Teza da je Tesla ubijen,izneta na ovom forumu,cudovisna je i potpuno netacna.
Pre svega,Tesla nije ziveo u hotelu "Valdorf astorija",kako je netacno ovde izneto,
vec je godinama ziveo u hotelu "Njujorker" u Njujorku.Sama ta cinjenica,govori,
koliko je pisac teksta, "dobro" obavesten o nacinu i mestu,Teslinog zivljenja.
Teorija da je Tesla ubijen,ne pije vodu.Tesla je bio u dubokoj starosti,licio je na
zivi skelet.On nikako nije mogao u to vreme,da pretstavlja nikakvu opasnost,za
fasisticki rezim u Nemackoj.Tesla je za vreme drugog svetskog rata,ziveo veoma tesko
u nemastini.Jedini prihod koji je imao,bila je mala penzija,koju mu je isplacivala,
Jugoslovenska kraljevska Vlada,u izbeglistvu.Od strane SAD-a,nije dobijao ni jednog
jedinog dolara.Znamo kako su tesko ziveli,svi clanovi Vlade u egzilu (i sam Kralj Petar)
pa se ne treba cuditi,da je i Teslina penzija ,bila vrlo skromna.Mislim da sada nije
potrebno,praviti nekakvu misteriju,o uzroku Tesline smrti.Nas veliki naucnik,umro je
jednostavno u dubokoj starosti,na dvanaestom spratu hotela "Njujorker",i to je
jedina i prava istina.!
Pre svega,Tesla nije ziveo u hotelu "Valdorf astorija",kako je netacno ovde izneto,
vec je godinama ziveo u hotelu "Njujorker" u Njujorku.Sama ta cinjenica,govori,
koliko je pisac teksta, "dobro" obavesten o nacinu i mestu,Teslinog zivljenja.
Teorija da je Tesla ubijen,ne pije vodu.Tesla je bio u dubokoj starosti,licio je na
zivi skelet.On nikako nije mogao u to vreme,da pretstavlja nikakvu opasnost,za
fasisticki rezim u Nemackoj.Tesla je za vreme drugog svetskog rata,ziveo veoma tesko
u nemastini.Jedini prihod koji je imao,bila je mala penzija,koju mu je isplacivala,
Jugoslovenska kraljevska Vlada,u izbeglistvu.Od strane SAD-a,nije dobijao ni jednog
jedinog dolara.Znamo kako su tesko ziveli,svi clanovi Vlade u egzilu (i sam Kralj Petar)
pa se ne treba cuditi,da je i Teslina penzija ,bila vrlo skromna.Mislim da sada nije
potrebno,praviti nekakvu misteriju,o uzroku Tesline smrti.Nas veliki naucnik,umro je
jednostavno u dubokoj starosti,na dvanaestom spratu hotela "Njujorker",i to je
jedina i prava istina.!