Test da li si autističan

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.567
Tiganj sa poklopcem košta 2.200 dinara
Tiganj košta 2.000 dinara više od poklopca.

Koliko košta poklopac?

1733024336742.png

Poslednja izmena:
Odgovor osobe ne znači nužno da imate autizam, ... ali ovo je pitanje koje ponekad koriste psiholozi kada pokušavaju da dijagnostikuju poremećaj.

Ako osoba odvoji vreme da razmisli o pitanju i odgovori tačno na njega, to otkriva da koristi svoju sposobnost logičkog razmišljanja da bi u potpunosti razumela matematičke komponente.

Ovo bi ih moglo staviti u spektar jer su oni sa autizmom neurološki izgrađeni da razmišljaju na ovaj način.

Iako ovaj test ne može da zameni kliničku dijagnozu, može da rasvetli vaš stil razmišljanja.

Studija iz 2022. pokazala je da je veća verovatnoća da će oni koji su bili autistični i oslanjali se na sporiji, logičan i intuitivni način razmišljanja tačno odgovoriti na pitanje.

Prema studiji, „autistični učesnici su dali više promišljenih odgovora od neautističnih učesnika.

„Međutim, obe grupe su proizvele uporedivo više intuitivnih odgovora i manje promišljenih odgovora u brzom stanju.“

da su samo ameri. desava se neki planetarni odlep ))
te fore sa autizmom su postale moderne. oni misle da svako ko pamti detalje i sitnice ima dar autizma.. hih
igrom slucaja imao sam prilike da iskusim autizam u nekom smislu.
osim svega toga, autizam je dar u neku ruku kad uporedimo masu.

npr. autizam treba usmeriti tamo gde radi. oni su mocniji od standardnih mozgova, ali samo za neke odredjene funkcije. smatram i da bi autizam trebalo skinuti sa liste bolesti.

da li ste ikada imali priliku da provodite vreme sa decom koju su pecatirali da imaju autizam, osim sto ste gledali film rain man?

Ако сам добро разумео, ако кажем "200 динара" онда нисам аутистичан, ако кажем "100 динара", онда јесам? :think:

Ја сама прво помислио 200 динара. Онда сам сео и лепо израчуно да је 100 динара. Је л то значи да сам и једно и друго? :think:

Иначе, Чет Џипити није аутистичан . . .

Kažu da je Harvard izmislio taj i još dva pitanja da vide da li ćeš da se zamisliš, što te onda čini (verovatno) autističnim!?!
Тачније би било рећи да ме чини интровертним. А с обзиром да су аутистични људи интровертни, то значи да су мени, као интроверту, веће шансе да патим од аутизма.

На другу страну, исто тако се може доћи до закључка да су ови што су одговорили нетачно екстравертни. А с обзиром да су хистрионици екстравертни, то значи да су им веће шансе да су хистрионици.

Тако да то дефинитивно није тест да ли си аутистичан или не већ у најбољем случају тест да ли постоји најмања могућност да јеси.

На другу страну, постављено питање само по себи, па ни у комбинацији са било која друга два, ми не делује ни као добар тест интровертности :think:Поприлично једноставан математички задатак који не захтева никакво посебно удубљивање и замишљеност.

Тачније би било рећи да ме чини интровертним. А с обзиром да су аутистични људи интровертни, то значи да су мени, као интроверту, веће шансе да патим од аутизма.

На другу страну, исто тако се може доћи до закључка да су ови што су одговорили нетачно екстравертни. А с обзиром да су хистрионици екстравертни, то значи да су им веће шансе да су хистрионици.

Тако да то дефинитивно није тест да ли си аутистичан или не већ у најбољем случају тест да ли постоји најмања могућност да јеси.

На другу страну, постављено питање само по себи, па ни у комбинацији са било која друга два, ми не делује ни као добар тест интровертности :think:Поприлично једноставан математички задатак који не захтева никакво посебно удубљивање и замишљеност.
A ipak, Harvadd ga je uvrstio u test rane indikacije autizma. U njihovoj verziji bejzbol palica i lopta koštaju $1,10...

Back