi umereno.
Nemoj sebi da uskraćuješ nešto samo što ima puno kalorija, jer to stvara negativan psihološki imprint vezan za mršavljenje. Ako ti se jede krofna, pojedi krofnu, ali jednu.
Dobro sažvaći hranu. Hrana se treba da bude tečna kada prelazi iz usne duplje u jednjak.
Na taj način ćeš bolje iskoristiti hranljive materije iz hrane i dati dovoljno vremena želuicu da obavesti mozak da je sit.
Nemoj jesti kasno uveče. Balerine ne jedu ništa posle 18 časova. Ne moraš da budeš toliko strog, ali postavi sebi za cilj da ne jedeš posle na primer 20 časova.
Nemoj koristiti sredstva za mršavljenje.
Nemoj jesti van trpezarije.

Slazem se sa gore napisanim osim da dok skidas kilazu nema onih stvari koje su ti nabacile kilograme..beli hleb..slatkisi..gazirano..suhomesnato..pekara i brza hrana se izbacuje..to su stvari koje volis i koje izazivaju zavisnost..kad to izbacis smanjice ti se zeludac i manje ces hrane moci pojesti..najbitnije sto ces poceti voleti zdraviju hranu koju trebas jesti za sva vremena a povremeno se i mozes opustiti uz ono sto goji uz fizicku aktivnost da se to potrosi..za pocetak pogledaj ovde ishranu po krvnim grupama

Evo da se i ja javim, kao neko ko je uradio test intolerancije. Potpuno sam zadovoljan tim testom. Neki ljudi kazu da ne mora tamo neko da mi kaze sta ne smem da jedem, jer se to kazo zna - beli hleb, secer bla bla bla... Meni licno NEKO ipak mora da kaze sta ne smem i j se toga pridrzavam..samonicijativno ako uradim - od toga nema nista! Za nepuna 3 meseca sam skinuo 15kg a da prstom nisam mrdnuo. Hteo sam da vidim moze li se i bez vezbanja. Mogu da zamislim sta bi bilo da sam uz sve to i vezbao. Malo sam batalio tu ishranu i hocu ponovo da je zapocnem. Ti i ja smo slicni po kilazi, doduse, ja sam imao nesto vise..115kg, na 182cm visine...sada sam na 100kg! Cilj mi je dvocifrena kilaza! Nadam se da cu uspeti...Ne moram da ti kazem kakvu srecu donosi smanjena kilaza..to verovatno pretpostavljas i sam!:hvala:

Back